Японски ножове

35 items total
Японски нож за хляб 5000MCD 23 см, Miyabi
1 651 лв
MB34376231
Нож на готвача GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cм, Dellinger DNGRKH166
Нож на готвача KIRITSUKE CUBE EBONY WOOD 20,5 cм, Dellinger DNGRXZB58
Нож на готвача CHEF MANMOSU 23 см, Dellinger
369 лв –6 %
344 лв
DNGRSXLKH108
Нож за обезкостяване SAMURAI 15 см, Dellinger
169 лв
DNGRSXLKHP6
Японски нож на готвача PETTY 15 см, Dellinger DNGRSXL9302
Нож Сантоку CULLENS GERMAN SAMURAI 17 cм, Dellinger DNGRXZB13SS7
Японски нож на готвача SUJIHIKI 24 см, Dellinger DNGRSXL9309
Нож на готвача GYUTO CLASSIC SANDAL WOOD 20 cм, Dellinger DNGRXZB9S8
Нож на готвача SAMURAI 20 см, Dellinger
259 лв
DNGRSXLKHP8
Японски сатър NAKIRI 4000FC 17 см, Miyabi
369 лв
MB33952171
Нож за зеленчуци NAKIRI 17 см, Dellinger
64 лв
DNGRSXLPO2500200
Японски нож Nakiri CLASSIC IKON 17 см, Wüsthof
310 лв
WU1030332617
Нож на готвача RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cм, Dellinger DNGRKH165
Японски нож за зеленчуци SEBRA 17,5 см, Forged FORGEDSDV623460
Японски нож за месо GYUTOH 6000MCT 20 см, Miyabi MB34073201
Up
More products

Японски ножове - остри като меч

Какво представляват ножовете в японски стил?

Японските ножове имат дълго и тънко острие със заострен връх и първоначално са били използвани за рязане на тънки резени сурова риба и приготвяне на суши. Те са по-леки, чувстват се по-балансирани в ръката и са идеални за прецизни задачи. Те са изработени от по-твърда и по-тънка стомана - неръждаема стомана или хагане, която е същият вид стомана, от която се изработват японските мечове. Дръжките на японските ножове са изработени от твърдо дърво.

За какво се използват японските ножове?

Японските ножове - благодарение на дългите си и тънки остриета - могат да се използват за рязане на риба или големи парчета месо (особено за пържоли). Съществуват много видове специфични японски ножове (като Gyutou, Yanagi, Usuba или Deba), които могат да се използват за всякакви прецизни задачи - от обезкостяване на пиле, през филетиране на риба до тънко нарязване на зеленчуци.

В Kulina ще намерите качествени японски ножове, произведени от надеждни марки като Dellinger или MIYABI. Можете също така да изберете ковани японски ножове от холандската марка Forged или да разгледате нашите най-продавани японски ножове тук.

Как се заточва японски нож?

Японските ножове могат да бъдат с двойно или с единично острие (традиционни). Те са изработени от твърда стомана, която всъщност е по-лесна за заточване от меката стомана, използвана за западните ножове. За да наточите ножа си в японски стил, се нуждаете от шлифовъчен камък. Можете също така да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижите за японския си нож?

Японските ножове са доста голяма инвестиция, така че ако искате японският ви нож да ви служи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • когато режете с японски нож, не режете директно върху твърди повърхности, като каменен плот, мивка от неръждаема стомана, чиния или дъски за рязане, изработени от стъкло, керамика, бамбук и други твърди материали. Меката пластмасова дъска за рязане е най-добрата
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове.
  • редовно заточвайте ножа си