Предпазители за пръсти при рязане

1 items total
Ръкавици за защита от порязване, Microplane MI34027

Предпазители за пръстите - за безопасно рязане

Предпазителите за пръсти за рязане са интелигентни кухненски приспособления, които предпазват пръстите ви при рязане, нарязване или смилане. Въпреки че професионалните готвачи рядко използват протектори за пръсти, те могат да бъдат полезни за:

  • начинаещи готвачи
  • работници в ресторанти/столове или бистра, в които трябва да се реже много храна
  • деца, които искат да готвят с родителите си или самостоятелно
  • възрастни хора, които искат да бъдат независими и да готвят сами
  • хора с физически увреждания

Как работят протекторите за пръсти при рязане?

Протекторите за пръсти имат различни форми и размери и са изработени от различни материали - обикновено стомана или пластмаса. Някои от тях се поставят само на върховете на пръстите (поотделно на всеки пръст), а други защитават всички пръсти/кокалчета едновременно.

Обикновено носите предпазителя на средния и показалеца си, а останалите пръсти са свободни за движение. Върхът на щита за пръсти ще придържа рязаната храна на място. Благодарение на предпазителя за пръсти острието на ножа не докосва пръстите в нито един момент, което предпазва потребителя от порязване.

Как готвачите не си режат пръстите?

Професионалните готвачи имат специална техника на рязане, която им позволява да предпазят пръстите си. Те държат ръката си в позиция на нокът със свити отдолу върхове на пръстите и докосват ножа с първото кокалче. Малкият и големият пръст държат храната, а цялата ръка се движи назад, докато сече, като режещата ръка я следва с нож. Вижте филмите в YouTube за по-точни инструкции.