Големи чаши

201 items total
Чаша CINEMA, комплект 2 бр., WMF
45 лв –8 %
41 лв
WM651509440
Чашка за чай SKY BLUE 200 мл, MIJ
23,20 лв –5 %
22 лв
MIJC7020
Чаша FROISSÉS 50 мл, бяла, порцелан, REVOL
26 лв
RV636745
Чашка за чай BLACK & BROWN 180 мл, MIJ
28 лв
MIJC5215
Чаша за чай I-WARES 11,5 cм, зелено, Seletti SLT09855VER
Чаша за чай TO 300 мл, порцелан, Alessi
55 лв
ALMMI24
Чаша LOPSIDED 180 мл, бяла, MIJ
28 лв
MIJC5214
Чаша IVORY 250 мл, MIJ
37 лв –8 %
Чаша IVORY 250 мл, MIJ
На склад (11 pcs)
34 лв
MIJC7782
Чаша за чай I-WARES 11,5 см, златиста, Seletti SLT09865
Up
More products

Чаши - за стилна глътка

Какво е предназначението на чашите?

Чашата е специфичен вид чаша, която често се използва за горещи напитки като кафе, горещ шоколад или чай. Чашите често имат дръжки и могат да съдържат повече течност от стандартните чаши за чай или кафе. Една чаша е направена така, че не само да съхранява кафето или чая, но и да запазва температурата за по-дълго време, макар и не толкова дълго, колкото термочашите.

Как да съхранявам чашата си?

"Дървото за чаши", което представлява стълб, закрепен на кръгла основа и оборудван с куки за закачане на чаши за дръжките, е често срещан начин за съхранение на чаши. Чашите могат да бъдат окачени на закачалки, така че да са лесно достъпни.

За да е по-лесно да вземете чаша сутрин, можете да монтирате кукички от долната страна на рафта на шкафа. В зависимост от вида, който желаете, можете да изберете индустриални куки, такива в ретро стил или по-орнаментални, класически.

Какви материали се използват за производството на чаша?

Един от най-важните фактори е материалът, от който са изработени чашите, тъй като всеки от тях има предимства за различни приложения. Следват някои от материалите, необходими за изработката на чаши:

Керамични и порцеланови чаши

Керамиката е по-издръжлива от порцелана и има ниска топлопроводимост. Поради тази причина тя е най-предпочитаният материал за чаши за чай или кафе, тъй като запазва топлината на кафето ви за по-дълго време. Порцеланът обикновено се изработва в бял цвят, докато при керамичните чаши има голямо разнообразие от цветови варианти. За да направите перфектния избор между порцеланови и керамични чаши, е важно да вземете предвид техния външен вид, издръжливост и цена.

Чаши от неръждаема стомана

Когато избирате чаши за пътуване от неръждаема стомана, издръжливостта е ключов фактор. При изпускане стените или дръжката му не се чупят и не се счупват. Когато вече не са необходими, те могат просто да се рециклират. Да не говорим, че са склонни да поддържат топлината на течностите за продължителни периоди от време.

Каменни чаши

Каменните чаши са по-рядко срещани от чашите, изработени от други материали. Въпреки това, ако търсите нещо по-различно, но надеждно, чашите за кафе от каменна керамика са все още фантастична алтернатива. Често се предлагат в разнообразни модели, тъй като са ръчно изработени. Освен това те предлагат отлична изолация, могат да се мият в съдомиялна машина и са здрави.

Вече сте готови да седнете с чашата си и да отпиете от чая или кафето си след тежък работен ден. За да отговорим на нуждите ви и на различните вкусове, сме събрали няколко чаши от известни производители, сред които Viva Scandinavia, Revol, Blomus, и MIJ (азиатски стил). Освен това, ако ви допадат прозрачни чаши, разгледайте нашата колекция от чаши за кафе.