Peugeot

Peugeotе френският производител на легендарните и надеждни мелнички за подправки. Като лидер на пазара, гарантира най-добрия аромат, висококачествени, трайни решения и дизайн, който ще радва окото. За на-добрия вкус във Вашата кухня и най-добрия вид на Вашата маса.
26 items total
Електрическа мелничка ELIS SENSE, Peugeot
205 лв
PG27179
Електрическа мелничка ALASKA, Peugeot
118 лв –5 %
112 лв
PG27674
Up
More products

Peugeot – най-добър вкус във вашата кухня

Мелничките за сол и черен пипер, кафемелачките и мелничките за подправки Peugeot са обичани както от кулинари, така и от велики готвачи. Те са се превърнали в икона на сервизите и приборите за маса и е удоволствие да бъдат използвани. Отличават се с разпознаваемия гладък и елегантен дизайн, славят се с качествени и неразрушими материали, от които са изработени, разнообразие от форми и цветове, както и доживотна гаранция.

Историята на вкуса - историята на марката Peugeot

Всичко започва през 1810 г., когато братята Пежо - Жан Пиер и Жан Фредерик преобразуват мелницата, наследена от техните предци мелничари, в стоманолеярна. През 1840 г. те правят първата кафемелачка (по-късно наричана „обикновения модел"), а през 1850 г. върху остриетата за първи път се появява лъв върху стрела - символ, който марката Peugeot има в своето лого. Той символизира качеството на продуктите на Peugeot – устойчивост на зъбното колело, гъвкавост на острието, бързо и ефективно смилане и е официално регистриран като търговска марка през 1858 г.

През 1874 г. е произведен първият модел на настолната мелница за пипер Peugeot - моделът Z, който е най-популярният и затова се произвежда и до днес! Първоначално е изработен от чисто бял порцелан, по-късно от посребрен метал, бакелит и дърво. През 1879 г. модел Y е добавен към каталога (първият, който е използван с тялото надолу, а механизма е скрит в него), последван през 1881 г. от моделите X, A и C.

Auberge и Paris – истинска класика от колекцията на Peugeot

През 1956 г. е произведена истинска класика - моделът Auberge, който все още е в колекцията на Peugeot, вероятно с най-известният дизайн на марката, който също може да бъде видян в най-добрите ресторанти по света. Всъщност… има една мелничка за сол и черен пипер, която може да съперничи с модела Auberge, що се отнася до популярността – това емоделът Paris от 1987, един от най-емблематичните модели, които се предлагат в нелакирано или лакирано дърво. Произвежда се в богато разнообразие от цветове и размери, варира от 10 до 110 см! Просто не можете да го пропуснете!

Двете звезди от колекцията на Peugeot не са единствените с дизайн, с който марката се е прославила. През 1997 г. бяха достъпни първите електрически мелнички за сол и пипер , а през 2004 г. Peugeot патентова системата u'Select за регулиране на фиността на смилане, която позволява да се получи точно желаната финост (с шест степени за черен пипер и три за сол).

Peugeot – всеобхватно изживяване на трапезата

Peugeot се грижи не само за вкуса на храната, която сервирате, но и за това как изглежда вашата трапеза. През 2006 г. известният дизайнер на прибори за хранене Томас Бастид създаде мелничката Java с дизайн на изрязани бразди за гениална оптична илюзия. През 2011 г. Peugeot реши да съчетае своята традиция с нови технологии, създавайки електрическите мелнички Elis Sense, които могат да се управляват с едно докосване на ръката и се осветяват от LED светодиоди.

Освен мелнички за сол и черен пипер, Peugeot предлага мелнички за различни видове подправки и семена (включително люти чушки, ленени семена и мокра морска сол), кафемелачки, аксесоари за вино и дори съдове за печене.

Peugeot гарантира страхотен вкус и качество

Механизмите за ръчно смилане на Peugeot са с доживотна гаранция, а електрическите мелнички имат 5 години гаранция. Гаранцията не покрива нормално износване, случайна повреда или употреба на мелничката, която не е в съответствие с нейното предназначение.