Kähler

Kähler - част от Rosendahl Design Group - известна с прекрасни порцеланови и керамични съдове, иновативна глазура, креативен дизайн и отличителни артистични сътрудничества. Разгледайте техните сервизи, кухненски аксесоари, вази и декорации и се насладете на датска модерна и чувствена приказка за дизайн, където всеки е добре дошъл.
73 items total
Ваза HAMMERSHOI 13 см, бяла, Kähler
73 лв
KHL692361
Чайник HAMMERSHOI POPPY 1,2л, бял, Kähler
247,90 лв –15 %
209 лв
KHL692298
Up
More products

Kähler - традицията на изкуството и занаятите

Историята на марката Kähler започва през 1839 г., когато Херман Kähler открива работилница за керамика в Нествед. Марката обаче става известна с уникалния си дизайн, когато синът му, Херман А. Kähler, се присъедини към него.

Оттогава Kähler се свързва с традициите на ръчната изработка и занаятчийския дизайн, иновативните глазури, креативните дизайни и отличителните артистични сътрудничества. Марката предлага на своите потребители красиви съдове за хранене, вази, фигури и скулптури, фенери и свещници, сезонни декорации и текстил, които създават чувствена атмосфера в интериора.

Ерата на семейната компания с четвъртото поколение на фамилията Kähler приключва през 1974 г. Сега Kähler е част от Rosendahl Design Group - семейство от икони на модерния дизайн и най-добрите скандинавски марки, които съчетават традиция с иновация и вечна елегантност.

Kählerвизия и мисия

Kähler се превърна в дизайнерски колектив с най-добрите художници, най-големите дизайнери и занаятчии на борда. Освен най-талантливите хора - художници и керамици, тайната на ДНК-то на Kählerсе крие и в майсторството и креативността, които тези хора споделят. Това е, което превърна Kähler в емблематична марка керамика и в майстор на датския керамичен дизайн.

Сред най-големите датски художници, работили за Kähler, са Торвалд Биндесбьол, Свенд Хамершои, Кай Нилсен и Йенс Тирслунд.

Амбицията на Brand е да бъде лидер на художествената сцена, като вземе най-доброто от художественото керамично наследство и го съчетае със съвременните тенденции. Марката вярва, че добрият дизайн и ръчно изработеното качество нямат срок на годност, и го доказва с всеки продукт от своя каталог.

Как се произвеждат продуктите на Kähler?

През годините за Kähler са работили голям брой различни художнички на керамика, които са добавяли последния щрих към продуктите и са гарантирали, че керамиката на Kählerима уникален и очарователен ръчно изработен вид. Kählerтрадициите на ръчно изработения дизайн са живи и до днес и някои от продуктите на марката, като например вазите от серията Omaggio Nuovo (която представлява възраждане на добре познатата серия Omaggio), са ръчно рисувани. Освен това всички отвори за врати и прозорци в известната серия керамични фенери Urbania са издълбани на ръка. Това е класическа керамична изработка в най-добрия ѝ вид!

Kählerпродуктите ще подхождат както на класически, така и на модерен интериор. Формите и цветовете им са непреходни и елегантни и ще бъдат чудесен подарък за всички любители на класическия датски дизайн.