Японски нож Gyutoh 5000FCD 20 cм, Miyabi

Code: MB34681201
Brand: MIYABI
562 лв
На склад (2 бр.)

"Кухня, в която не можеш да намериш добър нож, не е кухня."

Detailed information

Product detailed description

"Кухня, в която не можеш да намериш добър нож, не е кухня."

Масахару Моримото, експерт по японската кухня и готвач

Изключително острият японски нож GYUTOH впечатлява със здравото си острие с автентична японска форма. Ножът има изключителна сила на рязане и е идеален за рязане и нарязване на кубчета месо. По-високият връх е подходящ за рязане в стил люлка/плъзгане.Дългото 20 см острие, изрязаният предпазител и удобната дръжка във формата на буквата "D" гарантират, че ще имате пълен контрол върху рязането. Ножът на GYUTOH е придобил популярност и сред готвачите в западния стил.

Спецификации: дължина на острието 20 см, дължина на дръжката 11,4 см, тегло 205 г

Удоволствието от готвенето започва с подготовката, където ножът играе ненадмината водеща роля. Японските ножове от серията MIYABI 5000FCD ще ви преведат грациозно през всички ритуали на приготвянето на храната. Ножовете с традиционни дръжки и изменчив дизайн на острието от дамаскин са проектирани с акцент върху елегантността и максималната практичност.

Сърцевината е изработена от двойно закалена хромирана стомана FC61. За да се постигнат още по-добри свойства, е използван уникален процес на закаляване CRYODUR®, при който стоманата се замразява при -196°C. Полученият материал се отличава с изключителна твърдост. Дамаскинът е създаден от допълнителни 48 слоя неръждаема стомана, като моделът на всеки нож е уникален. Традиционното ръчно заточване Honbazuke е доказано от стотици години работа на майстори ножари. Това е многоетапен процес на заточване, при който ножът първо се заточва с вертикален и хоризонтален въртящ се шлифовъчен камък, а накрая острието се полира с кожен хонинговащ колан. Симетричното заточване и ръбът Katana осигуряват лесно проникване през груба повърхност. Изрязаната буфер предотвратява плъзгането на пръстите по острието.

Г-образната дръжка осигурява перфектен контрол на рязането и ефективна опора по време на рязане. Здравата дръжка, изработена от екзотичното дърво Cocobolo Pakka, е не само перфектно балансирана , но и стабилна по размер. Тъмният нюанс на дървото оставя впечатление за лукс. Елегантността на тъмната дръжка се подчертава от изисканите декоративни елементи. Хубавата декоративна линия е запълнена с червен цвят, което в Япония символизира страст, искреност и ентусиазъм. Финият детайл под формата на мозаечен щифт и основа от неръждаема стомана с лого, ще илюстрират атмосферата на Далечния изток. Перфектният баланс на ножа осигурява комфорт и предотвратява умората на ръката. Ножовете MIYABI 5000FCD ще задоволят напълно желанието ви за прецизен инструмент с японски произход.

  • Изключително твърда сърцевина от двойно закалена хромирана стомана FC61
  • Фин карбид 61 HRC
  • Твърдост 60 по Rockwell
  • CRYODUR® - уникален метод за втвърдяване / закаляване чрез замразяване
  • 49 слоя стомана
  • Дамаскин на острието - рисунка, която се променя от различните ъгли
  • Допълнително заоблена форма на острието
  • Защита от разрязване увеличава безопасността при използване
  • Автентична, тясна японска форма
  • Острие с ръб Katana
  • Симетрично сечение
  • Уникално трифазно ръчно шлайфане Honbazuke
  • Високо запазване на острието, устойчивост на корозия и оптимална гъвкавост
  • Ергономична и стабилна дръжка, изработена от екзотичното дърво Cocobolo Pakka
  • Перфектен баланс за удобна работа с ножа
  • Основа от неръждаема стомана с лого
  • Не се препоръчва да се мие в съдомиялна машина
  • Доживотна гаранция за производствени дефекти на острието

Красотата и прецизността са основните черти на японската култура и същата философия зачита и марката MIYABI от Секи, центъра на японските прибори за хранене от 14-ти век насам. Японският традиционен производител на ножове е съчетал своята прецизна изработка с доказаните производствени процеси и стандарти на немската марка ZWILLING J. A. HENKELS. По този начин бизнес групата ZWILLING успя да разшири портфолиото си със собствено производство на автентични японски ножове, точно в сърцето на японската индустрия за ножове.

Изработването на японски мечове е традиция в страната на изгряващото слънце от много векове. Самурайските мечове са били и са обект на възхищение, заради уникалната си елегантност, острота, красота и техническо съвършенство. Прецизно изработените инструменти MIYABI с автентични японски остриета, са достоен наследник на тази традиция. Зашеметяващата, почти "хирургическа" острота на ножовете запазва текстурата на използваните суровини. Бъдете взискателни като японските готвачи и целта ви винаги ще бъде идеално вкусно изглеждащо ястие.

Препоръки и поддръжка:

  • Не използвайте ножовете за рязане на изключително твърди съставки, като например замразени храни
  • Не излагайте ножа на продължителен контакт с вода или сол
  • Избягвайте да огъвате ножа
  • За да се запази остротата на ножа, е препоръчително след употреба да се измие ръчно със слаб препарат и да се подсуши веднага
  • Защита на острието от удар
  • Ако не използвате ножа дълго време, е препоръчително да го увиете в сух плат или вестникарска хартия. Маслото от мастилото, използвано за печатането на вестниците ще предпази острието от евентуална корозия
  • За допълнителна грижа, острието може да се избърше с кърпа, напоена с течно масло, което увеличава устойчивостта му на корозия
  • Съхранявайте ножа на безопасно място

Additional parameters

Category: Японски ножове
Weight: 0.37 kg
Размери: 20 cm
Дължина на острието: 20 cm
Вид / Тип: Японски и Сантоку нож
Серия: MIYABI 5000FCD
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: B

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: