Staub
Staub - необходимост за всяка кухня
Компания Staub е специализирана в производството на емайлирани чугунени тенджери и съдове за готвене. Основана от Франсис Стауб през 1974 г., в момента е собственост на Zwilling J. A. Henckels – немска компания, която също притежава Zwilling, Ballarini, Miyagi, Demeyere и Henckels Int.
Домът е там, където е чугунената тенджера на Staub.
Марката Staub произхожда от Мервил, Франция и там възникват нейните висококачествени чугунени тенджери и холандски (или по-скоро френски) пещи, съчетаващи традиционната изработка с най-съвременните технологии.
Идеята на марката Staub е да предложи тенджери и съдове за печене, които да издържат с години и да позволят на хората да споделят любовта и страстта си към готвенето. И точно това предлага всеки продукт на Staub със своето надеждно качество и красив, блестящ външен вид.
Защо продуктите на Staub си заслужават цената?
- Тенджерите на Staub са много тежки, а тежкият чугун има по-добра топлинна маса от всеки друг материал. В резултат на това съдовете за готвене и гювечите Duch задържат топлината по-дълго и са идеални за сервиране на храна на трапезата.
- Съдовете за готвене са не само тежки, но и плътни, което прави продуктите на Staub силно издръжливи и устойчиви на счупване.
- Staub е привел процеса на емайлиране на продуктите си до съвършенство и множеството емайлирани слоеве допринасят за устойчивостта срещу настъргване и надраскване. Здравият емайл също така осигурява незалепваща повърхност на гювечите, което ги прави лесни за почистване.
- Капак като никой друг - специално оформеният капак на чугунената тенджера Staub има отлични качества за задържане на изпаренията, благодарение на своята система за самоабсорбиране, която осигурява непрекъснат ефект на равномерна циркулация върху цялото съдържанието в съда. Така месото няма да изсъхне, зеленчуците ще останат крехки и всяка съставка ще запази пълния си вкус.
- Вътрешността на всички тенджери Staub е емайлирана с висококачествено черно матово покритие с идеални качества за запържване, печене и карамелизиране на храна.
- Чугунът запазва хранителната стойност и пълния аромат на всяка съставка.
- Тенджерите Staub и други съдове за печене са направени, така че да издържат поколения, затова няма нужда да ги подменяте след няколко години, благодарение на което спестявате пари и се грижите за околната среда.
- Съдовете за готвене Staub се предлагат в широка гама от цветове, които им придават вид на селска къща и изглеждат добре на всяка маса за хранене.
Като цяло изглеждат толкова добре, колкото и докато готвят! Нищо чудно, че професионалните готвачи и любителите на кухнята по целия свят обожават тази марка. Продуктите на Staub могат да бъдат забелязани в най-добрите кулинарни предавания и в кухните на най-добрите ресторанти и готвачи.