Комплекти чинии

8 items total

Комплекти чинии - придайте стил на трапезна масаси трапезна маса

Какви са различните стилове комплекти чинии?

В Kulina предлагаме голямо разнообразие от комплекти чинии в зависимост от повода и собствените ви предпочитания за стил. Това са няколко примера за често срещани дизайни на плочи:

Класически: Класическите комплекти чинии често включват прости, красиви шарки и фини текстури. Те могат да имат малко формално усещане поради акцента върху традиционните форми и цветове.

Азиатски: Традиционният китайски или японски порцелан и керамични шарки често се използват като вдъхновение за комплектите чинии в азиатски стил. Обикновено са в минималистичен стил, с изчистени линии и неутрална цветова гама, и могат да имат деликатни флорални или геометрични мотиви. Ако търсите комплект от ръчно изработена японска керамика, разгледайте нашата оферта на марката Made in Japan - марка, която наистина е произведена в Япония.

Рустик: Рустикалните комплекти чинии обикновено включват органични мотиви с груба текстура и земни тонове. Често те имат домашен или несъвършен вид и могат да бъдат изработени от материали като фаянс или камък. Ако този стил ви харесва, разгледайте продуктите на Bitz.

Минималистичен: Минималистичните комплекти чинии често включват ясни линии, опростен дизайн и поставят по-голям акцент върху практичността. Обикновено те имат много модерно или съвременно излъчване и могат да бъдат изработени от материали като бял порцелан.

Пластмасови плочи: Пластмасовите чинии са чудесни за градински партита, рождени дни или барбекю. Не забравяйте да проверите офертата на маркатаKoziol за избор на различни цветове.

Неприлично ли е да се слагат чинии на масата?

В някои култури и контексти подреждането на чиниите на масата може да се счита за грубо или неуважително, тъй като може да се разглежда като признак на нетърпение. Въпреки това подреждането на чинии може да бъде разрешено или дори насърчавано в различни среди или култури. Познаването на местните социални и културни норми е от решаващо значение.

Как да поставя чиниите на масата?

Поставете чиния за вечеря пред стола върху подложка за маса. Поставете чиния за супа върху нея. Чинията за хляб може да се постави над вилиците, от лявата страна на масата. Ако се сервира торта, над кутлерите може да се постави отделна чиния за торта.

Уверете се, че между чиниите има достатъчно място, за да могат гостите да ги използват, без да се чувстват претъпкани. Всяко блюдо трябва да е на равномерно разстояние от другите и от останалите елементи на сервиза.

Разгледайте колекцията от чинии за супа и чинии за хранене на Kulina, които могат да се използват за поднасяне на супа и други течни ястия по различен начин.