Декантер за вино PISA 1л, Spiegelau

Code: SP7930057
Brand: Spiegelau
245 лв –22 %
Декантер за вино PISA 1л, Spiegelau
245 лв –22 % 190 лв
На склад (3 бр.)

Кой не познава наклонената кула в Пиза? Този световноизвестен исторически паметник, изграден от бял мрамор, се накланя настрани в тосканския град Пиза в продължение на много векове. "Несъвършенството" му вдъхновява художниците и привлича вниманието и до днес. Въпреки че кулата е с опасен наклон, тя е абсолютно стабилна и функционална и не е нужно да се страхувате да се изкачите до галериите ѝ.

Detailed information

Product detailed description

Кой не познава наклонената кула в Пиза? Този световноизвестен исторически паметник, изграден от бял мрамор, се накланя настрани в тосканския град Пиза в продължение на много векове. "Несъвършенството" му вдъхновява художниците и привлича вниманието и до днес. Въпреки че кулата е с опасен наклон, тя е абсолютно стабилна и функционална и не е нужно да се страхувате да се изкачите до галериите ѝ.

Един от най-известните символи на Италия е вдъхновил и дизайнерите на баварските стъкларски заводи Spiegelau при проектирането на декантера "Пиза". Подобно на предната част от италиански мрамор, кристалният декантер се накланя настрани по такъв начин, че се притеснявате дали няма да се преобърне. Но не се притеснявайте: той е напълно балансиран и стабилен. Дизайнът на наклонената кана е подчертан от ефектно наклоненото гърло, което улеснява наливането и преливането на вино без риск от разливане. Благодарение на голямото ухо боравенето с декантера е лесно и удобно.

Провокирайте и оставете събеседниците си да се чудят дали каничката, подобно на италианския си модел, няма да се преобърне. След това просто се насладете заедно на виното, което се е проветрило прекрасно в декантера и е освободило всички аромати и букет.

 • Декантер/вино Карафа 1000 ml
 • Дизайн, вдъхновен от наклонената кула в Пиза
 • Балансирана форма, каната е абсолютно стабилна
 • Осигурява на виното достатъчно пространство за контакт с кислорода
 • Разширяващ се, наклонен ръб за лесно изливане/разсипване
 • Голяма дръжка за лесна и безопасна работа
 • Може да се използва и като стилна чаша за вода и други напитки
 • Искрящо, прозрачно кристално стъкло
 • Повишена устойчивост на счупване
 • 100% безопасни за миене в съдомиялна машина
 • Щадящи за околната среда

Моля, обърнете внимание: За да постигнете най-добри резултати при декантирането, не наливайте повече от 500 ml вино в съда!

Процесът на декантиране включва преливане на вино от един съд, т.е. оригиналната бутилка, в друг съд, т.е. декантер или кана. Декантирането може да се извършва не само за червени вина , но и за бели вина . Въпреки мнението, че декантирането е подходящо само за зрели червени вина, които обикновено се характеризират с утайка на дъното на бутилката, то е важно и за млади вина - за така нареченото вдишване.

Декантирането осигурява по-голям контакт на виното с кислорода, което разкрива отделните му вкусови слоеве и аромати и прави виното по-деликатно. В декантера виното ще подчертае красиво своите визуални характеристики и ще включите всичките си сетива в насладата от него. Декантирайте виното около 15 минути преди сервиране.

Spiegelau Glassworks предлага голямо разнообразие от карафи, кани и декантери. Любителите на трезвия и изчистен дизайн, експериментаторите, които търсят смели и нови елементи, и традиционалистите, които ценят класиката, отпечатъка на ръчната изработка и майсторството, ще намерят нещо по вкуса си.

Германската марка Spiegelau , с почти 500-годишна традиция в производството на кристал, предлага широка гама от чаши за вино, за дегустация, специални чаши за определени видове спиртни напитки или такива за безалкохолни напитки за ежедневна употреба. Марката обаче е особено известна с уникалните си чаши за бира. Асортиментът включва също така набор от декантери и кани

Първокласното качество на чашите Spiegelau се гарантира от комбинация от производствени процеси и техническо ноу-хау. Стъклата са изключително издръжливи: независима лаборатория гарантира, че дори след 1500 цикъла в съдомиялна машина, те остават без драскотини и повреди и не губят блясъка си.

Зад дългия живот и устойчивостта на счупване на стъклата до голяма степен се крие така нареченият процес Platinum Glass. По време на производствения процес разтопеното стъкло преминава през покрити тръби, за да се отстранят всички примеси и неравности. Резултатът от тази сравнително скъпа технология е стъкло, което забележително съчетава елегантност, функционалност и издръжливост.

Всички чаши Spiegelau са изработени от висококачествен кристал със специален състав, който гарантира дълга издръжливост, устойчивост на миене в съдомиялна машина и счупване, както и по-голям блясък в сравнение с чашите, изработени от по-евтини варианти на стъкло.

Additional parameters

Category: Декантери за вино
Weight: 0.82 kg
Вид / Тип: Декантера
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: D

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: