Кани с филтър

1 items total

Филтърни кани - за по-добър вкус на водата

Какво е филтърна кана?

Филтърната кана е особен вид кана с вградена филтърна система за отстраняване на замърсители от водата . Касетата или филтърът, който улавя замърсители като хлор, олово и утайки като част от системата за филтриране, обикновено спомага за подобряване на вкуса и чистотата на водата.

Филтърните кани често са изработени от пластмаса или стъкло и могат да включват няколко функции, включително капачка или чучур за лесно наливане, измервателна скала за отчитане на използваното количество вода и подвижен филтърен патрон.

Те осигуряват по-икономичен и устойчив начин да се наслаждавате на чиста, освежаваща вода, което ги прави предпочитан заместител на купуването на бутилирана вода.

Защо трябва да филтрирам водата?

Филтрирането на водата я прави по-безопасна за пиене. Филтрирането на водата ви дава:

  • Подобрен вкус: Филтрирането може да премахне замърсители като хлор, които придават на водата лош вкус и мирис.
  • По-здравословна вода: Филтрирането може да премахне примеси като олово или микроби, които могат да бъдат вредни.
  • По-добър вкус на кафето: Филтрирането на водата за кафе може да подобри вкуса и аромата на кафето, тъй като замърсителите могат да променят вкуса му.
  • Спестяване на разходи: Филтрирането на чешмяната вода може да се окаже и по-икономичен вариант от закупуването на бутилирана вода.
  • Екологични предимства: Филтрирането на вода с кана може да помогне за намаляване на пластмасовите отпадъци от бутилирана вода.

Макар че чешмяната вода обикновено е безопасна за пиене, понякога в нея има замърсители, които могат да влошат вкуса и качеството ѝ. Чрез премахването на тези замърсители получавате по-вкусна и здравословна питейна вода.

Защо питейната вода е толкова важна?

Според Центъра за контрол и превенция на заболяванията(CDC) всекидневното получаване на достатъчно вода е важно за вашето здраве. Дехидратацията може да доведе до замъглено мислене, промени в настроението, прегряване на тялото, запек и камъни в бъбреците, наред с други симптоми. Избягвайте го, като пиете достатъчно количество вода всеки ден.

Разгледайте разнообразието ни от чаши за вода, кани и карафи за вода, за да се наслаждавате на чиста питейна вода.

Какви са видовете кани, които се предлагат на Kulina?

В Kulina, ние предлагаме различни видове кани в голямо разнообразие от дизайни.Те са:

  • Кани за вода: кани с голяма вместимост, обикновено с дръжка, капак и чучур, предназначени за сервиране и наливане на вода, но също и на сок, лимонада и др.
  • Карафи за вода и студен чай: елегантни, обикновено стъклени карафи, предназначени за сервиране на вода с лимон, лед и билки
  • Кремове: Малки канички за мляко се използват за сервиране на мляко или сметана за кафе или чай
  • Кани за сос: Съдовете с дръжка и чучур се използват за съхраняване и изливане на сос или други сосове.