Тенджери за готвене на пара и приставки

7 items total

Готварски печки на пара - здравословен и удобен начин за готвене

Какви са предимствата на приготвянето на храна на пара?

Парната уред за готвене на пара, известна също като пароварка, е малък кухненски уред, който използва топлината на парата за готвене или приготвяне на различни храни, като държи храната в затворен съд, за да не излиза пара.

Готвенето на пара е бърз, лесен, нискомаслен и нискокалоричен метод на готвене, който запазва хранителните вещества в храната и се използва за приготвяне на различни храни. Едно от добре познатите предимства на готвенето на пара е, че това е питателна техника на готвене, която запазва витамините и минералите, както и други хранителни вещества в храната. Това е нискомаслено и нискокалорично готвене, тъй като не се използват олио и мазнини. В сравнение с варенето или пърженето, готвенето на пара също е бърз и лесен метод на готвене. Той предлага техника за готвене без ръце, така че да можете да се занимавате с други дейности, докато ястието ви се готви.

И накрая, тъй като тези котлони не добавят никакви допълнителни аромати към храната, те служат за засилване на естествените вкусове на храни като зеленчуците.

В Kulina ще откриете също така тенджери за пара и вложки.

Какви храни мога да приготвям с уред за готвене на пара?

Зеленчуците, месото, морските дарове и нишестетата, като например кифличките на пара, са най-често приготвяните на пара ястия. Вместо по-твърди храни като пържола, по-подходящи са крехките протеини като филе от постна риба и пилешки гърди без кост и кожа.

Някои плодове, като праскови и круши, също са идеален избор за готвене на пара, независимо дали искате да приготвите компот от плодове или домашна бебешка храна.

Как се почиства и отстранява уред за готвене на пара?

Тъй като готвенето с параход не включва масла или сосове, почистването му е много лесно. Всички свалящи се купи за пара, тави и капаци, с изключение на бамбуковите параходи, могат да се почистват на ръка или в съдомиялна машина в съответствие с инструкциите на производителя. Уверете се, че параходът е изключен и хладен на допир, преди да го почистите.

Концентрацията на минерали във водата води до това, че някои компоненти на парахода понякога започват да изглеждат мътни и не могат да бъдат отстранени чрез рутинно почистване. За да отстраните котления камък от парахода, пуснете го с бял оцет вместо с вода и изплакнете обилно.

На Kulina се предлагат още няколко електрически уреда, включително фритюрници, оризоварки, вакуумни печки и др. Вижте ги!