Комплекти ножове

137 items total
Комплект ножове CLASSIC, 6 бр., Wüsthof
979 лв
WU1120160602
Комплект ножове GRAND GOURMET PC, 3 бр., WMF
418 лв
WM1894939992
Комплект ножове CLASSIC, 3 бр., Wüsthof
519 лв
WU9608
Комплект ножове SEBRA, 3 бр., Forged
351 лв
FORGEDSDV623675
Комплект ножове OLIVE, 3 бр., Forged
411 лв
FORGEDSDV305287
Комплект ножове с блок CLASSIC SANTOKU VERSION, 5 бр., Wüsthof WU1090270501
Комплект за нарязване CLASSIC IKON, 2 бр., Wüsthof WU9647
Up
More products

Комплекти ножове – всичкo, от коeто се нуждаете в един комплект

Как работят комплектите ножове?

Трите основни ножа: кухненски нож, нож за белене и нож за хляб (назъбен нож) трябва да бъдат включени във всеки основен комплект ножове. Един комплект ножове може да има от 2 до 13 броя. Всеки брой от комплекта ножове, ако е необходим, ще бъде функционален във вашата кухня.

Избирате ли идеалните комплекти ножове?

Когато купувате комплект ножове, се нуждаете от ръководство за покупки, тъй като има много фактори, които трябва да се вземат предвид. Комфортът обаче е от решаващо значение; всеки нож трябва да функционира и да действа като продължение на ръката на потребителя.

  • Материали

Най-разпространеният материал за остриетата е неръждаема стомана, когато говорим за дръжки обаче, можем да избираме между неръждаема стомана, дърво, бамбук и пластмаса.

  • Тегло

Теглото на ножа е въпрос на предпочитание. Например ножът на готвача, според мнението на повечето експерти, трябва да има някаква тежест, но едновременно с това не трябва да е прекалено тежък, така че да оказва ненужен натиск върху китките. В зависимост от спецификациите, на Кулина ще намерите комплекти ножове с размери 8-36 см.

Избор на марка за вашия комплект ножове

Видът марка, която избирате да купите е от решаващо значение, тъй като влияе върху качеството и продължителността на живота. WMF, Wusthofи Zwilling са едни от най-добрите марки, налични в магазина на Кулина.

Някои комплекти ножове от нашата продуктова листа се предлагат с блокове и поставки за ножове, които са много полезни, позволяват комплектът ви да е винаги под ръка и осигуряват безопасно решение за съхранение на остриетата на вашите ножове. Има и комплекти ножове, които се предлагат с елегантни дървени кутии, които са страхотни подаръци за всеки любител на готвенето или младоженци.

Как да поддържаме ножовете остри?

Можете сами да наточите своя нож по три различни начина с помощта на точило за ножове - ръчно точило за ножове, електрическо точило или камък за точене, който е най-прецизният метод за заточване на нож.

Къде е най-доброто място за съхранение на комплекта ножове?

Като цяло има три основни начина за правилно съхранение на кухненските ножове. Можете да ги поставите върху монтирани на стената магнитни ленти, в чекмеджета или в поставки и блокове за ножове на кухненския плот. Всички тези възможности се считат за сигурни и безопасни за съхранение, но идеалният избор често зависи от това колко добре е организирана вашата кухня.