Кутии за съхранение на храна

196 items total
Комплект за поднос DE LUXE, WMF
370 лв –15 %
314 лв
WM0667866030
Кутия за подправки DEPOT, WMF
34 лв –20 %
27 лв
WM0661526040
Солница MINIONS, комплект 2 бр., WMF
34 лв –20 %
27 лв
WM1286236040
Up
More products

Контейнери за съхранение на храна - перфектната организация на вашата кухня

В днешно време безмилостният, ежедневен натиск на работа и изпълняване на лични ангажименти, почти не ни оставя време за редовно готвене. Вместо да поръчват храна за вкъщи през цялото време, много хора избират да приготвят храната предварително и да я съхраняват за няколко дни.

Дори и да решите да не приготвяте храната предварително, винаги може да има остатъци от предишното хранене, които може да съхраните за следващия ден. Като алтернатива може да искате да съхранявате зърнени храни, брашно и ориз в удобно затворени съдове. Контейнерите за съхранение са най-добрият избор за всички тези цели. В Кулина имате широк асортимент, от който да избирате. Затова изберете контейнерите за съхранение на храна, които не само харесвате, но и изпълняват функцията, от която се нуждаете.

Контейнерите за суха хранасъщо са от решаващо значение, когато става дума за перфектната организация на вашето кухненско пространство. Те ви позволяват да организирате килера и кухненските си шкафове по удобен и практичен начин. Прозрачните контейнери за храна улесняват грижата и следенето на храните, какво трябва да се докупи и т.н. Уверете се, че вашите контейнери за суха храна имат капаци с плътно затваряне, така че храната да не абсорбира влагата от въздуха и да остане свежа за по-дълго.

Кои са най-добрите марки контейнери за съхранение на храни?

Контейнерите за съхранение на храна са просто незаменими. В Кулина има контейнери за съхранение на храни за всяка ситуация и марки като Brabantia, Eva Solo, WMF, Tefal и Koziol , които са в горната част на списъка с най-добрите контейнери за съхранение на храна. От запазването на остатъците от закуска, обяд или вечеря за следващия ден до съхраняването на предварително подготвени ястия за натоварената седмица, която ви очаква. Нашите контейнери за съхранение на храна и кутии за обяд разполагат с капаци за херметическо затваряне, които гарантират, че нито един външен елемент не може да проникне в контейнера и да замърси вашата храна.

Контейнерите за съхранение на храна с най-съвременните иновации и технологии също така гарантират, че храната ви ще остане свежа и без бактерии. Благодарение на тези предимства можете да сте сигурни, че храната, която сервирате, ще бъде здравословна за вас и вашето семейство.

Какви материали се използват при контейнерите за съхранение на храна?

  • Керамика - хигиеничен и безопасен избор за съхранение на храна
  • Стъкло - много добър и елегантен избор за всяка кухня
  • Пластмаса - много популярна и лека

По-добре ли е да съхранявате храна в стъклени или в пластмасови контейнери?

Всичко зависи от това, което искате да съхранявате. Ако търсите контейнери за съхранение на суха храна, лесно можете да изберете пластмасови, стъклени или керамични контейнери. Всички материали са чудесни за това. Ако обаче търсите контейнер за готови ястия или остатъци, които ще се съхраняват в хладилник, най-добре е да изберете стъклени контейнери. Въпреки че пластмасовите контейнери са по-леки и изключително практични, те могат да отделят химикали, когато се съхраняват в хладилник, както и когато се нагряват.