Кутии за храна

121 items total
Кутия за обяд LUNCHBOX TO GO 1л, с прибори, черна, Lékué LKE0301030G08M015
Буркан за обяд JAR TO GO, 400 мл, зелен, Lékué
36 лв –16 %
LKE0301014V12U150
Буркан за обяд JAR TO GO 400 мл, корал, Lékué
35 лв –14 %
LKE0301014R06U150
Кутия за обеден сос 50 мл, сметана, Lékué LKE0301037V19M017
Хладилна чанта LUNCHBAG TO GO 4л, сива, Lékué
37 лв –13 %
LKE0301072V19U150
Кутия за обяд FOOD A PORTER, синя, Alessi
108 лв
ALSA03LAZ
Up
More products

Кутия за обяд (Lunchbox) - най-добрият приятел на мобилния човек

Lunchbox е вид кутия за съхранение на храна , която се използва, когато желаете да ядете домашно приготвена храна и сте на път. Кутията трябва да побира храната ви, да я предпазва от смачкване и да улеснява нейното пренасяне.

Кутията за обяд може да бъде доста полезна в много различни ситуации, като например да носите собствената си закуска и обяд на училище, работа, пикник или плаж (за тази цел, разгледайте и нашите хладилни кутии за пътуване за вашата почивка

На какво трябва да обърна внимание, когато купувам кутия за обяд?

Следните характеристики трябва да бъдат сред основните ви критерии, когато избирате кутия за обяд:

1. Уверете се, че не съдържа BPA

Всички сме чували за бисфенол А, опасен индустриален химикал, използван при производството на смоли и пластмаси. Това вещество може да доведе до сериозни здравословни проблеми като рак и проблеми с простатата. За да гарантирате безопасност на вашето семейство, изключително важно е да изберете комплект, който е произведен от пластмаса без BPA.

2. Обичате ли сосове или дресинги? Изберете херметична кутия за обяд

Херметичните кутии за обяд са идеални за хора, които обичат да ядат топла супа, яхнии или сосове с храната си. Херметичната кутия за обяд помага да се избегне всякакво разливане на течност, тъй като понякога е трудно кутията за обяд да се държи в изправено положение, за да поддържате чантата и храната си чисти.

3. Уверете се, че размерът на вашата кутия за обяд е подходящ

Количеството храна, което искате да опаковате, определя размера на кутията за обяд. Голяма кутия за обяд или комплект кутии ще бъде идеален за вас, ако трябва да опаковате както обяд, така и закуска и допълнителни ястия за деня. Кулина предлага и богат избор от по-малки кутии за обяд, идеални за хора, които често се хранят в движение и трябва да опаковат само сандвич.

В Кулина имаме богат избор на кутии за обяд от различни реномирани производители, включително Lekue, Alessi, Brabantia, Yumbox и Koziol. Нашите кутии за обяд се отличават с херметични капаци, елегантен дизайн, лесно почистване и преносимост. Някои имат и самостоятелни отделения за разделяне на съставките.

Какви други аксесоари могат да придружават вашия обяд?

Други кутии за обяд или аксесоари за пътуване, които трябва да закупите в допълнение към вашата кутия за обяд, са:

Хладилна чанта или преносим хладилник - в допълнение към защитата на нейното съдържание, тя поддържа храната на правилната температура. Ако живеете в страна с горещи летни дни или ако планирате ваканция в горещ климат, хладилната чанта е още по-важна

Бутилка за вода - Най-важната напитка, която вие или вашето дете трябва да пиете през целия ден, е водата. Поддържа ви хидратирани, без да предизвиква покачване или спадане на кръвната захар, за което допринасят другите напитки. Изберете здрава и стилна бутилка за вода, която ще използвате с удоволствие.