Кани

14 items total
Чайник за котлон ORBIT 2л, WMF
137 лв –10 %
123 лв
WM0651026040
Чайник за котлон ORBIT 1,5л, WMF
128 лв –10 %
115 лв
WM0651016030
Чайник за котлон 9093 2л, жълт, Alessi
259 лв
AL90931Y
Чайник за котлон 9093 2л, сребрист/бял, Alessi AL9093W
Чайник за котлон 9093 2л, син, Alessi
259 лв
AL90931LAZ
Чайник IL CONICO 2л, Alessi
Чайник IL CONICO 2л, Alessi
На склад (2 бр.)
429 лв
AL90017

Чайници - придайте ретро вид на кухнята си с чайник за котлон

В днешно време стандартните котлони не са толкова популярни, колкото бяха в миналото, но все още се използват в много домакинства. Нещо повече, най-добрите дизайнери като Майкъл Грейвс и Алдо Роси се постараха и проектираха красиви чайници за Alessi които сега са икони на дизайна. Ето защо, ако смятате, че традиционната чайник за котлон е нещо за вас, или ако харесвате ретро усещането в кухнята си, не се колебайте и изберете стилна кана за готвене в Kulina.

По-добри ли са електрическите котлони от котлоните за готвене?

Трудно е да се каже кой тип чайник е по-добър. Електрическите чайници позволяват бързо кипване на водата и са оборудвани с функция за автоматично изключване. В дългосрочен план те могат да спестят време и пари, тъй като са по-енергийно ефективни от котлоните, но не трябва да забравяте да сварявате само толкова вода, колкото ви е необходима.

Изборът между чайник за котлон и електрически кана се свежда основно до личния ви вкус и изисквания, включително визуални предпочитания.

А ако сте почитатели на чая, в Kulina ще откриете и чудесни чайници, които ще ви позволят да си приготвите най-добрия чай.

Защо американците използват котлони за готвене?

Повечето къщи в САЩ работят с напрежение 100-127 волта, докато в Обединеното кралство и много други страни се използва напрежение 220-240 волта. Така електрическите чайници няма да загряват водата толкова бързо, колкото в Обединеното кралство, поради по-ниското напрежение в САЩ. В резултат на това повечето хора избират да варят вода в традиционна кана.

Защо да не пълня чайника с гореща вода?

Не се препоръчва пълненето на чайника с гореща вода, тъй като това може да е опасно и да повреди чайника.

При наливане на гореща вода в студен чайник може да възникне термичен шок, който може да счупи или повреди компонентите на чайника, като например стъкло или метал.

Пълненето на чайника с гореща вода също може да окаже влияние върху качеството на водата в допълнение към проблемите с безопасността, тъй като горещата вода може да съдържа повече разтворени минерали и метали, отколкото студената, което може да промени вкуса и качеството на водата.

Затова обикновено се препоръчва в чайника да се постави студена вода и след това да се загрее до желаната температура. Ако искате да научите повече за приготвянето и сервирането на чай, прочетете нашето ръководство за ценители на чая тук.