Чаши за коктейл

18 items total
Чаша за мартини 130 мл, Riedel
125 лв –29 %
88 лв
RD641677
Чаша за мартини 180 мл, Eva Solo
49 лв –12 %
43 лв
ES821303
Коктейлна чаша FONTAINE 250 мл, Holmegaard
69 лв
HMG4320648
Чаша за джин 600 мл, Eva Solo
54 лв
ES541008

Чаши за коктейли - задължителен аксесоар за всички любители на коктейли

Какво представляват коктейлните чаши и за какво се използват?

Коктейлните чаши са особен вид чаши за пиене, предназначени за сервиране на коктейли. Коктейлните чаши са различни видове, всяка от които има уникална форма и функция. По-долу са изброени най-популярните видове коктейлни чаши:

  • Стъкло за купе: Чашата купе прилича на чаша за мартини, но има по-голяма и по-плитка чаша. Често се използва за сервиране на разклатени или разбъркани напитки, като например традиционния коктейл с шампанско или Sidecar.
  • Чаша за хайбол: Стъклото за хайбол, наричано още чаша с дълъг дънер, има прави ръбове и е високо и тънко. Често се използва за сервиране на напитки като джин с тоник или ром с кола.
  • Стъкло с ниска цена: Чашата с ниска топка често се нарича чаша за скали или чаша за старомодна напитка. Той има изправена основа и къса, широка купа.

Често се използва за сервиране на коктейли като Old Fashioned или Negroni, които се сервират с лед.

Всеки вид чаша за коктейл е проектиран така, че да разкрива вкусовете и ароматите на определен вид коктейл, а използването на правилния вид чаша може да подобри преживяването ви при пиене. Когато приготвяте коктейли, уверете се, че разполагате с всички необходими бармански инструменти!

Кои напитки можете да сервирате в коктейлни чаши?

В коктейлна чаша могат да се сервират безброй напитки; ето само няколко примера. Размерът и формата на чашата могат да се променят в зависимост от сервираната напитка.

  • Мартини: класическа напитка, приготвена от джин или водка, вермут и маслина или лимон за украса.
  • Манхатън: Коктейл на основата на уиски със сладък вермут, горчивина и често с череша на върха.
  • Cosmopolitan: Добре позната напитка на основата на водка, съдържаща сок от червена боровинка, трипъл сек и сок от лайм, която често се гарнира с портокал или лайм.
  • Маргарита: Напитка на основата на текила, приготвена със сок от лайм и тройна сек, която обикновено се украсява с резен лайм и се сервира със солен ръб.
  • Дайкири: Напитка на основата на ром със сок от лайм и обикновен сироп, която обикновено се сервира смесена или разклатена с лед и украсена с колелце лайм.
  • Странична кола: Коктейл на основата на бренди, смесен с тройна сек и лимонов сок, който често се гарнира с ръбче от захар или лимонов винт.

Предоставяме и различни чаши за вино и шампанско, които можете да използвате, докато се наслаждавате на другите си напитки. Нашите чаши за коктейли са произведени от реномирани компании като Eva Solo.