Ножове за сирена

16 items total
Нож за твърди сирена CLASSIC 14 см, Wüsthof
260 лв
WU3103
Нож за сирена PROFI PLUS 15 cм, WMF
70 лв
WM1871656030
Нож за сирена ZWILLING COLLECTION, Zwilling
75 лв –12 %
66 лв
ZW39405010
ACACIA Нож за сирене Nicolas Vahé, комплект от 3 NV106660090
Нож за сирена PREMIUM 10 см, черен, Laguiole
34 лв
LAGSDV-301029
Нож за сирена 11 см, червен, Victorinox
16 лв
VN67861

Ножове за сирене - идеалният комплект за любителите на сирене

Какво представляват ножовете за сирене?

Ножовете за сирене са ножове със специално предназначение, предназначени за рязане на различни видове сирене - оттук и различните форми и остриета на ножовете. Те са предназначени и за сервиране на сирене върху дъска за сирене или тапас по време на вечеря или парти, така че много често се предлагат във форми, които улесняват вземането на прясно нарязано парче сирене.

Ножовете за сирене, които ще откриете в тази категория, не са предназначени за рязане на парчета сирене от по-големи блокове. Ако търсите подобен инструмент, разгледайте нашите ножове за сирене (които са идеалният инструмент за рязане на фини парчета твърдо сирене), готварски ножове или ножове за рязане.

Защо ножовете за сирене са с различни форми?

Любителите на сиренето използват различни ножове за различните видове сирене, както готвачите в кухнята използват различни ножове за рязане на различни плодове, зеленчуци или месо. Докато за твърдите сирена като пармезан е необходимо силно острие, за да се отделят малки парченца, за меките сирена като моцарела са необходими перфорирани или тънки остриета, за да се предотврати залепването на сиренето.

Комплект ножове за сирене и сервиране на сирене

Французите сервират сирене след вечеря като десерт. Много хора обичат да похапват сирене с чаша червено вино, а тапас дъска с маслини, крекери и парченца сирене е идеална за сервиране по време на вечеря с приятели. Комплектът ножове ще ви бъде полезен, ако искате да предложите на гостите си за закуска парченца първокласно сирене. Сложете сирене на дъската, добавете малко грозде, резени шунка, зеленчукови пасти, хляб или маслини и... хвърлете ножовете за сирене безгрижно върху дъската.

Комплектът ножове за сирене също е чудесен подарък за всеки повод, особено ако ножовете се предлагат с красива дървена кутия.

Такива комплекти ще намерите в Kulina!

Как да се грижа за моите ножове за сирене?

Ако искате ножовете за сирене да ви служат дълго време, спазвайте някои основни правила при работа с тях:

  • не поставяйте ножовете за сирене в съдомиялна машина (особено ако имат дървени дръжки)
  • миете ножовете си веднага след употреба (или след партито)
  • изсушавайте ги веднага след като сте ги измили
  • съхранявайте ги безопасно (за предпочитане в дървената кутия, с която сте ги купили), за да не се унищожат остриетата им

Kulina предлага фантастичен асортимент от различни ножове за сирене от най-добрите производители, включително Laguiole, Nicolas Vahe, WMF или Victorinox. Тук ще откриете и няколко рендета за сирене, които са идеални за добавяне на сирене към ястията с паста!