Соли

15 items total
Био розова сол 70 g, Mill & Mortar
New
19 лв
MM19919
Селекция от соли, комплект 3, Mill & Mortar
New
MM30087
Био сол сърца 60 гр., Mill & Mortar
New
19 лв
MM19918
Солница RO 11,5 cм, черна, Rosendahl
50 лв
RSD20496
Сол FLEUR DE SEL 120 g, Lie Gourmet
New
20 лв
LIE269

Гурме и ароматизирани соли - малко удоволствие за вашата кухня или за вашия приятел...

Солта - важна ли е в готвенето?

Солта, както и черният пипер, са едни от най-популярните подправки, с които се овкусяват ястията ни от хиляди години. Всеки готвач вероятно би казал, че солта е един от най-големите приятели на човечеството! За него са се водили войни, в него са плащани заплати, помагало е на хората да лекуват рани и дори е можело да донесе късмет!

Какви са основните роли на солта в кухнята? Здравословно ли е?

Солта придава повече вкус и е основен хранителен елемент и консервант на храните. И въпреки че добавянето на твърде много сол в ястията може да е нездравословно, солта е хранително вещество, което е от съществено значение за човешкия живот - тя балансира течностите в кръвта, поддържа здравословно кръвно налягане и регулира мускулните функции и нервните импулси.

Солта - с какво може да се овкуси и как да се сервира?

Не забравяйте, че солта подсилва естествения вкус на съставките, но ако се страхувате да добавите твърде много сол към храната си, можете да я посолите съвсем малко и да поднесете на масата висококачествена, чиста или ароматизирана сол. Сол - за разлика от черния пипер не е необходимо да бъде прясно смляна (тя не съдържа летливи съединения, които се отделят при смилането, и не старее), но може да използвате мелничка или хаванче, за да получите точния размер на солта за вашето ястие.

В Kulina ви предлагаме интересна селекция от натурални и здравословни гурме соли и подправки. Те изглеждат чудесно на кухненския рафт или на работния плот, както и на масата, като придават на гостите ви необходимия аромат на ястията и предлагат нови вкусове.

Какви съставки обикновено се използват за овкусяване на солта?

  • сушени билки
  • сушени цитруси или домати
  • други подправки

За какво можете да използвате ароматизирана сол?

Използвайте нашите смеси от сол, за да подправите всички видове ястия, дори и най-простите! Можете да използвате ароматизирана сол за:

  • всички видове салати и зеленчуци
  • върху месо и риба
  • върху печени зеленчуци и картофи
  • ястия с паста
  • висококачествен хляб с... резени домати
  • десерти (солта със сушени люти чушки се съчетава особено добре с шоколад!)