Чаени лъжички

11 items total
Лъжица за конфитюр или мед WINGS, WMF
25 лв
WM1297776040
Лъжица за сладолед BIG LOVE 17 см, Alessi
16 лв
ALAMMI01CU
Чаена лъжичка STELLA, черна, Blomus
19 лв
BM64197
Чаена лъжичка MAXIME, сива, Blomus
28 лв
BM64128
Десертна лъжица MACHINE COLLECTION 16 см, Seletti SLT10956
Чаена лъжица MAXIME, топло сива, Blomus
28 лв
BM64127
Лъжичка за кафе DINNER, Zwilling
18 лв –5 %
17 лв
ZW7041830
Лъжица за кафе, порцелан, REVOL
6 лв
RV638826
Чаена лъжичка STELLA сребриста, Blomus
19 лв
BM63826

Чаени лъжички - перфектни прибори за чай и кафе

Какво е чаена лъжичка и за какво мога да я използвам?

чаена лъжичка е специфичен вид прибори за хранене, които са предназначени за консумиране на малки количества храна, както и за разбъркване и измерване на малки количества вещества. Обикновено тя е по-голяма от десертна лъжица и по-малка от супена лъжица.

Обикновено чаена лъжичка е с малка, плитка купа и дълга дръжка, около 11-17 см. Обикновено се изработват от стомана, порцелан или неръждаема стомана и се предлагат в различни дизайни и стилове.

Използването на чаените лъжички в кухнята и за хранене е безбройно. Те могат да се използват за разбъркване на чай или кафе, за измерване на захар, подправки и други съставки за печене и готвене или за сервиране на малки порции кисело мляко, сладолед или супа.

Чаените лъжички са необходим елемент от оборудването на всяка кухня или трапезария и често се купуват в комплекти или в комплекти за хранене с други прибори за хранене като ножове за маса, вилици за маса.

Какви са видовете чаени лъжички, които се предлагат в магазина Kulina?

В зависимост от употребата и дизайна на нашия уебсайт се предлагат много разновидности на чаени лъжички. Ето някои типични дизайни на чаена лъжичка , с които ще се сблъскате:

  • Стандартна чаена лъжичка: Този тип чаена лъжичка е най-популярната и се използва за разбъркване на чай или кафе, както и за измерване на малки количества материали за печене и готвене.
  • Лъжица за десерт: Десертите обикновено се консумират с този тип лъжица. Често има дълга дръжка и овална или кръгла чаша.
  • Лъжици за мед: Това са малки лъжички, в които има определено количество мед. Те са създадени, за да се разбъркват в горещи напитки като чай или кафе.
  • Лъжица за еспресо: Това е малка, тясна чаена лъжичка която се използва за разбъркване и отпиване на еспресо.
  • Захарна лъжица: Захарната лъжица е малка чаена лъжичка , която се използва за сервиране и смесване на захар. Често има декоративна купа.

Каква е разликата между супена лъжица и чаена лъжичка при печене?

Супената лъжица, освенче се използва за ядене, сервиране или разбъркване, е популярна мерна единица, която често се използва за измерване на порции съставки при готвене и печене. Очевидно е по-голям от чаена лъжичка а разликата между обемите им е повече или по-малко тройна, така че ако една супена лъжица е 10 г брашно, то чаена лъжичка е 3, докато в супена лъжица се съдържат 15 г вода или мляко, а в чаена лъжичка е 5 г.