Подноси

75 items total
Up
More products

Тарелки - елегантен начин за сервиране на храна

За какво се използват чиниите?

Чинията е голям плосък съд за сервиране, обикновено с овална, правоъгълна или кръгла форма, който се използва за сервиране на месо, зеленчуци, шунка или друг вид храна (топла или студена). Те често се използват по време на семейни вечери, социални събития, партита, сватби, банкети и в ресторанти за сервиране на топли ястия, предястия, цели пуйки или патици, основни ястия, десерти, плодове, крекери, сандвичи и други ястия. Те са много практични поради големия си размер и освен това позволяват да се представи храната по добре организиран и естетичен начин.

Каква е разликата между поднос за сервиране и чиния за сервиране?

Има няколко разлики между поднос за сервиране и чиния, като и двете са плоски и се използват за пренасяне или сервиране на храна.

Подносът е преносим съд (често с дръжки), който се използва за пренасяне на чаши, напитки или закуски до масата (в трапезарията, хола или на терасата). За да се предотврати падането на предмети, таблата могат да имат повдигнати страни и често са изработени от различни материали, включително метал, пластмаса или дърво.

От друга страна, чинията обикновено е изработена от порцелан или керамика и се използва за сервиране на храна, поставена директно върху нейната повърхност. Можете да го използвате за пренасяне на храна от кухнята до трапезна маса , но не поставяте други съдове или контейнери върху него, както е при подноса.

В заключение, както подносите, така и чиниите могат да се използват за сервиране на храна, но подносите обикновено са по-малки и се използват за пренасяне на по-малки храни и чаши, докато чиниите са по-големи и се използват за сервиране на месо или зеленчуци.

Сервизите, налични в Kulina, са внимателно подбрани от най-добрите марки като Blomus, Revol,MIJ, и Bitz. За елегантно поднасяне на храната може да са ви необходими стойки за торти, дъски за сирене и тапас, кошници за хляб и други малки съдове за сервиране.