Професионални кухненски ножове

68 items total
Нож на готвача VG10 20,5 см, с кожен калъф, Forged FORGEDSDV305584
Нож на готвача AJAX 1905, 22 cм, F.Dick
Sticker
281 лв
FDCK8192222
Китайски нож на готвача GOURMET 18 см, Zwilling
Sticker
ZW36112181
210994 kucharsky nuz synchros 21 cm hneda gude GUDES80523
Готварски нож DAMASCUS, 21 см, кафяв, Güde
3 298 лв
GUDEDA780521
Нож на готвача GRAND GOURMET 20 см, WMF
Sticker
219 лв
WM1880396032
Нож на готвача CLASSIC IKON 20 cм, Wüsthof
Sticker
310 лв
WU459620
Нож на готвача KINEO 20 cм, WMF
Sticker
124 лв
WM1896156032
Нож на готвача CLASSIC LINE 20 cм, WMF
Sticker
89 лв
WM1874666030
Нож на готвача KITA NORTH DAMASCUS 20 cм, Dellinger
Sticker
DNGRSXLKH133
Нож на готвача FOUR STAR 20 см, Zwilling
Sticker
236 лв
ZW31071201
Японски нож на готвача GYUTO OKAMI 19 см, Dellinger
Sticker
DNGRSXLKHAUS8B
Нож на готвача BRUTE 20,5 cм, Forged
146 лв
FORGEDSDV304105
Нож на готвача SWISS MODERN 22 см, Victorinox
Sticker
203 лв
VN6901022G
Нож на готвача KINEO 15 см, WMF
Sticker
114 лв
WM1896166032
Нож на готвача FIBRE KARBON 2 17 см, de Buyer
Sticker
222 лв
DB428017
Нож на готвача PERFORMER 20 см, Wüsthof
Sticker
562 лв
WU1061200120
Нож на готвача URBAN FARMER 20 см, Wüsthof
Sticker
206 лв
WU1025244820
Up
More products

Кухненски ножове - ножове, от които всяка кухня се нуждае

Какво е кухненски нож?

Това е универсален кухненски нож, използван за много кулинарни дейности (рязане на месо, кълцане и настъргване на зеленчуци) и един от трите ножа, които трябва да бъдат във всяка кухня и под ръка на всеки готвач (разгледайте нашето пълно ръководство за кухненски ножове , за да видите останалите два ножа, в които определено трябва да инвестирате).

Кухненският нож има широко острие, което е извито нагоре и образува връх. Дължината на острието обикновено е 18-24 см.

Каква е разликата между ножа на главния готвач и ножа Santoku?

Любителите и професионалните готвачи използват както Santoku, така и ножовете на главния готвач за различни задачи. Какви са основните разлики между тези два вида ножове? Ножовете на главния готвач имат по-дълги остриета и острието им е с двойно заточване, за разлика от ножовете Santoku, които обикновено са еднократно заточени. Формата на острието на готварския нож ви принуждава да завъртите острието напред, докато ножа Santoku реже в една посока надолу.

За какво се използва ножът на главния готвач?

Извитото острие на ножа позволява „люлеещ се“ начин на рязане, което заедно с широкото острие прави ножа идеалният инструмент за:

  • нарязване на много зеленчуци наведнъж
  • рязане, кълцане и отделяне на месо
  • нарязване на сирене и кашкавал
  • рязане и кълцане на плодове и ядки

В Кулина ще намерите качествени ножове ,,Chef’s”, произведени от надеждни марки, които са устойчиви на износване. Проверете ножовете от Wusthof, Zwilling или WMF. Можете също така да проверите нашите най-продавани ножове на главния готвач тук.

Как да наточите ножа на главния готвач?

Ако използвате ножа си ежедневно, трябва да го заточвате доста често – поне веднъж на всеки две седмици с точило за ножове. Най-добрият начин за заточване на готварски нож е с точило, с което трябва да го заточите на 15-20 градуса от двете страни или със стоманен прът. Можете също да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижим за нож Santoku?

Качествените готварски ножове са доста добра и голяма инвестиция, така че ако искате вашият нож да издържи дълго време, уверете се, че следвате тези прости правила за почистване и съхранение на вашите ножове:

  • ножовете често са подходящи за съдомиялна машина, но ние препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за почистване могат да повредят повърхността на стоманено острие
  • ако ножът има дървена дръжка, не го поставяйте в съдомиялната машина
  • за да предотвратите изсъхване на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножовете си отделно, така че остриетата да не се затъпяват. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • точете редовно ножа си