Стоманеният тиган отлично провежда топлина, здрав е, а редовната му употреба подобрява свойствата му, което го прави почти безсмъртен. Висококачествени стоманени тигани се доставят на нашия пазар от компании като De Buyer a FisslerКачеството им е безкомпромисно, а непреходният им външен вид ги прави подходящи за всички кухни.
- Какво ще кажете за новата стоманена паница?
Преди първата употреба запалете стоманената тенджера. Ще ви е необходимо ядливо олио за готвене, изсипете около сантиметров слой върху тигана и загрейте. Когато олиото започне да дими, завъртете тигана, за да се запържи навсякъде. Накрая избършете тигана с хартиена кърпа.
Солта ще ви свърши същата работа. Сложете в тигана един или два килограма сол, в зависимост от големината на тигана. Включете на висока температура и оставете да се загрее за половин час, като солта трябва да пуши. Накрая изсипете солта и я избършете с кърпа. - Редовна поддръжка на стоманената тава
Стоманата се поддържа сравнително лесно. Нужни са само гъба и течност за миене на съдове. Определено избягвайте абразивните шкурки, телените кърпи и особено съдомиялната машина. Никога не позволявайте на тигана да се намокри, тъй като може да корозира. Изгаряйте нагарите с масло, което ги отстранява лесно. - За да издържи стоманеният тиган дълго време
Стоманата определено не се сприятелява с водата, затова никога не оставяйте тигана да изсъхне след измиване. Винаги го дръжте идеално сух и чист. Поддържайте повърхността с ядливо масло и можете да го претопляте от време на време. При редовна употреба стоманата ще потъмнее, но това не е нещо лошо. Напротив, това е признак за добре използван тиган. Прочетете повече за стоманените тигани.