Kähler

Kähler - част от Rosendahl Design Group - известна с прекрасни порцеланови и керамични съдове, иновативна глазура, креативен дизайн и отличителни артистични сътрудничества. Разгледайте техните сервизи, кухненски аксесоари, вази и декорации и се насладете на датска модерна и чувствена приказка за дизайн, където всеки е добре дошъл.
70 items total
Фигурка THE REFLECTIVE ONE 14 см, бяла, Kähler
175 лв
KHL691017
Чайник HAMMERSHOI 1,2л, бял, Kähler
187 лв
KHL693040
Чайник HAMMERSHOI POPPY 1,2л, бял, Kähler
232 лв
KHL692298
Каничка за сос HAMMERSHOI 660 мл, бяла, Kähler KHL690115
Кана за мляко HAMMERSHOI 500 мл, бяла, Kähler KHL692256
Ваза HAMMERSHOI 25,5 cм, индиго, Kähler
165 лв
KHL693196
Ваза HAMMERSHOI 25,5 cм, бяла, Kähler
164 лв
KHL692363
Ваза HAMMERSHOI 25,5 cм, антрацитно сива, Kähler KHL692367
Чайник HAMMERSHOI, 1,2л, индиго, Kähler
196 лв –11 %
173 лв
KHL693057
Up
More products

Kähler - традицията на изкуството и занаятите

Историята на марката Kähler започва през 1839 г., когато Херман Kähler открива работилница за керамика в Нествед. Марката обаче става известна с уникалния си дизайн, когато синът му, Херман А. Kähler, се присъедини към него.

Оттогава Kähler се свързва с традициите на ръчната изработка и занаятчийския дизайн, иновативните глазури, креативните дизайни и отличителните артистични сътрудничества. Марката предлага на своите потребители красиви съдове за хранене, вази, фигури и скулптури, фенери и свещници, сезонни декорации и текстил, които създават чувствена атмосфера в интериора.

Ерата на семейната компания с четвъртото поколение на фамилията Kähler приключва през 1974 г. Сега Kähler е част от Rosendahl Design Group - семейство от икони на модерния дизайн и най-добрите скандинавски марки, които съчетават традиция с иновация и вечна елегантност.

Kählerвизия и мисия

Kähler се превърна в дизайнерски колектив с най-добрите художници, най-големите дизайнери и занаятчии на борда. Освен най-талантливите хора - художници и керамици, тайната на ДНК-то на Kählerсе крие и в майсторството и креативността, които тези хора споделят. Това е, което превърна Kähler в емблематична марка керамика и в майстор на датския керамичен дизайн.

Сред най-големите датски художници, работили за Kähler, са Торвалд Биндесбьол, Свенд Хамершои, Кай Нилсен и Йенс Тирслунд.

Амбицията на Brand е да бъде лидер на художествената сцена, като вземе най-доброто от художественото керамично наследство и го съчетае със съвременните тенденции. Марката вярва, че добрият дизайн и ръчно изработеното качество нямат срок на годност, и го доказва с всеки продукт от своя каталог.

Как се произвеждат продуктите на Kähler?

През годините за Kähler са работили голям брой различни художнички на керамика, които са добавяли последния щрих към продуктите и са гарантирали, че керамиката на Kählerима уникален и очарователен ръчно изработен вид. Kählerтрадициите на ръчно изработения дизайн са живи и до днес и някои от продуктите на марката, като например вазите от серията Omaggio Nuovo (която представлява възраждане на добре познатата серия Omaggio), са ръчно рисувани. Освен това всички отвори за врати и прозорци в известната серия керамични фенери Urbania са издълбани на ръка. Това е класическа керамична изработка в най-добрия ѝ вид!

Kählerпродуктите ще подхождат както на класически, така и на модерен интериор. Формите и цветовете им са непреходни и елегантни и ще бъдат чудесен подарък за всички любители на класическия датски дизайн.