Японски нож за рязане CHUTOH 5000MCD 16 см, Miyabi

Code: MB34372161
Brand: MIYABI
864 лв –31 %
Японски нож за рязане CHUTOH 5000MCD 16 см, Miyabi
864 лв –31 % 596 лв
На склад (2 бр.)

"Ножът на всеки готвач е поглед към неговата душа."

Detailed information

Product detailed description

"Ножът на всеки готвач е поглед към неговата душа."

Рокусабуро Мичиба, експерт по японска кухня и готвач

Изключително остър средно голям японски нож CHUTOH, идеален за рязане на месо или риба. Тънкото и стабилно острие, дълго 16 см, ви осигурява пълен контрол върху рязането. С този нож можете да режете месо с хирургическа точност. Освен за месо можете да използвате CHUTOH и за по-големи парчета зеленчуци и плодове. Този изключителен инструмент за рязане с удобна дръжка не е предназначен само за азиатски готвачи, но и трябва да е част от всяко кухненско оборудване.

Спецификации: дължина на острието 16 см, дължина на дръжката 11,5 см, тегло 0,182 кг

Серията ножове MIYABI 5000MCD съчетава перфектна функционалност, ергономичност и уникален дизайн. Всеки отделен нож е резултат от автентична изработка в "Града на ножовете" Секи. Традиционното майсторство и модерните технологии водят до възможно най-високо качество сред ножовете, произвеждани в търговската мрежа. Изключително твърдото стоманено ядро от микрокарбид MC63 с прахово покритие е обвито от 100 слоя стомана с две различни твърдости. Специалното покритие на острието придава на острието многопластова текстура, която прави всеки нож оригинален, с уникален флорален десен дамасцена. За постигането на още по-добри свойства на стоманата е използван уникален процес на закаляване CRYODUR®, при който то се замразява при -196 °C. Полученият материал се отличава с изключителна твърдост от 63 по Рокуел. Ножът е симетрично ръчно заточен във V-образна форма под ъгъл от 19°. Традиционното ръчно заточване Honbazuke е доказало ефективността си в продължение на стотици години в работата на майстори ножари. Това е многоетапен процес на заточване, при който ножът първо се заточва с вертикален и хоризонтален въртящ се шлифовъчен камък, а накрая острието се полира с кожен хонинговащ колан. Благодарение на клиновидния режещ ръб острието лесно прониква в храната. Класическата дръжка в D-образна форма е изработена от брезата Masur. Текстурата и шарките на дървото са уникални за всяко изделие. Използваният материал напълно символизира японското уважение към природата. Изисканата декорация на дръжката води началото си от детайлите в азиатския стил - основата от неръждаема стомана с лого, декоративният щифт с мозаечна текстура и червената линия носят богато естетическо изживяване.

  • Изключително твърда стоманена сърцевина от микрокарбид MC63 с прахово покритие
  • Твърдост 63 по Рокуел
  • CRYODUR® - уникален метод за втвърдяване / закаляване чрез замразяване
  • 101 слоя стомана
  • Дизайн дамасцена (флорален)
  • Автентична, тясна японска форма
  • V-образен клиновиден разрез
  • Уникално трифазно ръчно шлайфане Honbazuke
  • Острие Katana
  • Високо запазване на острието, устойчивост на корозия и оптимална гъвкавост
  • Удобна D-образна дръжка, изработена от бреза Masur
  • Перфектен баланс за удобна работа с ножа
  • Основа от неръждаема стомана с лого
  • Доживотна гаранция за производствени дефекти на острието
  • Не е предназначена за миене в съдомиялна машина

Красотата и прецизността са основните черти на японската култура и същата философия зачита и марката MIYABI от Секи, центъра на японските прибори за хранене от 14-ти век насам. Японският традиционен производител на ножове е съчетал своята прецизна изработка с доказаните производствени процеси и стандарти на немската марка ZWILLING J. A. HENKELS. По този начин бизнес групата ZWILLING успя да разшири портфолиото си със собствено производство на автентични японски ножове, точно в сърцето на японската индустрия за ножове.

Изработването на японски мечове е традиция в страната на изгряващото слънце от много векове. Самурайските мечове са били и са обект на възхищение, заради уникалната си елегантност, острота, красота и техническо съвършенство. Прецизно изработените инструменти MIYABI с автентични японски остриета, са достоен наследник на тази традиция. Зашеметяващата, почти "хирургическа" острота на ножовете запазва текстурата на използваните суровини. Бъдете взискателни като японските готвачи и целта ви винаги ще бъде идеално вкусно изглеждащо ястие.

Препоръки и поддръжка:

  • Не използвайте ножовете за рязане на изключително твърди съставки, като например замразени храни
  • Не излагайте ножа на продължителен контакт с вода или сол
  • Избягвайте да огъвате ножа
  • За да се запази остротата на ножа, е препоръчително след употреба да се измие ръчно със слаб препарат и да се подсуши веднага
  • Защита на острието от удар
  • Ако не използвате ножа дълго време, е препоръчително да го увиете в сух плат или вестникарска хартия. Маслото от мастилото, използвано за печатането на вестниците ще предпази острието от евентуална корозия
  • За допълнителна грижа, острието може да се избърше с кърпа, напоена с течно масло, което увеличава устойчивостта му на корозия
  • Съхранявайте ножа на безопасно място

Additional parameters

Category: Японски ножове
Weight: 0.54 kg
Размери: 16 cm
Дължина на острието: 16 cm
Вид / Тип: Японски и Сантоку нож
Серия: MIYABI 5000MCD
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: B

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: