Купи за сос

23 items total
Карафа за олио 500 мл, без капки, Eva Solo
80 лв
ES567685
Купичка за сос IVORY 9,5 cм, 50 мл, MIJ
15 лв –6 %
14 лв
MIJC5239
Каничка за сос HAMMERSHOI 660 мл, бяла, Kähler KHL690115
Купичка за сос LEGIO NOVA, Eva Solo
51 лв
ES887277
Купичка за сос GREEN FADE 100 мл, 8,5 cм, MIJ
13 лв
MIJC4006
Купичка за сос RIDGED ALABASTER 8 см, MIJ
9 лв
MIJC2259
Купичка за сос Избледняване 8 cm пясък MIJ MIJC0669
Купичка за сос GREEN FADE 8 cм, 20 мл, MIJ
11 лв
MIJC4007
Рамекин купа Fade 9 см 110 мл MIJ
13 лв
MIJC0687
Дозатор за соев сос CRAFT BLACK 250 мл, MIJ
62 лв
MIJC5442
Дозатор за соев сос AQUA BLUE 360 мл, син, MIJ MIJC2605
Купичка за сос OFF WHITE 9 см, 110 мл, MIJ
13 лв
MIJC7971
Купичка за сос RIDGED ALABASTER 9 cм, 20 мл, MIJ MIJC2267
Купичка за сос RIDGED INDIGO 10,5 cм, 160 мл, MIJ MIJC2293
Купичка за сос WHITE FADE 8,5 cм, 100 мл, MIJ
13 лв
MIJC0677
Купичка за сос Стоманено сиво 8 cm MIJ MIJC0607

Купички за сос и канички за сос - малки съдове, които имат значение

Какво е купа за сос?

Купата за сос е малка купа, която често се използва за сервиране на сосове и дипове. Обикновено се предлагат в различни размери и форми и са изработени от керамика или порцелан. Обикновено те се използват в ресторанти, кафенета и домакинства за сервиране на кетчуп, горчица, соев сос, салса и други сосове или дипове към основните ястия.

Каничките за сосове са малки канички с дръжка, които се използват за сервиране на топли или студени сосове. Обикновено те са изработени от порцелан, а съвременните кани за сос могат да бъдат изработени и от неръждаема стомана.

В Kulina ще откриете и сосиери - ниски канички с дръжка и форма на лодка, в които се сервира сос или сос. Те са много елегантни и обикновено се използват за официални поводи. Можете да използвате лодка за сос с лъжица за сервиране на сос.

А ако търсите друг вид съдове, не пропускайте да разгледате нашите купи за сервиране, кани за мляко и съдове за сервиране на закуски.

Защо ви е нужен сос към ястието?

Сосът е течна или полутечна смес, която се сервира с храната или се добавя към нея по време на готвене. Сосовете придават на ястието вкус и влага, подобряват текстурата на ястието и правят чинията ви по-красива.

Какви са различните видове сосове?

Съществуват няколко вида сосове, всеки от които се отличава с особен вкус, текстура и съставки. По-долу са изброени някои от най-популярните категории сосове:

  • Сосове на доматена основа: Те включват сос за паста, сос за пица и сос маринара и се създават предимно от домати.
  • Сосовете на кремообразна основа, като например Алфредо, Бешамел и Сос от сирене, се приготвят от сметана, мляко или други млечни съставки.
  • Сосове на основата на сосове: Те се произвеждат от брашно и месни капки и включват говежди сос, свински сос, пилешки сос и пуешки сос.
  • Сосовете на основата на песто, като например песто от рукола, сушени домати и босилек, се приготвят от пресни билки, сирене, ядки и чесън.
  • Люти сосове: Те включват сос Шрирача, сос Табаско и сос Хабанеро и се произвеждат от люти чушки.
  • Сосове на соева основа: Сосът терияки, сосът хойсин и соевият джинджифилов сос са примери за соеви сосове, които се произвеждат от соя.
  • Сокове на основата на плодове: Сосът от манго, ябълковият сос и сосът от червени боровинки са няколко примера за сосове на плодова основа.
  • Сосовете на холандска основа, като холандез, беарнез и майонеза, се приготвят с яйца и масло.

В крайна сметка има няколко разновидности на сосове, всяка от които има отличителен вкус и приложение. Специфичните ви нужди и храната, която приготвяте, ще определят вида на соса, който ще изберете, и ще намерите подходящата купа за сос в Kulina. Предлагаме канички и купички за сос от реномирани марки като MIJ.