Отварачки за консерви

12 items total
Отварачка за консерви PRO, Zwilling
72 лв –8 %
66 лв
ZW37160038
Отварачка за консерви, черна, Victorinox VN768573
Отварачка за консерви, червена, Victorinox VN76857
Отварачка за буркани TOM, прозрачна, Koziol KOZ3712011

Отварачки за консерви - лесен начин за отваряне на консервирани храни

Какви са различните видове отварачки за консерви?

Отварачките за консерви се предлагат в различни варианти, но всички те могат да бъдат категоризирани като ръчни или електрически отварачки за консерви.

Ръчно отваряне: Най-популярният вид отварачка за консерви е ръчната, която се върти с ръка и има назъбено колело, което се врязва в капака на консервата, докато въртите дръжката.

Електрически нож за отваряне на консерви: Електрическата отварачка за консерви е задвижвана от електричество машина, която автоматично завърта консервната кутия и с помощта на острие прорязва капака. Цената им може да е по-висока от тази на ръчните отварачки за консерви, но те са и по-прости за използване и могат да бъдат подходящ избор за потребители в напреднала възраст, за хора със слаби мускули на ръцете или със слаба сръчност.

Какъв е правилният начин за използване на ръчен нож за отваряне на консерви?

Когато използвате ръчен нож за отваряне на консерви, трябва да сте внимателни, защото острието може да бъде остро и опасно, ако се използва неправилно. Ето стъпките за правилно използване на ръчния нож за отваряне на консерви:

  • Поставете устройството за отваряне на консерви: Отварачката за консерви трябва да се постави така, че колелото на острието да е точно над горната част на капака на консервата.
  • Затегнете отвора за консерви: Разтворете раменете на отвора за консерви и ги закрепете здраво за горната част на консервата. Капакът на кутията трябва да поддържа колелото на острието.
  • Разрежете кутията: Завъртете колелото на острието, като завъртите дръжката на отвора за консерви, за да разрежете капака на консервата. Натиснете достатъчно, за да направите чист разрез, като държите колелото на острието центрирано над горната част на капака на консервната кутия.
  • Свалете капака: След като отрежете целия капак, използвайте малките вградени клещи на отварачката за консерви, за да повдигнете капака от кутията. След това капакът на кутията трябва да се изхвърли на сигурно място.

След употреба почистете отварачката за консерви, като я избършете с влажна кърпа, за да отстраните всички замърсявания. След това го поставете в кухненското си чекмедже.

Защо отварящите устройства за консерви винаги се чупят?

Отварачките за консерви могат да се счупят по много причини, включително лошо качество, небрежно боравене, корозия, износване и дори начин на съхранение.

Лошо качество: Отварачките за консерви, изработени от евтини и некачествени материали, много често се чупят. Предлагаме издръжливи, висококачествени отварачки за консерви в Kulina от известни производители като Victorinox, Zwilling, WMF или Fissler.

Ръжда: Ако не измиете и не подсушите отварачката за консерви веднага след употреба, частите ѝ могат да започнат да ръждясват и да се счупят. За да предотвратите появата на ръжда, поддържайте отварачката за консерви суха и безупречна.

В нашата оферта ще намерите също удобни отварачки за буркани и елегантни отварачки за бутилки.