Супници

2 items total
Купа за супа LIKID 450 мл, бяла, REVOL
56 лв
RV646403

Чаши - красив начин за сервиране на супа

Какво е супник и за какво се използва?

Купата е вид съд за сервиране, който се използва за сервиране на ястия като супи и яхнии. Обикновено чиниите са изработени от термоустойчиви материали като порцелан, фаянс или други материали и често са украсени със сложни шарки или дизайни.

През вековете супниците са приемали различни форми, включително кръгли, правоъгълни и такива с въображение, като тези на животни или диви птици.

Какво мога да сложа в супник?

Най-често те се използват за сервиране на супи и яхнии, но могат да се използват и за сервиране на други топли ястия или студени храни, като салати и плодове. Примери за храни, които можете да сервирате в супник, са следните:

  • Супа: За сервиране на супа често се използват чинии. В супника може да се съхранява всякакъв вид супа, включително супа от люти чушки, домати, гъби и пилешки лапад.
  • Задушаване: Тенджерите са отлични за поднасяне на яхнии, включително яхнии с говеждо, зеленчуци и агнешко.
  • Чили: често срещано ястие, което също може да се сервира в супник, е чилито. То е обилно, засищащо и идеално за студеното време.
  • Къри: Супникът може да се използва и за сервиране на горещо къри. Ястията с къри, приготвени от пилешко, агнешко или зеленчуци, са отличен избор.
  • Паста: Ястия с паста като спагети с кюфтета, макарони със сирене или лазаня могат да се сервират в голям съд.
  • Салата: Въпреки че обикновено се използват за сервиране на гореща храна, те могат да се използват и за сервиране на студена храна, например голяма салата или плодова салата.

Как се поддържа супата топла в супник?

Има няколко начина да поддържате супата топла в супник:

  • Загрейте супника с гореща вода: Напълнете супника с гореща вода и го оставете да престои няколко минути, преди да излеете супата. Това ще попречи на супата да изстине твърде бързо.
  • Използвайте капак: Плътно прилепналият капак ще ви помогне да запазите супата си топла за по-дълго време.
  • Използвайте нагревател за чайник или чаени свещи: Ако супникът ви е с високи крачета, можете да използвате чайници, за да го затоплите малко (точно както правите с чайника).

Ако търсите други съдове за елегантно сервиране на супа, разгледайте нашите чинии за супа, лъжици за супа и кухненски черпаци.