Резачки за сирене

5 items total

Резачки за сирене - осигуряват безпроблемно нарязване на полутвърдо и твърдо сирене

Машина за рязане на сирене - Osthyvel

Резачката за сирене, наричана също Osthyvel на шведски, е вид кухненска резачка, специално предназначена за рязане на полутвърди и твърди сирена.

Модерната машина за рязане на сирене е изобретена от Тор Бьорклунд през 1925 г. в Норвегия, а дизайнът ѝ се основава на дърводелската плоскост.

В Kulina ще намерите много видове резачки за сирене (включително такива, базирани на оригиналния Ostehvel) от водещи производители като Fiskars и Zwilling. Уверете се, че избраната от вас машина за рязане на сирене съответства на вида сирене, което искате да нарежете, сервирате или консумирате най-често. А ако сте почитатели на сиренето и го добавяте към ястията с паста, можете да разгледате и нашата колекция от кухненски рендета за някои чудесни рендета за сирене.

Кои видове сирене можете да нарежете с резачка за сирене?

С резачката за сирене можете да режете няколко вида сирене, като например:

Твърди сирена: Използването на резачка за сирене е най-добрият вариант за нарязване на твърди сирена като чедър, пармезан и гауда. Тези сирена могат да бъдат нарязани на дебели или тънки филийки, според предпочитанията ви.

Полутвърди сирена: Резачката за сирене може да се използва и за рязане на полутвърди сирена като швейцарско сирене, хаварти и проволоне. Нарязването им може да изисква малко повече натиск, тъй като са малко по-меки от твърдите сирена.

За меките видове сирене разгледайте нашата колекция ножове за сирене, които можете да използвате за рязане и сервиране на сирене по време на вечеря с приятели. Ако искате да поднесете френската или италианската селекция от сирена по най-добрия възможен начин, разгледайте и селекцията от дъски за сирена и тапас, които предлагаме в Kulina.

Как се реже сирене?

Нарязаното сирене може да се използва за приготвяне на сандвичи или да се поднесе като закуска или десерт на гостите. Независимо от това за какво искате да използвате сиренето, трябва да го нарежете така, че да изглежда вкусно. Ето няколко съвета как да го направите:

Поставете блокчето сирене върху дъската за рязане. Отстранете и изхвърлете обвивката, която може да покрива сиренето.

Нарежете сиренето с помощта на резачка за сирене или с нож. Специалната конструкция на резачката за сирене предотвратява залепването му и гарантира, че всички резени са с еднаква дебелина. Разрежете го с един плавен ход.

Продължете, докато нарежете достатъчно количество сирене за гостите си. Останалата част от сиренето може да се съхранява в хладилника за по-късно. Уверете се, че сте извадили сиренето, което искате да сервирате, поне няколко часа преди да го поднесете. Сиренето трябва да се затопли, за да освободи пълния си аромат.