Професионални кухненски ножове

109 items total
Готварски нож SUPER GOU YPSILON, 20 см, черен, Yaxell YAX37200
Японски нож на готвача GYUTO OKAMI 19 см, Dellinger DNGRSXLKHAUS8B
Нож на готвача VG10 20,5 см, с кожен калъф, Forged FORGEDSDV305584
Нож на готвача KITA NORTH DAMASCUS 20 cм, Dellinger DNGRSXLKH133
Нож на готвача SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 23 см, Dellinger DNGRKHOK9CH
Нож на готвача KITA NORTH DAMASCUS 22,5 cм, Dellinger DNGRSXLKH132
Нож на готвача CARBON FRAGMENT, 20 см, черен, Dellinger DNGRH139CH
Нож на готвача SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 19,5 cм, Dellinger DNGRKHOK8CH
Нож на готвача DAMASCUS 67 20,8 см, Samura
212 лв
SMRSND67KNES
Нож на готвача SANDVIK RED NORTHERN SUN 20,5 cм, Dellinger DNGRKH205
Нож на готвача PERFORMER 20 см, Wüsthof
562 лв
WU1061200120
Готварски нож DAMASCUS, 21 см, кафяв, Güde
3 298 лв
GUDEDA780521
Нож на готвача PINK SPIRIT 21 см, розов, F.DICK FDCK817472179
Нож на готвача KINEO 20 cм, WMF
124 лв
WM1896156032
Готварски нож SYNCHROS, 21 см, кафяв, Güde GUDES80523
Нож на готвача BRUTE 20,5 cм, Forged
146 лв
FORGEDSDV304105
Нож на готвача GRAND GOURMET 20 см, WMF
219 лв
WM1880396032
Нож Chai Dao CLASSIC 17 см, Wüsthof
248 лв
WU4177
Нож на готвача CLASSIC IKON 20 cм, Wüsthof
310 лв
WU459620
Нож на готвача PERFORMER 16 cм, Wüsthof
479 лв
WU1061200116
Нож на готвача SWISS MODERN 22 см, Victorinox
203 лв
VN6901022G
Up
More products

Кухненски ножове - ножове, от които всяка кухня се нуждае

Какво е кухненски нож?

Това е универсален кухненски нож, използван за много кулинарни дейности (рязане на месо, кълцане и настъргване на зеленчуци) и един от трите ножа, които трябва да бъдат във всяка кухня и под ръка на всеки готвач (разгледайте нашето пълно ръководство за кухненски ножове , за да видите останалите два ножа, в които определено трябва да инвестирате).

Кухненският нож има широко острие, което е извито нагоре и образува връх. Дължината на острието обикновено е 18-24 см.

Каква е разликата между ножа на главния готвач и ножа Santoku?

Любителите и професионалните готвачи използват както Santoku, така и ножовете на главния готвач за различни задачи. Какви са основните разлики между тези два вида ножове? Ножовете на главния готвач имат по-дълги остриета и острието им е с двойно заточване, за разлика от ножовете Santoku, които обикновено са еднократно заточени. Формата на острието на готварския нож ви принуждава да завъртите острието напред, докато ножа Santoku реже в една посока надолу.

За какво се използва ножът на главния готвач?

Извитото острие на ножа позволява „люлеещ се“ начин на рязане, което заедно с широкото острие прави ножа идеалният инструмент за:

  • нарязване на много зеленчуци наведнъж
  • рязане, кълцане и отделяне на месо
  • нарязване на сирене и кашкавал
  • рязане и кълцане на плодове и ядки

В Кулина ще намерите качествени ножове ,,Chef’s”, произведени от надеждни марки, които са устойчиви на износване. Проверете ножовете от Wusthof, Zwilling или WMF. Можете също така да проверите нашите най-продавани ножове на главния готвач тук.

Как да наточите ножа на главния готвач?

Ако използвате ножа си ежедневно, трябва да го заточвате доста често – поне веднъж на всеки две седмици с точило за ножове. Най-добрият начин за заточване на готварски нож е с точило, с което трябва да го заточите на 15-20 градуса от двете страни или със стоманен прът. Можете също да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижим за нож Santoku?

Качествените готварски ножове са доста добра и голяма инвестиция, така че ако искате вашият нож да издържи дълго време, уверете се, че следвате тези прости правила за почистване и съхранение на вашите ножове:

  • ножовете често са подходящи за съдомиялна машина, но ние препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за почистване могат да повредят повърхността на стоманено острие
  • ако ножът има дървена дръжка, не го поставяйте в съдомиялната машина
  • за да предотвратите изсъхване на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножовете си отделно, така че остриетата да не се затъпяват. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • точете редовно ножа си