205 items total
Подложка LOFT BAR, комплект 6 бр., WMF
73 лв
WM0621586030
Килим POPPY 120 x 180 cм, лилаво/бяло, Hübsch
305 лв
HU700904
Детска престилка ANIMALS, Zwilling
46 лв –15 %
39 лв
ZW13304001
Кърпа за баня RIVA 50 x 100 см, бяла, Blomus
50 лв
BM66295
Up
More products

Битов текстил - да направим дома си уютно място.

Домашният текстил е много важна част от всеки дом. Той не само изглежда добре, но е и практичен и топли нас и пространството ни, за да ни е приятно и уютно, също така създава мекота в интериора, превръщайки го в място, на което искате да се върнете.

Видове битов текстил

Най-общо можем да разделим домашния текстил по помещения, в които най-често се използва. Затова в Кулина ще намерите следните категории текстил:

 • Кухненски (основно са практични, помагат на потребителя да почиства по време и след приготвяне на храна)
 • Текстил за маса (използван в трапезарията, но и в кухнята или на терасата)
 • Спално бельо (текстил, създаден за комфортен сън и добра аранжировка на спалнята)
 • Текстил за баня (меки и стилни кърпи)
 • Текстил за пода (килими, пътеки и изтривалки)
 • Текстил за навън (направен от материали, предназначени за използване на открито в градината, на терасата или на балкона)
 • Детски текстил (характеризиращ се с цветни тъкани и шарки, които децата ще харесат)

Ролята на текстила в подреждането на дома

Битовият текстил са дрехи и тъкани, използвани като част от обзавеждането на дома, които имат много различни проложения в домакинството, но текстилът е много повече от това и служи не само за практични цели. Разбира се, осигурява комфорт и защита, но също така съжителства с обитателите на дома, помага им в живота и най-вече придава на интериора определени естетически характеристики. Сложете килим на пода, завеси, няколко възглавнички на дивна и ще видите как те променят характера на стаята.

Различните материи правят Вашия интериор топъл и уютен, прибавят му дълбочина и характер. Те правят пространството меко и привлекателно, място, където искате да се отпуснете и успокоите след натоварен ден. Така че битовият текстил е не само практичен или декоративен, но влияе и на настроението Ви и тази успокояваща функция не трябва да бъде подценявана.

Как да изберете текстил, който да отговаря на стила на Вашето обзавеждане?

Независимо дали търсите хавлиени кърпи, покривка за маса, кувертюра или халат, уверете се, че техният стил и цветове отговарят на стила и цветовете на Вашия интериор. Битовият текстил, дори използван само с практични цели, е видим във Вашето пространство и следователно трябва да се възприема като декорация. Благодарение на широката гама от производители и стилове, налични в Кулина, можете да избирате между минималистични, обикновени и по-спокойни тонове и цветен текстил със стилни шарки и драматичен контраст.

Не забравяйте и за нюанси и десени, които са подходящи за стила на Вашето обзавеждане.

 • За минималистични, индустриални аранжировки изберете чисто черен, бял или сив битов текстил.
 • В скандинавските интериори, в които белият цвят и дървото играят най-важната роля, можете да озарите пространството с различни нюанси на синьо и слънчево жълто. Може да прибавите и геометрични десени, за да направите интериора по-динамичен.
 • Класически интериор - освен класическата палитра, която включва черно, бяло, бежово и сиво- използвайте изискани тонове като тъмно зелено, морско синьо, тъмно червено, златисто или топли нюанси на кафяво .
 • Ако не се страхувате от цветовете и домът Ви е пълен с цветни декорации, просто изберете нюанси, които най-добре подхождат на стаята или настроението Ви.

Напълнете стаите си с уютен, мек и стилен текстил и се погрижете да се чувствате комфортно всяка минута, всеки час, прекаран у дома.