Тиган с незалепващо покритие TITANIUM NOWO 20 см, за индукция, с подвижна дръжка, титан, WOLL

Code: WL1520IL
Brand: WOLL
175 лв
На склад (6 бр.)

Висококачествените тигани с незалепващо покритие и подвижна дръжкаTitanium Nowo на немската марка WOLL се превърнаха в класика на световните пазари през последните петнадесет години. Серията съчетава ръчна изработка, първокласни високотехнологични материали с модерни производствени техники и деликатен дизайн, за да гарантира отлични резултати при готвене. Високото им качество вече е доказано от времето. Неслучайно в името на компанията Nowo е изписано името на нейния основател Norbert Woll.

Detailed information

Product detailed description

Висококачествените тигани с незалепващо покритие и подвижна дръжкаTitanium Nowo на немската марка WOLL се превърнаха в класика на световните пазари през последните петнадесет години. Серията съчетава ръчна изработка, първокласни високотехнологични материали с модерни производствени техники и деликатен дизайн, за да гарантира отлични резултати при готвене. Високото им качество вече е доказано от времето. Неслучайно в името на компанията Nowo е изписано името на нейния основател Norbert Woll.

Здравите тигани Titanium Nowo са идеални за здравословно и енергийно ефективно готвене с малко или никакви мазнини. Закалената от титан повърхност се отличава с много добри незалепващи свойства и е изключително устойчива на надраскване. Тиганите са лесни за почистване и издържат на миене в съдомиялна машина или на използване на например метални кухненски прибори.

Благодарение на усъвършенствания технически дизайн, те лесно се побират в кухненската мивка, съдомиялната машина или дори в по-малка фурна след отстраняване на дръжките. Така се спестява място и при съхранение. Съдовете с подвижни дръжки са подходящи и за семейства с малки деца, тъй като дръжките не стърчат извън котлона или работния плот.

Патентованият механизъм на подвижната топлоизолирана дръжка осигурява удобно използване на съда. Поддържащата част на дръжките или дръжките е отлята в отливката на тигана. Те образуват едно цяло, което осигурява сигурно прилягане. Голямото предимство на съдовете за готвене Titanium Nowo е тяхното перфектно разпределение и акумулиране на топлина. Тиганите могат да се използват на всички видове котлони, включително индукционни, а след отстраняване на дръжката са подходящи и за печене във фурна, до 250 °C.

Серия Titanium Nowo

 • Висококачествени титаниеви съдове за ежедневна употреба, патентовано производство
 • Ръчна отливка от едно парче за по-висока механична и термична устойчивост
 • Съчетава майсторство с иновативни технологии
 • Солидни, стабилни в размерите си, подходящи за професионални готвачи, благодарение на своето качество
 • Сертифицирани подвижни дръжки на тигана - просто, практично, безопасно
 • Спестява място за съхранение, може да се използват за печене във фурната (без подвижна дръжка)
 • По отношение на децата, намаляват рисковете, свързани с дръжките на приборите, които стърчат извън плота
 • Изключително устойчива незалепваща повърхност за здравословно готвене без мазнини
 • Закалени, устойчиви на надраскване, изработени без PFOA
 • Благодарение на високата устойчивост на повърхността можете да използвате дори метални кухненски прибори
 • За приготвяне на деликатни храни и за пържене при високи температури
 • Основа от феромагнитна стомана с дебелина около 9 мм, изработена специално за WOLL
 • Перфектно разпределение и акумулиране на топлината, пренос на топлина по цялата повърхност
 • Спестява до 1/3 енергия в сравнение с традиционните тигани от неръждаема стомана
 • Подходящ за всички източници на топлина, идеален за индукционен плот
 • Подсилени ръбове за по-добра устойчивост при удар
 • Проектирана за лесно изливане без капки
 • Съдовете са много лесни за почистване, могат да се мият в съдомиялна машина

Използвани технологии и материали

Професионалните отливки WOLL представляват продукти, изработени в Германия с най-високо качество на изработката. Това се следи непрекъснато по време на производствения процес. Освен това технологиите, използвани от WOLL, са екологични и имат ниски емисии на въглероден диоксид. Всички WOLL съдове за готвене, изработени от висококачествена култивирана алуминиева сплав, представляват ръчна отливка, което ги отличава от обичайното анонимно фабрично производство. Бавното ръчно отливане предотвратява образуването на въздушни джобове, влошаващи качеството на материала.

Върху получената алуминиева отливка се нанасят още няколко слоя за по-голяма незалепваща способност и издръжливост на съдовете. Преди това повърхността се обработва няколко пъти с пясъкоструйка. На следващ етап корпусът на тигана или тенджерата се закалява с титаниеви частици и се изпича с плазмена дюза при екстремни температури над 20 000 °C. По този начин съдовете са със стабилни размери и устойчиви на механични повреди. Вторият слой предпазва материала от корозия, а третият слой осигурява отлични антиадхезионни свойства. Последният най-горен втвърден слой е незалепващ и втвърден с помощта на титанови частици. Заради изключителните си свойства, той е защитен с производствена тайна. Уникалният метод за производство на индукционната плоча от феромагнитна стомана осигурява плоско дъно и бързо и равномерно нагряване на тигана без загуба на топлина.

Благодарение на специалния производствен процес висококачествената незалепваща повърхност издържа на миене в съдомиялна машина или дори на използване на метални кухненски инструменти. (Въпреки това, за да удължите живота на съдовете, ви препоръчваме да използвате по-щадящи дървени или силиконови прибори). Специално втвърдената незалепваща повърхност на WOLL е с доказани свойства за здравословно готвене с малко или без никаква мазнина. Тя е безопасна и не съдържа PFOA. Получените ястия са богати на витамини. Благодарение на топлинната устойчивост до 250 °C тя е подходяща не само за деликатни храни, но и за пържене при високи температури. Съдовете за готвене Titanium Nowo също така издържат много добре на температурни промени, като дори могат да се нагряват бързо без използване на мазнина. Благодарение на отличните незалепващи свойства, съдовете се почистват много лесно.

Additional parameters

Category: Универсални тигани
Warranty: 2 years
Weight: 1.14 kg
Материал: Титан
Размери: 20 cm
Характеристики: Подходящо за фурна
Вид / Тип: Универсален тиган
Серия: WOLL Titanium Nowo Induction
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: C

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: