Подаръци за любителите на дизайна

Popis

Подаръци за любителите на дизайна

Подарък за всеки, който обича да е заобиколен от красота. Дизайнът на приложно изкуство е любимо предизвикателство на най-добрите световни дизайнери. Създаването на обект, който съчетава функция, красота и идея е сложна дисциплина. А също така и красив подарък.

 

Дъска за рязане, която няма да искате да скриете в шкафа.

UBRD - млада чешка компания от подножието на Бърди обединява усилията си с дизайнера Petr Novague и за колекцията дъски за рязане и стойки получават наградата iF Design Award 2019. Тъмнокафявото дърво от американски орех с лилави жилки придава на продуктите луксозен вид, който ще доминира във всяка кухня. Лекото скосяване от едната страна е препратка към чешкото национално знаме и в същото време е практичен елемент за изсипване на храна или трохи.

Popis

Емблематични произведения на световния дизайн

Дизайнерите на италианската марка Alessi обичат да играят. Избират обикновени практични битови предмети и ги превръщат в изискани дизайнерски играчки с перфектна функционалност. Обичат иронията, изненадата и остроумието. Напр. умишлено “некоректната” запалка Alessi Firebird пробужда емоции и 30 години след като се появява за първи път на пазара. И затова продуктите на Alessi са любими за подаръци. Практични предмети за ежедневието, които са красиви на вид и много забавни.

Popis Popis Popis
Popis

Цветовата палитра в неговия/нейния стил

Цветовете създават настроение и могат значително да допринесат за атмосферата на цялата стая. Ако е любител/ка на дизайна, със сигурност ще приспособи интериера си към определена цветова палитра. Ако не сте сигурни, че ще уцелите с избора си, неутрално черно, бяло или напротив оригинални предмети в любим нюанс ще разведрят неутралната палитра на интериера.

Popis PopisPopis
47 items total
Купа за хранене BLACK PEARL 19,5 cм, 800 мл, MIJ
32 лв
MIJC2443
Сокоизтисквачка за цитруси JUICY SALIF, Alessi ALPSJS
Комплект за суши BLACK SAKURA , 6 бр., MIJ
109 лв
MIJC0317
Дъска за рязане VLAJKA L 40 см, дъб, UBRD
254 лв –9 %
230 лв
UBRD114LDU
Острилка за моливи CASTOR, Alessi
114 лв
ALRT02
Крилат тирбушон ANNA G., черен, Alessi
108 лв
ALAAM01B
Шейкър за коктейл GRAND CRU 20 cм, Rosendahl
105 лв
RSD18730
Поставка за клечки за зъби CO1369, Alessi
349 лв
ALCO1369
Гевгир MAX LE CHINOIS 30 cм, Alessi
779 лв
AL90025
Ваза 20 см, зелена, Lyngby
142 лв
LY201041
Настолна лампа PIRUM, опушено стъкло, Hübsch HU991206
Запалка FIREBIRD, черна, Alessi
147 лв
ALGV34B
Блок за ножове ANGLED, бял, Eva Solo
181 лв
ES515291
Сервитьорски тирбушон PARROT, син, Alessi ALAAM32AZ
Up
More products

Най-добрите подаръци за любителите на дизайна

Дизайнът е изкусно съчетание на естетика, функционалност и цел за създаване на предмети, пространства и преживявания, които са едновременно визуално привлекателни и практически полезни. Тя обхваща целенасоченото подреждане на материални и нематериални елементи, за да се предаде смисъл и да се предизвикат емоции. Дизайнът е език, който предава идеи, ценности и намерения чрез форма, цвят, текстура и композиция. Тя надхвърля обикновената декорация, като навлиза в сферата на решаването на проблеми, иновациите и ориентираното към потребителя мислене. Дизайнът е мултидисциплинарна сфера, която определя начина, по който взаимодействаме със света около нас, оставяйки незаличима следа в нашите възприятия и преживявания - от графичния дизайн, който оформя визуалната комуникация, до интериорния дизайн, който преобразява пространствата, и продуктовия дизайн, който подобрява използваемостта.

Какво прави един човек любител на дизайна?

Любителят на дизайна е човек, който изпитва дълбока признателност, ентусиазъм и страст към всички аспекти на дизайна. Това обхваща широк спектър от аспекти, включително визуална естетика, функционалност, креативност и иновации. Любителите на дизайна имат усет към детайлите и са запленени от начините, по които дизайнът влияе върху различни аспекти на ежедневието - от архитектурата и интериорните пространства до продуктите, модата, графиките и цифровите интерфейси. Те разпознават мисълта и намерението, които стоят зад добре изработените дизайни, и често са привлечени от тънкостите на формата, цвета, текстурата и композицията. Любителите на дизайна са любопитни към историите и процесите, които оформят създаването на визуални и функционални преживявания, и постоянно се вдъхновяват от взаимодействието между креативност и практичност в света на дизайна.

За любителите на дизайна намирането на идеалния подарък е свързано с отбелязване на тяхната страст към естетиката, иновациите и функционалната красота. Обмислете тези идеи, които резонират с тяхното разбиране за върхови постижения в областта на дизайна:

 • Икони за дизайн: Подаръци, вдъхновени от емблематични дизайни, които са оставили трайно въздействие върху света на естетиката. Ако търсите такъв тип подарък, непременно разгледайте предложенията на марки като Alessi или Stelton които предлагат много продукти, считани за икони на дизайна, които са идеални за подарък - чайници, еспресо машини, купи за плодове, аксесоари за чай и кафе, тапи и др.

 • Проектиране на продукти, които печелят награди: Изберете продукти, които са отличени с престижни награди за дизайн, като например Red Dot Award или iF Design Award. Тези продукти демонстрират изключителна креативност и иновативност.

