Бавна сокоизстисквачка

1 items total

Бавни сокоизстисквачки - по-здравословен начин да се наслаждавате на пресни плодове

Какви плодове можете да изстискате с бавнооборотна сокоизстисквачка?

бавнооборотна сокоизстисквачка, известна също като мастикова сокоизстисквачка, е вид машина за изцеждане на сок, която работи с по-ниска скорост в сравнение с традиционните центробежни сокоизстисквачки. Бавните сокоизстисквачки са известни със способността си да извличат сок, като запазват повече хранителни вещества, ензими и аромати от плодовете и зеленчуците. Те могат да се справят с голямо разнообразие от плодове, а ето и някои често срещани плодове, които обикновено можете да изстискате с бавнооборотна сокоизстисквачка:

 1. Цитрусови плодове: Бавните сокоизстисквачки са отлични за извличане на сок от цитрусови плодове като портокали, грейпфрути, лимони и лайм. Бавният процес на изстискване помага да се запазят естествените аромати и хранителни вещества на тези плодове.

 2. Ябълки: Ябълките могат да се изцеждат в бавнооборотна сокоизстисквачка, включително сладки и тръпчиви сортове. Не забравяйте да отстраните семките и сърцевината, преди да изцедите сока.

 3. Плодове: Бавните сокоизстисквачки могат да обработват горски плодове като ягоди, боровинки, малини и къпини. Тези плодове може да не дават толкова много сок, колкото други, но все пак могат да се изцеждат.

 4. Грозде: Гроздето може да се изцеди с бавнооборотна сокоизстисквачка , за да се получи пресен гроздов сок. Това включва както червени, така и зелени сортове.

 5. Круши: Крушите могат да се изцеждат за сок, след като се отстранят семките и сърцевината. Те придават сладък и мек вкус на соковете.

 6. Наровете: Бавните сокоизстисквачки са ефективни при извличането на сок от нар. Бавният процес помага за извличане на повече сок от дръжките (семената), без те да се разбиват.

 7. Пъпеши: Пъпеши като диня и канталупа могат да се изцеждат в бавнооборотна сокоизстисквачка. Те обаче имат високо съдържание на вода и може да не произвеждат толкова концентриран сок, колкото по-плътните плодове.

 8. Ананаси: Ананасите могат да се изцеждат в бавнооборотна сокоизстисквачка. Отстранете твърдата външна кожа преди изцеждането на сока.

 9. Киви: Плодовете киви могат да се изцеждат на сок, след като се обелят. Те придават пикантен и освежаващ вкус на соковете.

 10. Костилкови плодове: Плодове като праскови, сливи и нектарини могат да се изцеждат в бавнооборотна сокоизстисквачка. Отстранете костилките, преди да изцедите сока.

 11. Манго: Мангото може да се изцеди на сок в бавнооборотна сокоизстисквачка , след като се отстранят кожата и костилката. Те придават тропически и сладък вкус на соковете.

Не забравяйте да подготвите плодовете правилно, преди да ги изцедите. Обикновено това включва старателно измиване, обелване, ако е необходимо, и отстраняване на семената, костилките или твърдите части. Въпреки че бавните сокоизстисквачки са универсални, някои плодове могат да дадат повече сок и хранителни вещества от други, така че е добре да експериментирате с различни комбинации, за да откриете предпочитаните от вас вкусове.

Каква е разликата между бавната и обикновената сокоизстисквачка?

Бавните сокоизстисквачки се различават от обикновените сокоизстисквачки по това, че чувствителните към топлина витамини, минерали и други важни хранителни вещества могат да се загубят по време на работа на обикновената сокоизстисквачка. Това се дължи на факта, че триенето на остриетата в обикновената сокоизстисквачка генерира топлина.

Обикновените електрически сокоизстисквачки работят, като режат плодовете на парчета с висока скорост, често надвишаваща 20 000 оборота в минута, за да извлекат сок. бавнооборотна сокоизстисквачка, от друга страна, се върти между 30 и 200 пъти в минута.

Обикновените сокоизстисквачки също така увеличават количеството на кислорода, добавян към сока по време на процеса на изцеждане, което ускорява окисляването и може да доведе до загуба на хранителни вещества. Така бавните сокоизстисквачки обикновено предлагат по-качествен сок с повече хранителни вещества и по-естествен вкус.

Какви са предимствата на използването на бавни сокоизстисквачки?

Способността на бавнооборотна сокоизстисквачкада произвежда сок с повече витамини, минерали и други хранителни вещества е най-същественото ѝ предимство. Те не само произвеждат по-добър сок за вас, но и имат по-добър вкус!

Освен това зеленолистни зеленчуци като мента, кейл, пшенична трева и други зелени зеленчуци могат да се изцеждат на сок с помощта на бавни сокоизстисквачки. С него могат да се обработват и ядки и кафе на зърна. бавнооборотна сокоизстисквачка има и това предимство, че позволява да се постави целият плод вътре. Сокът се извлича от сокоизстисквачката и се прехвърля директно в контейнера. Кожите, пулпата, семената и дръжките от джибрите се поставят в друг съд.

Освен това те са значително по-тихи от обикновените сокоизстисквачки.

Други колекции от сокоизстисквачки на известни компании са достъпни на Kulina, включително електрически сокоизстисквачки и ръчни цитрусоизстисквачки.