Основното ръководство за почистване на тигани от различни материали

Правилната поддръжка на тигана не само осигурява хубав външен вид и чистота, но и значително удължава живота му. Всеки материал обаче изисква различен начин на почистване. Ние ще ви посъветваме как да се грижите правилно за съдовете си, така че те да издържат като нови.

ocel panev myti
Как да се грижим за стоманен тиган?

Стоманеният тиган отлично провежда топлина, здрав е, а редовната му употреба подобрява свойствата му, което го прави почти безсмъртен. Висококачествени стоманени тигани се доставят на нашия пазар от компании като De Buyer a FisslerКачеството им е безкомпромисно, а непреходният им външен вид ги прави подходящи за всички кухни.

  • Какво ще кажете за новата стоманена паница?
    Преди първата употреба запалете стоманената тенджера. Ще ви е необходимо ядливо олио за готвене, изсипете около сантиметров слой върху тигана и загрейте. Когато олиото започне да дими, завъртете тигана, за да се запържи навсякъде. Накрая избършете тигана с хартиена кърпа.

    Солта ще ви свърши същата работа. Сложете в тигана един или два килограма сол, в зависимост от големината на тигана. Включете на висока температура и оставете да се загрее за половин час, като солта трябва да пуши. Накрая изсипете солта и я избършете с кърпа.
  • Редовна поддръжка на стоманената тава
    Стоманата се поддържа сравнително лесно. Нужни са само гъба и течност за миене на съдове. Определено избягвайте абразивните шкурки, телените кърпи и особено съдомиялната машина. Никога не позволявайте на тигана да се намокри, тъй като може да корозира. Изгаряйте нагарите с масло, което ги отстранява лесно.
  • За да издържи стоманеният тиган дълго време
    Стоманата определено не се сприятелява с водата, затова никога не оставяйте тигана да изсъхне след измиване. Винаги го дръжте идеално сух и чист. Поддържайте повърхността с ядливо масло и можете да го претопляте от време на време. При редовна употреба стоманата ще потъмнее, но това не е нещо лошо. Напротив, това е признак за добре използван тиган. Прочетете повече за стоманените тигани.
Качествени стоманени тигани

Популярни стоманени тигани


nerez myti
Как да се грижим за тиган от неръждаема стомана?

Неръждаемата стомана се използва за изработката на голям брой съдове за готвене и е подходяща както за професионални готвачи, така и за начинаещи, които оценяват ниската ѝ цена. С нея се работи много лесно, тъй като е лека. Освен това може да устои на изпускане или надраскване. Можете да си купите тигани от неръждаема стомана с класически дизайн или като тиган за соте, или много атрактивните неръждаеми тава за сервиране.

  • Почистване без много мисъл
    Съдовете за готвене от неръждаема стомана са наистина непретенциозни. Можете да ги измиете с гъба, течност за миене на съдове и дори да ги поставите в съдомиялна машина. Водата няма да навреди на резбата и лесно можете да попиете изгарянията. Ако бързате и не искате да избърсвате чиниите, тиганите от неръждаема стомана ще ви свършат работа.
  • Поддържайте повърхността блестяща
    Красива повърхност съдове от неръждаема стомана редовната употреба притъпява и губи блясъка си. Можете да го възстановите със сода за хляб. Смесете гъста паста от сода за хляб и малко вода и с помощта на гъба внимателно почистете външните ръбове на съдовете с кръгови движения.
  • Как да използвам незалепващата повърхност на тиган от неръждаема стомана?
    Разбира се, неръждаемата стомана не е незалепваща. Определено не можете да готвите яйца или месо без мазнина върху нея. Въпреки това, изгарянето на повърхността с олио покрива повърхността с тънък филм, който има някои незалепващи способности. Ефектът, разбира се, не е толкова перфектен, колкото при тигана с незалепващо покритие, но със сигурност ще улесни почистването на загорели места. Прочетете повече за тигани от неръждаема стомана.
Качествени тигани от неръждаема стомана

Популярни тигани от неръждаема стомана


Нашият съвет
Прочетете също
->
materialy panvi
Най-добрите тигани на пазара: чугунени, стоманени или от неръждаема стомана?
Добрият тиган е основен инструмент във всяка добре оборудвана кухня. Но кой е той? Ще ви разкажем за всички предимства и недостатъци на всеки материал, за да можете сами да прецените.
panev titan myti
Как да се грижим за титаниев тиган?

