Чаши за ликьор

9 items total

Чаши за алкохол - предназначени за приятна глътка от сладката, но силна напитка

Каква е формата на чашата за ликьор?

Съществуват много различни форми и дизайни на чашите за ликьор, но обикновено те се състоят от малка чаша, дръжка и краче или основа, която държи чашата стабилно. Чашата може да бъде по-широка и по-заоблена от чашата за кордиал, което позволява да се освободят и насладят на миризмите и вкусовете на ликьора.

Някои чаши за ликьор имат разширен ръб, който подобрява вкуса на ликьора, като го насочва към предната част на езика, а други имат малък отвор в горната част, който концентрира миризмите на ликьора и спира изпарението.

Обикновено чашите за ликьор са с форма, която позволява ликьорът да се консумира правилно и да се оценява, което подобрява преживяването при пиене.

Нашите чаши за алкохол са внимателно подбрани от реномирани производители като Eva Solo. Предлагаме и разнообразие от допълнителни чаши, изработени специално за различни видове напитки, включително чаши за коктейли, чаши за вино, чаши за шампанско и чаши за дълги напитки.

Каква е разликата между чашите за кордиал и ликьор?

Както чашите за кордиал, така и чашите за ликьор са малки чаши, предназначени за пиене на алкохолни напитки в малки количества, въпреки че се различават по няколко признака.

Чашите за кордиал обикновено са по-малки и тесни от чашите за ликьор. Те често се използват за сервиране на кордиали - ликьори със сладък, сиропиран и плодов вкус, които обикновено се използват за разхлаждане след вечеря. Те могат да бъдат снабдени и с краче и стебло, за да се предотврати затоплянето на напитката от топлината на ръката.

За разлика от тях чашите за ликьор са малко по-широки и по-големи от чашите за кордиал. Те се използват за сервиране на ликьори, които са по-сладки и често по-силни от кординалите. Чашите за ликьор могат да включват и дръжка и краче, за да предпазват напитката от затопляне, но някои могат да имат по-широка чаша и по-къса дръжка.

Каква чаша да използвам за лимончело?

Традиционно лимончелото се сервира в малка чаша, наречена чаша за шотове. Чашите за шотове са малки чаши с цилиндрична форма, които обикновено са с вместимост между един и пет децилитра. Те често се използват за сервиране на алкохолни напитки като уиски, текила и водка, както и на ликьори като лимончело.

Въпреки това можете да сервирате лимончело и в чаши за ликьор или чаши за кордиал - малки чаши, направени специално за поднасяне на сладки алкохолни напитки.