Кафемелачки

10 items total
Кафемелачка STELIO, WMF
Sticker
Кафемелачка STELIO, WMF
На склад (1 бр.)
199 лв
WM417070011
Кафемелачка KM 3879, Severin
Sticker
Кафемелачка KM 3879, Severin
На склад (13 бр.)
65 лв
SEVEKM3879
Кафемелачка 5KCG8433EAC, бадем, KitchenAid
Sticker
529 лв
KA5KCG8433EAC
Кафемелачка 5KCG8433EDG, матово сива, KitchenAid
Sticker
KA5KCG8433EDG
Кафемелачка 5KCG8433EOB, черна, KitchenAid
Sticker
531 лв
KA5KCG8433EOB
Кафемелачка COLLAR сребриста, Stelton
Sticker
206,50 лв
SN4231

Кафемелачки - чудесен начин да приготвите перфектна чаша кафе

Какво представлява кафемелачката и какво е нейното предназначение?

Ако сте истински любител на кафето, знаете, че лошо смлените зърна водят до лоша чаша кафе. И можете да си приготвите най-доброто кафе - също у дома, като спестите пари! - ако зърната са прясно смлени. Ето защо ви е необходима кафемелачка (освен ако нямате автоматична кафемашина, която смила кафе на зърна вместо вас).

Кафемелачката е инструмент, който се използва за смилане на кафе на зърна. Размерът на млякото трябва да зависи от вида на кафемашината, която използвате, и от техниката на приготвяне.

На какво трябва да обърна внимание, когато купувам кафемелачка?

Няколко от най-важните елементи в списъка за проверка, когато се опитвате да си купите нова кафемелачка, включват:

  • Размер на смилането

Настройките на кафемелачката ви дават възможност гъвкаво да регулирате размера на смилането според предпочитаната от вас техника на приготвяне и в резултат на това да разкриете пълния вкус на кафените зърна.

При всеки процес на приготвяне на бира се използва уникална процедура за екстракция и може да се изисква различно време и налягане, при които утайката се излага на въздействието на водата. Големината на смилане трябва да е съвместима с техниката на приготвяне.

Например по-едрите зърна трябва да бъдат изложени на въздействието на водата за по-дълго време, за да се получи достатъчно аромат, тъй като имат по-малка открита повърхност. Вашата полуавтоматична кафемашина може да осигури бърз процес на приготвяне на кафе под високо налягане, за който по-финото смилане е по-добро.

Какви са видовете кафемелачки?

  • Кафемелачки с остриета - смилането на зърната с електрическа кафемелачка с остриета е идеално за приготвяне на кафе по начини, които не изискват фино смилане, като френска преса или капково кафе.
  • Кафемелачките с бургии - съставени от две въртящи се бургии, между които се смила кафето - значително подобряват качеството на кафето. Тъй като борчетата смилат с натиск, а не чрез нарязване на зърната, те дават по-фино смилане, отколкото мелницата с остриета.

Погрижили сме се да ви предложим най-добрите кафемелачки (както винаги) от водещи производители като KitchenAid и Smeg. Потърсете мелница, която най-добре отговаря на вашите нужди, на вида на кафемашината, която използвате, и на стила на кухнята ви.