Чаени лъжички

11 items total

Чаени лъжички - перфектни прибори за чай и кафе

Какво е чаена лъжичка и за какво мога да я използвам?

чаена лъжичка е специфичен вид прибори за хранене, които са предназначени за консумиране на малки количества храна, както и за разбъркване и измерване на малки количества вещества. Обикновено тя е по-голяма от десертна лъжица и по-малка от супена лъжица.

Обикновено чаена лъжичка е с малка, плитка купа и дълга дръжка, около 11-17 см. Обикновено се изработват от стомана, порцелан или неръждаема стомана и се предлагат в различни дизайни и стилове.

Използването на чаените лъжички в кухнята и за хранене е безбройно. Те могат да се използват за разбъркване на чай или кафе, за измерване на захар, подправки и други съставки за печене и готвене или за сервиране на малки порции кисело мляко, сладолед или супа.

Чаените лъжички са необходим елемент от оборудването на всяка кухня или трапезария и често се купуват в комплекти или в комплекти за хранене с други прибори за хранене като ножове за маса, вилици за маса.

Какви са видовете чаени лъжички, които се предлагат в магазина Kulina?

В зависимост от употребата и дизайна на нашия уебсайт се предлагат много разновидности на чаени лъжички. Ето някои типични дизайни на чаена лъжичка , с които ще се сблъскате:

  • Стандартна чаена лъжичка: Този тип чаена лъжичка е най-популярната и се използва за разбъркване на чай или кафе, както и за измерване на малки количества материали за печене и готвене.
  • Лъжица за десерт: Десертите обикновено се консумират с този тип лъжица. Често има дълга дръжка и овална или кръгла чаша.
  • Лъжици за мед: Това са малки лъжички, в които има определено количество мед. Те са създадени, за да се разбъркват в горещи напитки като чай или кафе.
  • Лъжица за еспресо: Това е малка, тясна чаена лъжичка която се използва за разбъркване и отпиване на еспресо.
  • Захарна лъжица: Захарната лъжица е малка чаена лъжичка , която се използва за сервиране и смесване на захар. Често има декоративна купа.

Каква е разликата между супена лъжица и чаена лъжичка при печене?

Супената лъжица, освенче се използва за ядене, сервиране или разбъркване, е популярна мерна единица, която често се използва за измерване на порции съставки при готвене и печене. Очевидно е по-голям от чаена лъжичка а разликата между обемите им е повече или по-малко тройна, така че ако една супена лъжица е 10 г брашно, то чаена лъжичка е 3, докато в супена лъжица се съдържат 15 г вода или мляко, а в чаена лъжичка е 5 г.