Съвети и трикове
Как да приготвите вкусни палачинки
- Ако искате да напълните палачинките със сладък пълнеж, можете да добавите една супена лъжица захар. Но имайте предвид, че такова тесто ще стане златисто по-бързо, но и ще загори по-лесно.
- Ако ще приготвяте палачинки със солен пълнеж, можете да ги приготвите в солено масло или да добавите щипка соли повече или можете да добавите билки към него.
- Палачинките могат да се приготвят и в свинска мас или олио или на тигани с незалепващо покритие напълно без мазнини. Но не забравяйте, че маслото им придава истинския вкус на "френски палачинки".
- Използвайте пречистено масло, тъй като то не изгаря, за разлика от обикновеното масло.
- Казват, че първата палачинка никога не се обърква, изгаря или се разкъсва, когато се обръща. Често това се дължи на недостатъчно горещия тиган. Това може да се избегне, като се използва малко повече мазнина за първото пържене. Но тогава палачинката ще бъде твърде мазна, което отново не е идеално. Така че не правете бръчки от първата палачинка, но ако втората се разкъса и не можете да я обърнете, проблемът вероятно е в консистенцията на тестото, затова се опитайте да го спасите, като добавите яйце.
- Ако обичате много тънки палачинки, добавете малко повече мляко в тестото, отколкото е предвидено в рецептата.
- Ако сте направили повече палачинки, отколкото използвате, поставете ги в плоча, оставете ги да се охладят, покрийте ги и ги съхранявайте в хладилника. Ще се съхранят до 3 дни. Готовите палачинки могат да се замразяват.