Супени лъжици

14 items total
Японска лъжица 17,5 см, бяла, MIJ
22 лв
MIJC7961
Лъжица SHINO BLUE 12 cм, MIJ
Лъжица SHINO BLUE 12 cм, MIJ
На склад (14 pcs)
9 лв
MIJC2855
Японска лъжица 15 см, бяла, MIJ
18 лв
MIJC7962
Лъжица за маса MACHINE COLLECTION 19,5 cм, Seletti SLT10957
Лъжица за маса MAXIME, сива, Blomus
30 лв
BM64125
Лъжица за маса MAXIME, топло сива, Blomus
30 лв
BM64124
Лъжица за тапас BLACK SPECKLE 12 см, MIJ
9 лв
MIJC2850
Лъжица за маса STELLA, черна, Blomus
23 лв
BM64196
Лъжица за маса DINNER, Zwilling
25 лв
ZW7041801
46 лв –8 %
Lžíce na polévku Soho Zwilling
На склад (3 бр.)
42 лв
ZW7031049
Японска лъжица 15 см, матово черна, MIJ
18 лв
MIJC7960

Супени лъжици - лъжици, от които се нуждае всяка маса

Какво представляват супените лъжици?

Трапезните лъжици са вид прибори за хранене, които служат както за сервиране, така и за консумиране на храна. Те са предназначени за обща употреба на трапезата и са по-големи от чаените лъжички, но по-малки от лъжиците за сервиране.

Супената лъжица обикновено представлява лъжица с плитка лъжичка или купа с дълга дръжка, изработена от неръждаема стомана, порцелан или стомана. Със супена лъжица се консумират супи, зърнени храни, задушени ястия, къри и други течни или полутечни ястия.

Лъжиците са необходим елемент във всяка кухня или трапезария, затова сме събрали най-добрите в Kulina от известни производители като Blomus, MIJ, и ZWILLING.

Терминът "супена лъжица" се използва и като готварска мярка за обем, често използвана в готварските книги и рецепти. В това си качество тя най-често се съкращава като супена лъжица или супена лъжица и е точно 15 ml.

Какви са видовете супени лъжици?

Съществуват няколко вида супени лъжици, включително:

  • Стандартна супена лъжица: Този вид лъжица се използва както за хранене, така и за сервиране
  • Лъжица за супа: В сравнение със стандартната супена лъжица за масатози вид има по-дълбока и заоблена купа. Той е предназначен за консумиране на супи, яхнии и други храни с течна основа.
  • Лъжица за десерт: Тази лъжица се използва за консумиране на десерти и плодове и е по-малка от обикновената лъжица за маса.
  • Лъжица за сервиране: Този вид лъжица за маса е по-голяма от обикновената лъжица за маса и се използва за сервиране на ястия на масата (ориз, картофи, зърнени храни, зеленчуци).

Каква е разликата между чаена лъжичка и супена лъжица?

Размерът е основната разлика между чаена лъжичка и супена лъжица. В сравнение със супените лъжици, чаените лъжички изглеждат по-малки и имат по-тясна купа или лъжичка. Те често се използват за разбъркване на чай или кафе след добавяне на захар, както и за ядене на десерти или сладкиши. И двата вида лъжици могат да се използват и за измерване на подправки и други съставки. чаена лъжичка се използва за измерване или добавяне на по-малки количества съставки и е по-малка от супената лъжица. Разликата между обема им е повече или по-малко тройна, така че ако една супена лъжица е 10 г брашно, то чаена лъжичка е 3, докато в една супена лъжица има 15 г вода или мляко, в една чаена лъжичка е 5 г.

По принцип видът на ястието, което сервирате или консумирате, определя вида на използваната супена лъжица. За по-изискано изживяване по време на хранене можете да пазарувате от нашата колекция от принадлежности за хранене, която включва комплекти прибори за хранене, стъклени съдове, прибори за хранене и др.