Нож Сантоку PRO 18 cм, Zwilling

Code: ZW38408181
Brand: ZWILLING
290 лв –20 %
Нож Сантоку PRO 18 cм, Zwilling
290 лв –20 % 232 лв
На склад (2 бр.)

Ножът ZWILLING ® Pro Santoku принадлежи към азиатските ножове. Той се отличава с широкото си и най-вече остро острие. Този универсален уред за азиатска кухня може да се използва по три начина: за приготвяне на месо, риба и зеленчуци. Всички ножове Santoku, произведени от ZWILLING J. A. Henckels имат фино полиран ръб. По-високо полираната повърхност намалява триенето, така че рязането е по-прецизно и изисква по-малко усилия.

Detailed information

Product detailed description

Ножът ZWILLING ® Pro Santoku принадлежи към азиатските ножове. Той се отличава с широкото си и най-вече остро острие. Този универсален уред за азиатска кухня може да се използва по три начина: за приготвяне на месо, риба и зеленчуци. Всички ножове Santoku, произведени от ZWILLING J. A. Henckels имат фино полирано острие. По-високо полираната повърхност намалява триенето, така че рязането е по-прецизно и изисква по-малко усилия.

Благодарение на текстурираната режеща повърхност на острието той е идеалният инструмент за нарязване например на тънки резени шунка - режещата повърхност от двете страни на острието гарантира, че меките храни не залепват. Ще оцените отличното острие на ножа Santoku и при рязане на домати, чиято форма и текстура не се променят по време на рязане.

ZWILLING ® Pro Series

 • Съчетание на иновативна технология, традиционен дизайн и перфектна прецизност
 • Острието е смесица от японска и европейска култура на рязане
 • Извита форма на опората Pro Touch за по-удобно, прецизно и безопасно управление
 • Синтетична дръжка, класически дизайн с три нита
 • Плавен преход между предпазителя и дръжката
 • Специална стомана, произведена за ZWILLING J. A. Henckels
 • FRIODUR® - втвърдено от замръзване острие
 • SIGMAFORGE® - изкован от едно парче
 • Твърдост приблизително 57 HRC по Rockwell
 • Ръчно изрязани
 • Контрол на наточеното с лазер острие
 • Може да се мие в съдомиялна машина, препоръчва се ръчно миене

Марката Solingen ZWILLING непрекъснато въвежда иновации в своите продукти. С почти тристагодишен опит и с помощта на италианския архитект и дизайнер Матео Тун германската компания ZWILLING J. A. Henckels серия ZWILLING ® Pro ножове, която съчетава традиционния вид на дръжката с три нита с иновативната форма на предпазителя на ножа. Тази извита подпора осигурява ненадминат комфорт при рязане с люлеещо движение.

За серията ножове ZWILLING ® Pro дизайнерите на компанията са взели предвид няколко аспекта: външен вид, форма, функция, материал и усещане при употреба. Съчетанието на традиция и иновация е довело до феноменална серия ножове с най-високо качество и перфектна форма с острие, съчетаващо европейската и японската култура на рязане. Тънката дръжка интуитивно ви води към сигурен захват, ножовете са остри, удобни за държане и дълготрайни.

Използвани технологии и материали

За изработката на ножовете се използва специална висококачествена стомана с оптимално количество хром и въглерод, произведена според специфичните изисквания единствено за ZWILLING J. A. Хенкелс. С твърдост по Рокуел от около 57 HRC тази стомана е гъвкава, има добра първоначална производителност при рязане, дълъг живот на острието и перфектна устойчивост на корозия. Ножовете, изработени от тази специална стомана, също така се заточват лесно. Потвърждение за правилната "рецепта" за производството му е фактът, че от него вече са изработени над 100 милиона ножа, без да се промени химическият му състав.

Свойствата на стоманата се подобряват допълнително за целите на производството на ножове чрез специален патентован метод за закаляване на FRIODUR®, при който стоманата се замразява до -70 °C след нагряване до температура над 1000 °C и закаляване до -70 °C, след което се нагрява още два пъти до температура около 250 °C. Получената в резултат на това молекулярна структура значително повишава твърдостта, издръжливостта и корозионната устойчивост на ножа.

Острието на ножа е изковано от едно парче стомана по метода SIGMAFORGE®, който подобрява свойствата на стоманата. Изкованите по този начин остриета имат по-плътна и по-хомогенна структура, която осигурява по-голяма здравина, издръжливост и устойчивост на затъпяване.

Стабилното острие и перфектната геометрия на острието водят до изключителна производителност на рязане и прецизен контрол при рязане. Острият ъгъл осигурява още по-голяма острота, което прави рязането по-приятно. Благодарение на клиновидната кройка, ножът прониква в храната без усилие.

Кръстосаният предпазител Pro Touch е интегриран като част от еднокомпонентното стоманено острие. Осигурява правилно разпределение на теглото и прецизен контрол на ножа. Приспособлението на болстера на ножовете ZWILLING ® Pro плавно преминава към горната част на рикасото за още по-удобен захват.

Ергономичната дръжка е изработена от издръжлив синтетичен материал, който е устойчив на счупване, удари и хранителни киселини. Може да се мие в съдомиялна машина. Дръжката е прикрепена с три нита. Перфектното свързване на отделните части предотвратява задържането на отлагания и бактерии, така че ножовете отговарят на строгите хигиенни стандарти.

Поддръжка на ZWILLING ножове

Ножовете с пластмасови дръжки могат да се мият в съдомиялна машина, но се препоръчва да се мият на ръка, което е по-нежно към ножа. Ако предпочитате да миете в съдомиялна машина, моля, имайте предвид, че висококачествените ножове могат да се повредят, ако в процеса на миене влязат в контакт с други прибори за хранене, тенджери или тигани. Ето защо, когато поставяте съдовете в съдомиялната машина, е важно да проверите дали остриетата им не могат да докосват други предмети. Производителят препоръчва също така икономична програма с максимална температура 55 °C за възможно използване на съдомиялната машина.

Точене на ножове ZWILLING

Всеки нож трябва да се заточва от време на време. Ножовете Santoku, които имат специално острие, не правят изключение. TWIN Stone Pro и TWIN Finishing Stone Pro са подходящи за заточване на ZWILLING ножове Santoku . Предлагаме и оригинално заточване директно при производителя - можем да организираме изпращането на ножа до ZWILLING J. A. Henckels в Германия. Ако е необходимо, можем да препоръчаме и ножар с опит в заточването на ZWILLINGножове в Прага.

Additional parameters

Category: Ножове сантоку
Weight: 0.35 kg
Размери: 18 cm
Дължина на острието: 18 cm
Характеристики: Подходящо за миялна машина
Вид / Тип: Японски и Сантоку нож
Серия: ZWILLING Pro
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: E

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: