Скрепери за тесто

3 items total

Стъргалки за тесто - лесен начин за обработка на тестото

Какво е стъргалка за тесто?

Стъргалото за тесто, често наричано стъргало, е кулинарен инструмент, който често се използва при печене за обработка на тесто за торти, пици или хляб. Обикновено има дръжка и плоско правоъгълно острие, изработено от неръждаема стомана, метал или пластмаса.

Острието може да изстъргва и премества парчета тесто, да реже тесто и да почиства повърхности като работни плотове, дъски за рязане или регулируема точилка. За по-лесно порциониране на тестото някои стъргалки за тесто имат допълнително маркирани мерки върху острието.

Те са незаменим инструмент за пекарите, тъй като улесняват и ускоряват обработката и оформянето на тестото.

За какво използвате стъргалка за тесто?

Стъргалото за тесто може да се използва за различни цели при печене, които включват:

  • Рязане и разделяне на тестото: Плоското острие на стъргалката за тесто улеснява рязането на меко тесто и разделянето му на равни половини.
  • Повдигане и преместване на тестото: Можете да използвате стъргалката за тесто и за преместване на тестото по повърхности, например от дъска за рязане до тава за печене.
  • Почистване на повърхността: Стъргалото може да се използва и за отстраняване на тесто или други частици от работния плот, което улеснява поддържането на чисто работно място по време на печене.
  • Оформяне на тестото: Можете също така да оформите тестото в желаните форми, като леко натиснете с помощта на стъргалката.
  • Изглаждане на повърхността: Когато приготвяте хляб или пица, стъргалката може да се използва за изглаждане на повърхността на тестото.

Каква е разликата между стъргалка за маса и стъргалка за тесто?

Думите "стъргалка за маса" и "стъргалка за тесто" понякога се използват като взаимозаменяеми и могат да се отнасят за едно и също кулинарно оборудване, което служи за една и съща цел. Както стъргалката за маса, така и стъргалката за тесто имат дръжка и острие, които могат да се използват в кухнята за различни дейности, както беше споменато по-горе. Разликата е в това, че стъргалките за пейка (наричани още "нож за пейка") имат много тънко и остро острие, изработено от метал, докато стъргалките за тесто могат да бъдат изработени от пластмаса.

Стъргалото за тесто е чудесно допълнение към колекцията ви от аксесоари за печене, а освен това е чудесна идея за подарък за всеки любител на печенето.

Можете да разгледате нашия избор от първокласни стъргалки за тесто от de Buyer и други реномирани производители.