Японски ножове

76 items total
Нож на готвача SAMURAI 20 см, Dellinger
259 лв
DNGRSXLKHP8
Японски нож на готвача KANETSUGU MIYABI ISSHIN 21 cм, Dellinger DNGRSXL2005
Японски нож SHOTOH 13 см, кафяв, Lion Sabatier
47 лв
LS3502346
Японски нож за зеленчуци SHOTOH 5000MCD 14 см, Miyabi MB34381141
Японски нож GOURMET 17 см, Wüsthof
164 лв
WU1035046017
Японски нож ЯНАГИБА 24 см, кафяв, Lion Sabatier LS3502344
Нож за зеленчуци NAKIRI 17 см, Dellinger
63 лв
DNGRSXLPO2500200
Нож на готвача CHEF MANMOSU 23 см, Dellinger
353 лв
DNGRSXLKH108
Японски нож за месо GYUTOH 4000FC 20 см, Miyabi
356 лв
MB33951201
Японски нож за зеленчуци SHOTOH 7000D 13 см, Miyabi MB34542131
Японски нож за месо GYUTOH , 24 см, 4000FC, MIYABI
380 лв
MB33951241
Японски Нож Сантоку FIBRE KARBON 2 17 см, de Buyer
229 лв
DB428117
Японски нож за зеленчуци SEBRA 17,5 см, Forged
146 лв
FORGEDSDV623460
Нож на готвача GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cм, Dellinger
251 лв
DNGRKH166
Нож на готвача BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN 21 см, Dellinger DNGRKH206
Сръбски кухненски нож VG-10 ZED ONE 19,5 cм, Dellinger DNGRSXLKH35
Японски нож за месо GYUTOH 5000FCD 16 см, Miyabi
437 лв
MB34681161
Японски нож Nakiri CLASSIC IKON 17 см, Wüsthof
306 лв
WU1030332617
Японски нож за зеленчуци BRUTE 17,5 cм, Forged
146 лв
FORGEDSDV304136
Up
More products

Японски ножове - остри като меч

Какво представляват ножовете в японски стил?

Японските ножове имат дълго и тънко острие със заострен връх и първоначално са били използвани за рязане на тънки резени сурова риба и приготвяне на суши. Те са по-леки, чувстват се по-балансирани в ръката и са идеални за прецизни задачи. Те са изработени от по-твърда и по-тънка стомана - неръждаема стомана или хагане, която е същият вид стомана, от която се изработват японските мечове. Дръжките на японските ножове са изработени от твърдо дърво.

За какво се използват японските ножове?

Японските ножове - благодарение на дългите си и тънки остриета - могат да се използват за рязане на риба или големи парчета месо (особено за пържоли). Съществуват много видове специфични японски ножове (като Gyutou, Yanagi, Usuba или Deba), които могат да се използват за всякакви прецизни задачи - от обезкостяване на пиле, през филетиране на риба до тънко нарязване на зеленчуци.

В Kulina ще намерите качествени японски ножове, произведени от надеждни марки като Dellinger или MIYABI. Можете също така да изберете ковани японски ножове от холандската марка Forged или да разгледате нашите най-продавани японски ножове тук.

Как се заточва японски нож?

Японските ножове могат да бъдат с двойно или с единично острие (традиционни). Те са изработени от твърда стомана, която всъщност е по-лесна за заточване от меката стомана, използвана за западните ножове. За да наточите ножа си в японски стил, се нуждаете от шлифовъчен камък. Можете също така да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижите за японския си нож?

Японските ножове са доста голяма инвестиция, така че ако искате японският ви нож да ви служи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • когато режете с японски нож, не режете директно върху твърди повърхности, като каменен плот, мивка от неръждаема стомана, чиния или дъски за рязане, изработени от стъкло, керамика, бамбук и други твърди материали. Меката пластмасова дъска за рязане е най-добрата
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове.
  • редовно заточвайте ножа си