 • Сътрудничества на известни дизайнери: Търсете продукти, които са резултат от сътрудничество с известни дизайнери. Примери за това са модните колекции на Карл Лагерфелд или лимитираните издания на домашния интериор на Филип Старк.

 • Книги за кафе: Красиво оформените книги за масичка за кафе или модерните дизайнерски фотоалбуми доставят както естетическо удоволствие, така и знания.

 • Архитектурни моделни комплекти: Сложните модели на известни архитектурни забележителности, като Айфеловата кула или Fallingwater, предлагат практическо запознаване с историята на дизайна.

 • Занаятчийски изделия: Ръчно изработени предмети, които съчетават традиционното майсторство със съвременни дизайнерски усещания, като например керамика със сложен дизайн или занаятчийски текстил.

 • Абонаментна кутия за дизайн: Абонаментни услуги, които периодично доставят уникални артикули с фокус върху дизайна - от иновативни джаджи до артистичен декор за дома.

 • Лимитирани издания: Отпечатъци на известни произведения на изкуството или плакати с емблематични графични дизайни могат да внесат нотка артистична изтънченост в пространството.

 • Дизайнерски парфюми: Парфюмите или одеколоните, създадени от известни дизайнери, често се предлагат в елегантни флакони, които отразяват тяхната естетика.

 • Членства в музеи: Подарете им членство в известен музей на дизайна или изкуството, което им осигурява достъп до изложби, лекции и събития, които ги вдъхновяват.

 • Дизайнерски технически аксесоари: Елегантни калъфи за телефони, калъфи за лаптопи или технологични джаджи, изработени с мисъл за дизайна, добавят елегантност в ежедневието им.

 • Бижута за изявление: Бижутата, създадени от известни художници или дизайнери, могат да бъдат носими произведения на изкуството и да отразяват техния уникален стил.

 • Модерно изкуство за стена: Абстрактни или съвременни произведения на изкуството, които отразяват принципите на дизайна и служат за начало на разговор.

 • Реплики на дизайнерски мебели: Миниатюрните копия на емблематични мебели като стола "Барселона" или стола "Пантон" могат да бъдат както декоративни, така и образователни.

 • Работилница или клас за проектиране: Запишете ги в работилница, свързана с дизайна, като например изработване на мебели, интериорен дизайн или графичен дизайн, за да им дадете възможност да изследват творческата си страна.

Когато избирате подарък за любител на дизайна, потърсете предмети, които отговарят на неговите специфични дизайнерски предпочитания, независимо дали са модерни, минималистични, вдъхновени от старини или авангардни. Внимателният подарък, който отразява любовта им към дизайна, със сигурност ще бъде оценен и възхитен.

Как да изберем перфектния подарък? Какви аспекти трябва да вземете предвид, когато купувате подарък?

Изборът на идеалния подарък включва внимателно обмисляне на интересите, предпочитанията и повода на получателя. Ето кои са основните аспекти, които трябва да вземете предвид, когато купувате подарък:

 • Интереси на получателя: Приспособете подаръка към хобитата, страстите и дейностите на получателя. Подарък, свързан с нещо, което те обичат, показва, че сте положили усилия, за да изберете нещо значимо.

 • Повод: Помислете за причината за подаръка - дали става дума за рожден ден, годишнина, празник или специално събитие. Поводът може да ви насочи към подходящи варианти на подаръци.

 • Връзка: Връзката ви с получателя е от значение. Подаръкът за близък приятел може да се различава от този за колега или член на семейството.

 • Възраст: Възрастта на получателя може да повлияе на вида на подходящия подарък. Подаръците за деца, тийнейджъри и възрастни могат да се различават значително.

 • Персонализирано докосване: Персонализираните подаръци с името на получателя, инициалите му или специална дата могат да добавят уникално и сантиментално докосване.

 • Практичност: Помислете дали подаръкът ще бъде полезен в ежедневието на получателя. Практичните подаръци, които отговарят на техните нужди, могат да бъдат внимателни и ценени.

 • Качество: Изберете подарък с добро качество, който отразява вашата грижа и внимание. Добре изработените предмети са склонни да издържат по-дълго и да оставят положително впечатление.

 • Фактор на изненадата: Ако е възможно, добавете елемент на изненада или новост към подаръка. Нещо неочаквано може да направи подаръка още по-запомнящ се.

 • Сантиментална стойност: Подарък със сантиментална стойност, като например скъп спомен или вътрешна шега, може да създаде дълбока емоционална връзка.

 • Културна чувствителност: Съобразете се с културния произход и вярванията на получателя, за да сте сигурни, че подаръкът ви е подходящ и уважителен.

 • Етични съображения: Ако получателят има силни етични убеждения, изберете подарък, който съответства на неговите ценности, като например устойчиви продукти или продукти без жестокост.

 • Бюджет: Определете бюджет, който ви устройва, и изберете подарък в рамките на този бюджет. Обмислеността е по-важна от цената.

 • Избягвайте стереотипите: При избора на подарък избягвайте да разчитате на клишета или стереотипи. Помислете за отделния човек, вместо да разчитате на обобщения.

 • Карти за подаръци: Ако не сте сигурни в предпочитанията на получателя, подаръчна карта за любимия му магазин или ресторант му позволява да избере това, което би искал.

 • Представяне: Помислете как ще бъде представен подаръкът. Обмислената опаковка може да подобри цялостното преживяване.

Не забравяйте, че най-добрите подаръци показват, че сте отделили време да разберете и разгледате личността и предпочитанията на получателя. В крайна сметка мисълта и усилията, които стоят зад подаръка, го правят истински значим.