Titan е сравнително горещ новак на пазара на тигани и няма нищо против почти нищо. Той може да се справи с температурните промени и грубото боравене без никакви проблеми. Можете да печете с него във фурната и дори изпускането му на пода няма да го повреди. Можете да си купите качествени титаниеви тигани от немски фирми WOLL a ZWILLING. И двете компании произвеждат висококачествени съдове за готвене за всички ентусиасти и професионалисти с красив дизайн, който определено привлича вниманието от пръв поглед.

  • Може ли титаниев тиган да се мие в съдомиялна машина?
    Ако търсите наистина незалепващ и издръжлив тиган, това определено е титаниевият. Не е нужно да се притеснявате за дългата му поддръжка. Необходими са ви само гъба и препарат за миене на съдове. Той няма нищо против да се накисва или да се почиства от изгаряния.

    Most на титаниеви тигани е съвместим и със съдомиялната машина, но моля, проверете тази информация при конкретния продукт. Титанът е тъмен и може да покаже малко сив цвят, когато се мие в съдомиялна машина, но това не е нещо лошо. Въпреки това няма да сгрешите с по-щадяща програма или екологичен препарат за съдомиялна машина, който не съдържа хлор. Прочетете повече информация за титаниевите тигани.
Качествени титаниеви тигани

Популярни титаниеви тигани


medena panev myti
Как да се грижим за меден тиган?

Меден тиган е абсолютният връх на материалите. Благодарение на неговата проводимост реакцията към температурата е много бърза, което е желана характеристика в професионалната гастрономия. С медта постигате до четиридесет процента по-ниска консумация, да не говорим за красивия външен вид. Тигани от маркиЕва Соло,De Buyer aMauviel са съкровища на изкуството, които ще искате да изложите.

  • Вътрешна повърхност на съдовете
    Медта е много реактивен метал и не трябва да влиза в контакт с храна.Вътрешните повърхности най-често са от неръждаема стомана и се поддържат по същия начин, както обикновените съдове от неръждаема стомана. Няма да се налага да извършвате някаква специална работа с вътрешната повърхност на тигана и класическа гъба и препарат за миене ще са достатъчни.
  • Медна обвивка
    Поддръжката на медната външна обвивка е много по-взискателна. Медта трябва да се полира редовно, в противен случай тя ще потъмнее, можете да закупите директно полиращи препарати за мед. Измиването в съдомиялна машина ще увреди необратимо повърхността и ще остави ивици. Избърсвайте съдовете веднага след измиване; засъхващите водни капки също ще развалят лъскавия вид. Прочетете повече информация за медните тигани.
Качествени медни тигани

Популярни медни тигани


Нашият съвет
Прочетете също
->
panve do mycky
Кои тигани могат да се мият в съдомиялна машина
Съдомиялната машина може да спести до 50% от водата и 30% от енергията в сравнение с ръчното пране. Казано по-просто, миенето в съдомиялната машина основно спестява по-малко забавното време, прекарано в кухнята. Ще ви кажем кои са тези тигани.
neprilnava panev myti
Как да се грижа за алуминиеви тигани с незалепваща повърхност?

Тиганите с алуминиеви корпуси и различни незалепващи покрития, включително тефлон, са склонни към надраскване. Особено при тефлона внимавайте да не повредите повърхността. Иначе тези тигани с незалепващо покритие са чудесни за готвене без мазнина и са синоним на здравословно готвене. Външният им вид е променлив и можете да избирате от широка гама тигани с незалепващо покритие - от класическите, Обслужване на, за сотиране или дори за палачинки.

  • Пазете се от метал
    Тиганите с незалепващо покритие се повреждат много лесно от метални предмети и повърхността им престава да изпълнява функциите си. Когато купувате тиган с незалепващо покритие, веднага добавете в кошницата си дървени, пластмасови или силиконови прибори, за да издържи тиганът по-дълго.
  • Рутинна поддръжка
    Няма да сгрешите с кърпа, гъба и препарат за съдове. Оставете загорялата храна да попие за половин ден и след това я отстранете внимателно. Не отстранявайте загорели парчета храна чрез изпичане, както правите с неръждаемата стомана. Някои тигани могат да се мият в съдомиялна машина, но винаги проверявайте при производителя. Прочетете повече информация за алуминиевите тигани с незалепващо покритие.
Качествени тигани с незалепващо покритие, изработени от алуминий

Най-популярните тигани с незалепващо покритие, изработени от алуминий


myti panvi

Общи препоръки

Ако купите наистина добър тиган, грижете се за него с любов и той ще ви се отплати под формата на перфектна храна. Ако не сте сигурни за съдомиялната машина, прочетете инструкциите на производителя, за да не повредите повърхността. С правилна поддръжка можете да удължите живота на съдомиялната си машина и тя ще ви служи дълго време.