Термо чаши

108 items total
Чаша за пътуване IMPULSE 350 мл, антрацит, WMF WM690937390
Up
More products

Термочаша - за всеки любител на чая и кафето

Какво представляват термочашите?

Термочашата или чашата за пътуване е вид чаша, която има някои качества на вакуумна колба. Тя е преносима (понякога с дръжка или примка за по-удобно пренасяне), има капак с винт и често е непропусклива. Много от тях имат двустенна конструкция, която запазва по-добре температурата на напитките. Изолационните свойства дават на термочашите огромно предимство пред традиционните бутилки за вода.

Чашите за пътуване и термочашите могат да се използват за горещи напитки като чай или кафе или за студени напитки като вода или студен чай. Те могат да бъдат изработени от неръждаема стомана или пластмаса и се предлагат в различни цветове, размери и стилове - някои са по-спортни, други - по-елегантни.

Как да почиствам термочашата си?

Много е важно да почиствате редовно чашата си за пътуване. В противен случай тя може да започне да мирише лошо, а от вътрешната страна на чашата може да се появи мухъл. Може да е трудно да се измисли практичен подход за почистване на термочаша, но следването на простите съвети по-долу може да ви помогне:

  • Смесете малко топла вода с няколко капки течност за миене на съдове в купа. Оставете капака да попие в този разтвор за около 10 минути. След като изтече това време, изплакнете сапунената вода от капака.
  • Докато капакът е накиснат, почистете самата чаша с помощта на сапун, топла вода и гъба. Въпреки това не използвайте хлор или белина, както и твърде гореща вода, защото те могат да увредят вътрешността на неръждаемата стомана и по този начин да намалят изолационните свойства на термочашата.

Как да избера най-подходящата термочаша за мен?

Изборът на идеалната чаша за пътуване може да се окаже труден, тъй като на пазара има много различни варианти. Нашата цел в Kulina е да предоставим на клиентите си възможно най-широка гама от артикули, но всички наши продукти са издръжливи и изработени от безопасни за храните материали. Предлагаме ви чаши за пътуване и термочаши от реномирани производители като Eva Solo, Stelton, и Kambukka. Но ако не знаете коя чаша за пътуване да изберете, разгледайте някои важни фактори, които трябва да вземете предвид , когато купувате термочаша:

  • Задържане на топлината и предназначение на чашата

Степента на запазване на температурата на напитките може да варира в зависимост от вида на изолацията. Преценете дали кафето ви трябва да остане горещо по време на пътуването до офиса или по време на целодневния поход. Някои чаши са по-добри като термочаши за пътуване до работа или из града, докато други са по-добри за дълги пътувания.

  • Материал и стил

Производителите често използват стомана или неръждаема стомана за производството на термочаши. Технологията с двойни стени ефективно поддържа температурата на течностите, а двата материала са издръжливи и екологични. Освен това те се почистват лесно и не абсорбират миризми. Въпреки това може да си купите и чаша с пластмасов корпус, тъй като тези чаши за пътуване са много по-стилни.

  • Капак

Термочашите имат капаци с обръщане или завинтване, като и двата вида работят добре за затваряне на контейнера, въпреки че версиите с завинтване са по-надеждни и дълготрайни. Уверете се, че капакът е лесен за почистване, не пропуска и не се сваля лесно. Освен това мястото трябва да е удобно за пиене.