Професионални кухненски ножове

107 items total
Нож на готвача VG10 20,5 см, с кожен калъф, Forged FORGEDSDV305584
Нож на готвача PERFORMER 20 см, Wüsthof
586 лв
WU1061200120
Нож на готвача BRUTE 20,5 cм, Forged
142,40 лв
FORGEDSDV304105
Нож на готвача KINEO 20 cм, WMF
Outlet
129 лв –24 %
97 лв
WM1896156032
Нож на готвача GRAND CLASS PC 20 см, WMF
219 лв –23 %
168 лв
WM1891716032
Нож на готвача GRAND GOURMET 20 см, WMF
229 лв –22 %
177 лв
WM1880396032
Нож на готвача GRAND CLASS 15 см, WMF
189 лв –23 %
145 лв
WM1891706032
Нож на готвача KINEO 15 см, WMF
119 лв –20 %
95 лв
WM1896166032
Нож на готвача SEBRA 20,5 см, Forged
135 лв
FORGEDSDV623378
Нож на готвача CLASSIC LINE 20 cм, WMF
93 лв –22 %
72 лв
WM1874666030
Нож на готвача GOURMET 23 cм, Wüsthof
154 лв
WU456223
Нож на готвача 18 см, дърво, Victorinox
97 лв
VN5520018
Японски нож на готвача GYUTO OKAMI 19 см, Dellinger DNGRSXLKHAUS8B
Нож на готвача KATAI 20,5 cм, Forged
254 лв
FORGEDSDV620599
Нож Chai Dao CLASSIC 17 см, Wüsthof
284,40 лв
WU4177
Нож на готвача CLASSIC IKON 20 cм, Wüsthof
319 лв
WU459620
Нож на готвача 22 см, Victorinox
81,20 лв
VN5200322
Нож на готвача NORDIC KITCHEN 20 см, Eva Solo
421 лв
ES515403
Up
More products

Кухненски ножове - ножове, от които всяка кухня се нуждае

Какво е кухненски нож?

Това е универсален кухненски нож, използван за много кулинарни дейности (рязане на месо, кълцане и настъргване на зеленчуци) и един от трите ножа, които трябва да бъдат във всяка кухня и под ръка на всеки готвач (разгледайте нашето пълно ръководство за кухненски ножове , за да видите останалите два ножа, в които определено трябва да инвестирате).

Кухненският нож има широко острие, което е извито нагоре и образува връх. Дължината на острието обикновено е 18-24 см.

Каква е разликата между ножа на главния готвач и ножа Santoku?

Любителите и професионалните готвачи използват както Santoku, така и ножовете на главния готвач за различни задачи. Какви са основните разлики между тези два вида ножове? Ножовете на главния готвач имат по-дълги остриета и острието им е с двойно заточване, за разлика от ножовете Santoku, които обикновено са еднократно заточени. Формата на острието на готварския нож ви принуждава да завъртите острието напред, докато ножа Santoku реже в една посока надолу.

За какво се използва ножът на главния готвач?

Извитото острие на ножа позволява „люлеещ се“ начин на рязане, което заедно с широкото острие прави ножа идеалният инструмент за:

  • нарязване на много зеленчуци наведнъж
  • рязане, кълцане и отделяне на месо
  • нарязване на сирене и кашкавал
  • рязане и кълцане на плодове и ядки

В Кулина ще намерите качествени ножове ,,Chef’s”, произведени от надеждни марки, които са устойчиви на износване. Проверете ножовете от Wusthof, Zwilling или WMF. Можете също така да проверите нашите най-продавани ножове на главния готвач тук.

Как да наточите ножа на главния готвач?

Ако използвате ножа си ежедневно, трябва да го заточвате доста често – поне веднъж на всеки две седмици с точило за ножове. Най-добрият начин за заточване на готварски нож е с точило, с което трябва да го заточите на 15-20 градуса от двете страни или със стоманен прът. Можете също да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижим за нож Santoku?

Качествените готварски ножове са доста добра и голяма инвестиция, така че ако искате вашият нож да издържи дълго време, уверете се, че следвате тези прости правила за почистване и съхранение на вашите ножове:

  • ножовете често са подходящи за съдомиялна машина, но ние препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за почистване могат да повредят повърхността на стоманено острие
  • ако ножът има дървена дръжка, не го поставяйте в съдомиялната машина
  • за да предотвратите изсъхване на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножовете си отделно, така че остриетата да не се затъпяват. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • точете редовно ножа си