Японски нож за рязане SUJIHIKI 6000MCT 24 см, Miyabi

Code: MB34078241
Brand: MIYABI
720 лв
На склад (1 бр.)

"Всеки японски готвач вярва, че душата му става част от ножа от момента, в който започне да работи с него. Никога не бива да слагаш душата си в съдомиялна машина!"

Detailed information

Product detailed description

"Всеки японски готвач вярва, че душата му става част от ножа от момента, в който започне да работи с него. Никога не бива да слагаш душата си в съдомиялна машина!"

Масахару Моримото, експерт по японската кухня и готвач

Изключително остър японски нож SUJIHIKI с тънко дълго острие, предназначено за фино рязане на месо. Ниската височина на острието намалява триенето и ножът прониква по-лесно в месото. Ако вече сте работили с европейски ножове, ще се изненадате от изключителната финост на острието. SUJIHIKI е японската версия на западния нож за филетиране. Нарежете суровото месо и рибата на фини резени без много усилия. Ще оцените и ненадминатата геометрия на ножа при рязане на печено месо, шунка или птичи гърди. Ако сте любители на карпачото от говеждо месо, този нож е задължителен елемент от кухнята ви. Здравата, добре балансирана, ергономична дръжка от екзотична дървесина приляга идеално в ръката и намалява до минимум напрежението в ръцете при работа под различен ъгъл.

Препоръка: заради финото острие този нож не е подходящ за рязане на месо с кости.

Спецификации: дължина на острието 24 см, дължина на дръжката 12,3 см, тегло 0,189 кг

Серията ножове MIYABI 6000MCT съчетава перфектна функционалност, уникален дизайн и естетика. Техните впечатляващи свойства ще бъдат оценени от всеки професионалист и от начинаещия ентусиаст в готвенето. Японските ножове са уникални най-вече заради дизайна на острието и дръжката си. Всеки отделен нож е резултат от автентична изработка в "Града на ножовете" Секи. Изключително твърдата прахообразна стомана Micro Carbide MC63 сърцевина е обвита в 2 слоя стомана. Специалното покритие на острието Tsuchime е ръчно ковано, текстурираната повърхност създава функционален оригинален вид. Цучиме в Япония се сравнява с луната, която се отразява на повърхността на океана. Получените вдлъбнатини ефективно предотвратяват залепването на нарязаните съставки, а ножът е изключително мощен. За постигането на още по-добри свойства на стоманата е използван уникален процес на закаляване CRYODUR®, при който то се замразява при -196 °C. Полученият материал се отличава с изключителна твърдост от 63 по Рокуел. Ножът е симетрично ръчно шлифован. Традиционното ръчно заточване Honbazuke е доказано от стотици години работа на майстори ножари. Това е многоетапен процес на шлифоване, при който ножът първо се заточва с вертикално и хоризонтално въртящ се шлифовъчен камък и накрая острието се полира с кожен хонинговащ колан. Здравата дръжка, изработена от екзотичното дърво Cocobolo Pakka, е не само перфектно балансирана , но и стабилна по размер. Тъмният нюанс на дървото оставя впечатление за лукс. Използваният естествен материал отлично символизира японското уважение към природата. Изисканата декорация на дръжката се крие в детайлите в азиатски стил - крачето с логото от неръждаема стомана, декоративният щифт с мозаечна текстура и златно-червената линия носят силно естетическо преживяване.

 • Изключително твърда стоманена сърцевина от микрокарбид MC63 с прахово покритие
 • Твърдост 63 по Рокуел
 • CRYODUR® - уникален метод за втвърдяване / закаляване чрез замразяване
 • 3 слоя стомана
 • Повърхност на острието от цучиме - ръчно изкована
 • Автентична, тясна японска форма
 • Симетрично сечение
 • Уникално трифазно ръчно шлайфане Honbazuke
 • Високо запазване на острието, устойчивост на корозия и оптимална гъвкавост
 • Ергономична и стабилна дръжка, изработена от екзотичното дърво Cocobolo Pakka
 • Перфектен баланс за удобна работа с ножа
 • Основа от неръждаема стомана с лого
 • Не е предназначена за миене в съдомиялна машина

Красотата и прецизността са основните черти на японската култура и същата философия зачита и марката MIYABI от Секи, центъра на японските прибори за хранене от 14-ти век насам. Японският традиционен производител на ножове е съчетал своята прецизна изработка с доказаните производствени процеси и стандарти на немската марка ZWILLING J. A. HENKELS. По този начин бизнес групата ZWILLING успя да разшири портфолиото си със собствено производство на автентични японски ножове, точно в сърцето на японската индустрия за ножове.

Изработването на японски мечове е традиция в страната на изгряващото слънце от много векове. Самурайските мечове са били и са обект на възхищение, заради уникалната си елегантност, острота, красота и техническо съвършенство. Прецизно изработените инструменти MIYABI с автентични японски остриета, са достоен наследник на тази традиция. Зашеметяващата, почти "хирургическа" острота на ножовете запазва текстурата на използваните суровини. Бъдете взискателни като японските готвачи и целта ви винаги ще бъде идеално вкусно изглеждащо ястие.

Препоръки и поддръжка:

 • Не използвайте ножовете за рязане на изключително твърди съставки, като например замразени храни
 • Не излагайте ножа на продължителен контакт с вода или сол
 • Избягвайте да огъвате ножа
 • За да се запази остротата на ножа, е препоръчително след употреба да се измие ръчно със слаб препарат и да се подсуши веднага
 • Защита на острието от удар
 • Ако не използвате ножа дълго време, е препоръчително да го увиете в сух плат или вестникарска хартия. Маслото от мастилото, използвано за печатането на вестниците ще предпази острието от евентуална корозия
 • За допълнителна грижа, острието може да се избърше с кърпа, напоена с течно масло, което увеличава устойчивостта му на корозия
 • Съхранявайте ножа на безопасно място

Additional parameters

Category: Японски ножове
Weight: 0.36 kg
Размери: 24 cm
Дължина на острието: 24 cm
Вид / Тип: Японски и Сантоку нож
Серия: MIYABI 6000MCT
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: E

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: