Кафеварки за котлон

32 items total
Кафеварка за еспресо TIVOLI 310 мл, Leopold Vienna LV113007
Кафеварка за котлон LA CONICA, 150 мл, Alessi AL900023
Кафеварка за котлон MOKA 150 мл, Alessi
77 лв
ALDC063
Кафеварка за котлон LA CONICA, 300 мл, Alessi AL900026
Кафеварка KULT, WMF
Кафеварка KULT, WMF
На склад (3 бр.)
243 лв
WM0631016030
Кафеварка за котлон PULCINA 70 мл, черна, Alessi ALMDL021BB
Каничка за мока 340 мл, WMF
51 лв
WM0647116040
Кафеварка за котлон PULCINA 300 мл, чернa, Alessi ALMDL026B
Up
More products

Конвектомати за еспресо - удобен начин за приготвяне на отлично кафе у дома

Какво представляват котлоните за еспресо?

Кафеварката за еспресо, наричана обикновено Moka pot, е вид кафеварка, която използва налягането на парата за приготвяне на кафе на котлона. Това е прост и конвенционален метод за приготвяне на кафе тип еспресо, без да е необходимо скъпо и сложно оборудване за еспресо.

Еспресомашината се състои от три камери: долна камера за вода, средна камера за утайка от кафе и горна камера за приготвеното кафе.

Водата в долната камера се загрява с печка, а когато започне да кипи, налягането на парата прокарва горещата вода през кафемелачката в горната камера, където се слага свареното кафе.

Качествени кафемашини за еспресо от добре познати производители като Alessi, Leopold Vienna, и WMF са достъпни на уебсайта Kulina.

Защо италианците обичат тенджерите Мока?

Италианците обичат тенджерите мока по няколко причини. Първо, тенджерата мока е класическо италианско изобретение и е основна част от италианските кухни вече повече от 80 години. Второ, мока-чановете са сравнително евтини и лесни за употреба, което ги прави популярен избор за приготвяне на кафе в домашни условия. Трето, в мока-чайниците се приготвя силно и ароматно кафе, което е основна характеристика на италианската култура на кафето. И накрая, гърнето мока е символ на италианската традиция и наследство в областта на кафето и често се свързва с лежерния и спокоен ритъм на живот в Италия. Поради тези и други причини тенджерата мока се е превърнала в емблематична част от италианската култура и кухня.

Смята ли се еспресото от печка за истинска кафемашина за еспресо?

Еспресо машините за готвене на печка са разпространен и традиционен метод за приготвяне на кафе, което по вкус и интензивност е сравнимо с еспресото. По същество машините за еспресо на котлони не произвеждат истинско еспресо.

Еспресото е специален вид кафе, което се приготвя чрез прилагане на високо налягане към гореща вода, която е фино смляна. При този процес се получава богато, вкусно и интензивно концентрирано кафе, което често се сервира на малки шотове.

Процедурата за екстракция под високо налягане, използвана в стандартните кафемашини за еспресо, не се използва в кафемашините за еспресо, които вместо това приготвят кафе с помощта на пара под налягане.

С оглед на това кафемашините за еспресо са отличен избор за приготвяне на кафе у дома, тъй като осигуряват силна и вкусна напитка, сравнима с еспресото. Ако харесвате вкуса на еспресото от печката, няма причина да не продължите да го използвате за приготвяне на кафе.

Можете също така да пазарувате от нашата колекция от различни кафемашини и различни видове кафемашини, включително бавнокапкови кафемашини и френска преса.