Игри

12 items total
Не се сърди човече PLAY, Printworks
50 лв –6 %
47 лв
PRPW00538
Шах YAP 28 см, черен, стъкло, Philippi
621 лв
PHP260022
Игра Yatzy CLASSIC, Printworks
Игра Yatzy CLASSIC, Printworks
На склад (1 pcs)
45 лв
PRPW00341
Китайски пулове PLAY, Printworks
51 лв –5 %
48 лв
PRPW00539
Карти за игра PLAY, Printworks
22 лв
PRPW00457
Пръчици за игра CLASSIC, Printworks
45 лв
PRPW00342
Домино, Printworks
30 лв –6 %
Домино, Printworks
На склад (2 pcs)
28 лв
PRPW00509
Игра табла, Printworks
Игра табла, Printworks
На склад (4 pcs)
43 лв
PRPW00507
Игра Калаха CLASSIC, Printworks
105 лв
PRPW00541
Игра за памет MOVIE, 50 бр., Printworks
46 лв
PRPW00447
Игра за памет CELEBRITY COUPLES, 50 бр., Printworks PRPW00083
Игра за памет ICONIC PEOPLE, Printworks
49 лв
PRPW00571

Игрите - релаксиращ начин да прекарате свободното си време

Искате да се отпуснете на работа или у дома и искате да се сдобиете с нов комплект игри или просто искате да замените настоящите? Тогава сте попаднали на правилното място.

Както правилно знаете, игрите са дейности, при които един или повече участници участват в структурирана игра с цели, препятствия и правила. Тези игри могат да се играят за забавление, за състезание, за упражнения или за учене.

Колекцията ни от игри включва широк спектър от теми и стилове - от традиционни игри като шах и дама до съвременни игри със сложни правила и действие. Всички те са внимателно подбрани от реномирани производители като Philippi и Printworks.

Какви са ползите от игрите?

Играта, независимо дали е физическа или умствена, може да донесе редица ползи, включително:

 • Намаляване на стреса и тревожността: Игрите могат да бъдат забавен и увлекателен начин да се откъснете от стреса и да си осигурите чувство на релаксация и удоволствие.

 • Подобряване на когнитивната функция: Игрите могат да спомогнат за подобряване на когнитивните функции, като изискват критично мислене, решаване на проблеми и припомняне.

 • Подобряване на социалните връзки: Много игри включват социално взаимодействие, което може да помогне за изграждане и поддържане на връзки с приятели и семейство.

 • Повишаване на креативността: Игрите, които включват въображение и креативност, като ролевите игри, могат да спомогнат за насърчаване на креативността и иновативното мислене.

 • Подобряване на физическото здраве: Физическите игри, например спортът, могат да помогнат за подобряване на физическото здраве и физическата форма.

 • Преподаване на важни житейски умения: Игрите могат да преподават важни житейски умения, като работа в екип, комуникация и постоянство.

 • Осигуряване на усещане за постижение: Спечелването на игра или постигането на личен рекорд може да осигури чувство на удовлетворение и да повиши самочувствието.

Кои са най-популярните класически игри?

Популярността на класическите игри може да варира в зависимост от местоположението и културата, но някои от най-популярните класически игри в света включват:

 • Шахмат: Стратегическа настолна игра, която се играе от двама играчи на шахматна дъска с 64 квадрата, разположени в решетка 8x8.

 • Табла: игра за двама играчи, при която фигурите се движат по дъската с цел първият да свали всички свои фигури.

 • Домино: Игра с правоъгълни плочки с различен брой точки, при която играчите се редуват да поставят плочките една до друга, опитвайки се да съвпаднат номерата на краищата на плочките.

 • Китайски пулове: Игра на дъска, която се играе от двама до шестима играчи, като целта е първият да пресече фигурите си през дъска с форма на хексаграм, за да заеме противоположния ъгъл.

 • Вземете пръчки: Игра с комплект тънки пръчки, при която играчите се редуват да вадят пръчки от купчина, без да пречат на останалите.

Други класически игри, които също са популярни, са Дама, Манкала, Го и Маджонг.

Освен игрите има и много други дейности, които можете да правите през свободното си време. Например, подреждане на пъзели, разглеждане на фотоалбуми, игра с строителни блокчета. Каквито и да са хобитата ви, има много начини да запълвате свободното си време.