Инструменти за лед

15 items total
Ледарка ALIR, месинг, House Doctor
107 лв
HD211290801
Ледарка ICE BOX 16 см, с щипки за лед, Eva Solo ES567716
Форма за кубчета лед, силикон, Bitz
27 лв
BITZ225293
Кубчета за уиски LOUNGE, Blomus
60 лв
BM63539
Форма за кубчета лед GEMS, силикон, Bitz BITZ225290
Ледарка ARNE JACOBSEN 1 л, сребрист, Stelton
561 лв
SN051

Инструменти за лед - колекция от аксесоари за лед, необходими за първокласна напитка

Защо е важно да използвам инструменти и аксесоари за лед и да сервирам напитките си студени?

Важно е напитките, особено вината и коктейлите, да се сервират студени по много причини, като например:

  • Текстура: Текстурата на напитката може да се влияе от нейната температура. Топлите напитки могат да изглеждат тежки или натрапчиви, но студените напитки обикновено са по-енергични и освежаващи.
  • Аромат: Представянето на виното и другите напитки при подходяща температура подобрява вкуса и аромата им. Например бялото вино често се сервира студено, за да се подчертае неговият свеж и освежаващ вкус.
  • Съхранение: Сервирането на напитки на студено също може да помогне за запазване на качеството им и да предотврати развалянето им. Това е особено важно за виното, тъй като при високи температури то може да се развали или да се превърне в оцет.
  • Представяне: Сервирането на студени напитки помага за подобряване на естетическия им вид. Визуално приятна и предизвикваща очакване у пиещия е студената чаша или бутилка с конденз.

В заключение, от решаващо значение е да сервирате виното и коктейлите при правилната температура, за да подобрите техния вкус, текстура и външен вид, като същевременно запазите качеството им.

Кои са основните инструменти за лед?

Нашите стилни инструменти за лед са разделени на подкатегории:

  • Щипки за лед- Щипки за лед са вид малки кухненски прибори, създадени специално за събиране и задържане на кубчета лед. Обикновено те имат две дълги, тесни рамена с назъбени краища, които могат да хващат и задържат здраво ледените кристали. Щипките могат да се отварят и затварят като ножица, тъй като рамената са свързани в единия си край с панта или шарнир.
  • Форми за кубчета - Формите за кубчета са малки контейнери, използвани за приготвяне на кубчета лед във формата на кубче. Във всяко отделение се налива вода и след това се замразява, докато се втвърди. След като кубчетата лед са замразени, тавата може да се завърти или огъне, за да се освободят кубчетата.
  • Кофички за лед - Кофичките за лед са контейнери, направени специално за съхраняване на кубчета лед или натрошен лед, като запазват студенината им и предотвратяват бързото им топене.

Всички тези инструменти за лед са подбрани от най-добрите марки като Stelton, House Doctor, и Lekue. За да охладите бутилка вино или шампанско, можете да разгледате и нашите охладители за бутилки.