Скари на дървени въглища и аксесоари

15 items total
Скара на дървени въглища CONE, Höfats
1 569 лв
HO010101
Монтажен комплект за скара CONE, Höfats
1 999,20 лв
HO010501
Странична маса за скара CONE , бамбук, Höfats HO010201
Уок поставка за скара M, Remundi
189 лв –12 %
165 лв
RMDI801022
Въртящ шиш ROTISSERIE, Remundi
1 090 лв –12 %
959 лв
RMDI801135

Грилове на дърва, дървени въглища и аксесоари - грил като шеф

Печенето на скара е преди всичко социално преживяване, но то е и начин да приготвите храна и да покажете любовта си към приятелите и семейството си. Ето защо в Kulina предлагаме грилове за дървени въглища от всички видове и размери, за да отговарят на вашия начин на живот, семейство и други специални нужди, включително настолни грилове за дървени въглища от LotusGrill (преносими и компактни), както и пълноразмерни професионални грилове на такива известни марки като Outdoorchef или Hofats.

Защо да изберете скара на дървени въглища?

Използването на скара на дървени въглища (вместо на външна електрически скара например) предлага уникално изживяване при готвене и придава специфичен вкус на храната. Ето някои аспекти, които правят гриловете на дървени въглища специални:

 • Аромат: Гриловете на дървени въглища придават на храната специфичен опушен вкус. Горящите дървени въглища генерират дим, който придава на храната богат и автентичен вкус, който е трудно да се възпроизведе с други методи на готвене.

 • Многофункционалност: Гриловете на дървени въглища позволяват както директно печене (приготвяне на храна директно върху въглените), така и индиректно печене (приготвяне на храна далеч от въглените със затворен капак), което осигурява гъвкавост при приготвянето на широк спектър от ястия.

 • Висока температура: Гриловете на дървени въглища могат да достигнат по-високи температури в сравнение с някои газови грилове. Тази висока температура е идеална за запържване на месото и постигане на заветната овъглена коричка отвън, като вътрешността остава сочна и крехка.

 • Контрол: С малко практика можете да се научите да контролирате топлината на скара на дървени въглища , като регулирате количеството на дървените въглища и въздушния поток през вентилационните отвори. Това ви дава възможност да настройвате процеса на готвене за различни видове храни.

 • Автентично преживяване: Много хора се наслаждават на процеса на запалване на дървените въглища, изчакването им да изпепелят и грижата за скарата. В сравнение с газовите грилове те предлагат по-практично и по-вълнуващо изживяване при готвене.

 • Традиционна привлекателност: Печенето на скара на дървени въглища носи усещане за традиция и носталгия, тъй като това е популярен метод за готвене от поколения насам. Тя може да създаде класическа и привлекателна атмосфера по време на събирания на открито.

 • Преносимост: Гриловете за дървени въглища се предлагат в различни размери, включително преносими модели. Това ги прави подходящи за пикници, къмпинги, партита и други дейности на открито.

 • Достъпност: Гриловете на дървени въглища често са по-достъпни от някои газови грилове от висок клас или други видове оборудване за готвене на открито.

 • Общностен и социален аспект: Печенето на скара на дървени въглища може да бъде социална дейност. Приятелите и семейството често се събират около скарата, за да разговарят, докато чакат храната да се приготви.

 • Експериментиране: Гриловете на дървени въглища насърчават експериментирането с различни видове дървени въглища, дървени стърготини и техники за опушване, за да се създадат уникални и ароматни ястия.

Струва си да се отбележи, че използването на скара на дървени въглища изисква допълнителна подготовка и търпение в сравнение с газовите грилове. Трябва да запалите въглищата, да изчакате да се нагреят и да се изпепелят и да регулирате температурата ръчно. Въпреки това много ентусиасти намират този процес за полезен и се наслаждават на резултатите, които могат да постигнат с този традиционен метод за готвене на открито.

Защо са необходими специални аксесоари за гриловете за дърва/въглища?

За да се подобри преживяването при печене на скара и да се улесни и обезопаси работата с нея, гриловете за дърва/въглища се нуждаят от някои специални аксесоари.

 • Оборудване за грил: Клещи, шпатули и шишове са примери за специализирано оборудване за печене на грил, което е необходимо, за да се обработва храната на грила, без да се изгорят ръцете ви. Тези инструменти са направени така, че да са достатъчно дълги, за да държат ръцете ви на безопасно разстояние от топлината.
 • Поддръжка и почистване: Почистването на скара на дървени въглища или дърва може да е небрежно. Аксесоари като пепелници, стъргалки и четки за грил могат да направят почистването по-бързо и ефективно.
 • Безопасност: Ако не се използват правилно, гриловете за дърва и въглища могат да бъдат смъртоносни. Инцидентите могат да бъдат избегнати с помощта на аксесоари като защита от вятър.
 • Удобство: Добавките, като например пускови устройства за комини и пускови устройства за дървени въглища, могат да улеснят запалването и бързото достигане на температурата на скарата. Покритията и възможностите за съхранение могат да помогнат за поддържането на грила в чист вид и да го предпазят от атмосферните влияния.

Какви са разликите между гриловете на дървени въглища и газовите грилове?

Основната разлика между грил на дървени въглища и газова скара е горивото за готвене. Газовите грилове използват за гориво пропан или природен газ, а гриловете на дървени въглища и дърва - дърва или въглища.

Една от основните разлики между двата вида скари е и вкусовият профил, който те създават. Газовите скари не могат да придадат опушен вкус на храната, както скарите на дървени въглища и дърва. Този опушен аромат се получава от дима и газовете, които се отделят при горенето на дърва или дървени въглища.

Контролът на температурата е друга разлика между двата вида скари. Докато при гриловете на дървени въглища и дърва регулирането на температурата изисква повече време и усилия, газовите грилове имат прецизен контрол на температурата, който ви позволява да го направите бързо и лесно.

Въпреки това някои твърдят, че гриловете на дървени въглища и дърва осигуряват по-истинско преживяване при печене на скара, тъй като изискват повече ръчен контрол и осигуряват този специален вкус, който само печенето на дървени въглища може да придаде. Ако обаче все още не знаете кой грил да изберете, разгледайте нашето пълно ръководство за закупуване на най-добрия грил за вашето семейство.