Декантер за вино BERRIES 1л, Spiegelau

Code: SP7160157
Brand: Spiegelau
158 лв
На склад (7 бр.)

Проектиран в сътрудничество с известни сомелиери и ресторантьори, декантерът Berries, Spiegelau ще ви плени от пръв поглед с уникалния си външен вид. Декантерът от кристал има елегантно тясно гърло с леко разширяващ се, стилно наклонен ръб. Тази форма на гърлото е не само красива за гледане, но и улеснява наливането на вино без риск от разливане.

Detailed information

Product detailed description

Проектиран в сътрудничество с известни сомелиери и ресторантьори, декантерът Berries, Spiegelau ще ви плени от пръв поглед с уникалния си външен вид. Декантерът от кристал има елегантно тясно гърло с леко разширяващ се, стилно наклонен ръб. Тази форма на гърлото е не само красива за гледане, но и улеснява наливането на вино без риск от разливане.

В декантера с тънко издути стени с изящни форми можете да декантирате както червени, така и бели вина, които са прекрасно аерирани и по този начин могат да развият напълно всички свои аромати и букет. Особено червеното вино изглежда абсолютно уникално в декантера, тъй като дъното на декантера е украсено с релефни стъклени елементи във формата на плодове. Налейте в декантера точно толкова вино, колкото да изпъкне контрастът между пластичната декорация и червеното вино. Играта на миризми, вкусове и цветове започва!

  • Декантер за вино 1000 ml
  • Елегантен външен вид, който подхожда на всеки стил на сервиране
  • Разширяващо се гърло с наклонен край за лесно и безопасно наливане и изсипване
  • Широкото дъно създава голяма повърхност на течността и позволява на виното да диша
  • Дъно с релефни декоративни елементи
  • Искрящо, прозрачно кристално стъкло
  • Повишена устойчивост на счупване
  • 100% безопасни за миене в съдомиялна машина
  • Щадящи за околната среда

Забележка: В декантера Berries виното ще се откроява по-добре, колкото по-малко наливате в съда. Ще постигнете уникален визуален ефект под формата на контраст между виното и стъкления релеф на дъното на декантера. За да постигнете най-добър резултат при декантирането, не наливайте повече от 500 ml вино в съда!

Процесът на декантиране включва преливане на вино от един съд, т.е. оригиналната бутилка, в друг съд, т.е. декантер или кана. Декантирането може да се извършва не само за червени вина , но и за бели вина . Въпреки мнението, че декантирането е подходящо само за зрели червени вина, които обикновено се характеризират с утайка на дъното на бутилката, то е важно и за млади вина - за така нареченото вдишване.

Декантирането осигурява по-голям контакт на виното с кислорода, което разкрива отделните му вкусови слоеве и аромати и прави виното по-деликатно. В декантера виното ще подчертае красиво своите визуални характеристики и ще включите всичките си сетива в насладата от него. Декантирайте виното около 15 минути преди сервиране.

Spiegelau Glassworks предлага голямо разнообразие от карафи, кани и декантери. Любителите на трезвия и изчистен дизайн, експериментаторите, които търсят смели и нови елементи, и традиционалистите, които ценят класиката, отпечатъка на ръчната изработка и майсторството, ще намерят нещо по вкуса си.

Германската марка Spiegelau , с почти 500-годишна традиция в производството на кристал, предлага широка гама от чаши за вино, за дегустация, специални чаши за определени видове спиртни напитки или такива за безалкохолни напитки за ежедневна употреба. Марката обаче е особено известна с уникалните си чаши за бира. Асортиментът включва също така набор от декантери и кани

Първокласното качество на чашите Spiegelau се гарантира от комбинация от производствени процеси и техническо ноу-хау. Стъклата са изключително издръжливи: независима лаборатория гарантира, че дори след 1500 цикъла в съдомиялна машина, те остават без драскотини и повреди и не губят блясъка си.

Зад дългия живот и устойчивостта на счупване на стъклата до голяма степен се крие така нареченият процес Platinum Glass. По време на производствения процес разтопеното стъкло преминава през покрити тръби, за да се отстранят всички примеси и неравности. Резултатът от тази сравнително скъпа технология е стъкло, което забележително съчетава елегантност, функционалност и издръжливост.

Всички чаши Spiegelau са изработени от висококачествен кристал със специален състав, който гарантира дълга издръжливост, устойчивост на миене в съдомиялна машина и счупване, както и по-голям блясък в сравнение с чашите, изработени от по-евтини варианти на стъкло.

Additional parameters

Category: Декантери за вино
Weight: 1.66 kg
Вид / Тип: Декантера
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: E

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: