Соли

24 items total
Черна сол 80 г, на парченца, Mill & Mortar
16 лв
MM19904
Комплект соли, 3 бр., Mill & Mortar
56 лв
MM30087
Сол с лимон и мащерка 320 г, Nicolas Vahé NV104981023
Черноморска сол 320 г, Nicolas Vahé
33 лв
NV104981035
Сол FLEUR DE SEL 120 г, Lie Gourmet
17 лв
LIE269
Сол Porcini 80 г, на стърготини, Mill & Mortar MM19909
Сол за трюфели 265 г, с мелничка, Lie Gourmet LIE122
Сол THE SECRET BLEND 320 г, Nicolas Vahé
22 лв
NV104981003
Съд за съхранение на сол RO 11,5 cм, Rosendahl RSD20494
Органична сол от сърца 60 г, Mill & Mortar MM19918
Солница RO 11,5 cм, черна, Rosendahl
50 лв
RSD20496
Сол с чесън и червен пипер 325 г, Nicolas Vahé NV104981001

Гурме и ароматизирани соли - малко удоволствие за вашата кухня или за вашия приятел...

Солта - важна ли е в готвенето?

Солта, както и черният пипер, са едни от най-популярните подправки, с които се овкусяват ястията ни от хиляди години. Всеки готвач вероятно би казал, че солта е един от най-големите приятели на човечеството! За него са се водили войни, в него са плащани заплати, помагало е на хората да лекуват рани и дори е можело да донесе късмет!

Какви са основните роли на солта в кухнята? Здравословно ли е?

Солта придава повече вкус и е основен хранителен елемент и консервант на храните. И въпреки че добавянето на твърде много сол в ястията може да е нездравословно, солта е хранително вещество, което е от съществено значение за човешкия живот - тя балансира течностите в кръвта, поддържа здравословно кръвно налягане и регулира мускулните функции и нервните импулси.

Солта - с какво може да се овкуси и как да се сервира?

Не забравяйте, че солта подсилва естествения вкус на съставките, но ако се страхувате да добавите твърде много сол към храната си, можете да я посолите съвсем малко и да поднесете на масата висококачествена, чиста или ароматизирана сол. Сол - за разлика от черния пипер не е необходимо да бъде прясно смляна (тя не съдържа летливи съединения, които се отделят при смилането, и не старее), но може да използвате мелничка или хаванче, за да получите точния размер на солта за вашето ястие.

В Kulina ви предлагаме интересна селекция от натурални и здравословни гурме соли и подправки. Те изглеждат чудесно на кухненския рафт или на работния плот, както и на масата, като придават на гостите ви необходимия аромат на ястията и предлагат нови вкусове.

Какви съставки обикновено се използват за овкусяване на солта?

  • сушени билки
  • сушени цитруси или домати
  • други подправки

За какво можете да използвате ароматизирана сол?

Използвайте нашите смеси от сол, за да подправите всички видове ястия, дори и най-простите! Можете да използвате ароматизирана сол за:

  • всички видове салати и зеленчуци
  • върху месо и риба
  • върху печени зеленчуци и картофи
  • ястия с паста
  • висококачествен хляб с... резени домати
  • десерти (солта със сушени люти чушки се съчетава особено добре с шоколад!)