Декантер за вино AUTHENTIS 1л, Spiegelau

Code: SP7240257
Brand: Spiegelau
160 лв
На склад (1 бр.)

Серията Authentis подсказва с името си, че ще се насладите на всички аромати и букет на виното по автентичен начин. Специфичните форми на тънко издутите, елегантни чаши са резултат от модерни производствени процеси, съчетани с дълбоки познания и разбиране на виното. Заради уникалната си функционалност и качество тя е избрана от Асоциацията на сомелиерите в Германия за най-добрата серия чаши за вино.

Detailed information

Product detailed description

Серията Authentis подсказва с името си, че ще се насладите на всички аромати и букет на виното по автентичен начин. Специфичните форми на тънко издутите, елегантни чаши са резултат от модерни производствени процеси, съчетани с дълбоки познания и разбиране на виното. Заради уникалната си функционалност и качество тя е избрана от Асоциацията на сомелиерите в Германия за най-добрата серия чаши за вино.

 • Среден декантер/карафа за вино Authentis 1000 ml
 • От серията, препоръчвана от най-добрите сомелиери
 • Комбинацията от качество и перфектна функционалност, въплъщаваща "науката за виното"
 • Несложна форма с вкус, допълваща чашите от същата серия
 • Стабилна широка основа и елегантна тънка врата
 • Формата на касеролата оставя голяма повърхност за дишане на виното
 • Разширяващ се ръб за лесно наливане и преливане на вино
 • Може да се използва и като каничка за вода
 • Искрящо, прозрачно кристално стъкло
 • Повишена устойчивост на счупване
 • 100% безопасни за миене в съдомиялна машина
 • Щадящи за околната среда

Моля, обърнете внимание: За да постигнете най-добри резултати при декантирането, не наливайте повече от 500 ml вино в съда!

Освен това през есента на 2014 г.чашата за бяло вино Authentis спечели теста на десет търговски чаши за вино във френското списание за вино "La revue du vin de France" и беше обявена за " най-универсалната от всички... в нашите очи, перфектната чаша".

Процесът на декантиране включва преливане на вино от един съд, т.е. оригиналната бутилка, в друг съд, т.е. декантер или кана. Декантирането може да се извършва не само за червени вина , но и за бели вина . Въпреки мнението, че декантирането е подходящо само за зрели червени вина, които обикновено се характеризират с утайка на дъното на бутилката, то е важно и за млади вина - за така нареченото вдишване.

Декантирането осигурява по-голям контакт на виното с кислорода, което разкрива отделните му вкусови слоеве и аромати и прави виното по-деликатно. В декантера виното ще подчертае красиво своите визуални характеристики и ще включите всичките си сетива в насладата от него. Декантирайте виното около 15 минути преди сервиране.

Spiegelau Glassworks предлага голямо разнообразие от карафи, кани и декантери. Любителите на трезвия и изчистен дизайн, експериментаторите, които търсят смели и нови елементи, и традиционалистите, които ценят класиката, отпечатъка на ръчната изработка и майсторството, ще намерят нещо по вкуса си.

Германската марка Spiegelau , с почти 500-годишна традиция в производството на кристал, предлага широка гама от чаши за вино, за дегустация, специални чаши за определени видове спиртни напитки или такива за безалкохолни напитки за ежедневна употреба. Марката обаче е особено известна с уникалните си чаши за бира. Асортиментът включва също така набор от декантери и кани

Първокласното качество на чашите Spiegelau се гарантира от комбинация от производствени процеси и техническо ноу-хау. Стъклата са изключително издръжливи: независима лаборатория гарантира, че дори след 1500 цикъла в съдомиялна машина, те остават без драскотини и повреди и не губят блясъка си.

Зад дългия живот и устойчивостта на счупване на стъклата до голяма степен се крие така нареченият процес Platinum Glass. По време на производствения процес разтопеното стъкло преминава през покрити тръби, за да се отстранят всички примеси и неравности. Резултатът от тази сравнително скъпа технология е стъкло, което забележително съчетава елегантност, функционалност и издръжливост.

Всички чаши Spiegelau са изработени от висококачествен кристал със специален състав, който гарантира дълга издръжливост, устойчивост на миене в съдомиялна машина и счупване, както и по-голям блясък в сравнение с чашите, изработени от по-евтини варианти на стъкло.

Additional parameters

Category: Декантери за вино
Weight: 1.23 kg
Вид / Тип: Декантера
Серия: Spiegelau Authentis
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: D

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: