Нож Сантоку 5000MCD 18 см, Miyabi

Code: MB34388181
Brand: MIYABI
1 120 лв
На склад (1 бр.)

Изключително остър японски нож сантоку за ежедневно рязане на зеленчуци, плодове или месо. В страната, от която произхожда, той служи като универсален европейски нож, а благодарение на популярността на сушито става все по-разпространен в западните кухни.

Detailed information

Product detailed description

Изключително остър японски нож сантоку за ежедневно рязане на зеленчуци, плодове или месо. В страната, от която произхожда, той служи като универсален европейски нож, а благодарение на популярността на сушито става все по-разпространен в западните кухни.

Всеки отделен нож е резултат от майсторската работа на "града на ножовете" Секи. Традиционното майсторство и модерните технологии са довели до възможно най-високото качество сред ножовете, произвеждани в търговската мрежа. Изключително твърдото ядро от прахообразна стомана Micro Carbide MC63 е капсулирано в 100 слоя стомана с две различни твърдости. Специалното покритие на острието придава на острието многопластова текстура, която придава на всеки нож оригинален, уникален модел.

За да се постигнат още по-добри свойства на стоманата, е използван уникалният CRYODUR® процес на втвърдяване , по време на който тя се замразява при -196°C. Полученият материал се отличава с изключителна твърдост от 63 по Рокуел. Ножът е симетрично заострен във формата на буквата "V" под ъгъл 19°. Всяко парче е изрязано на ръка с помощта на традиционната техника Хонбазуке, доказана от стотици години практика на майстори ножари. Това е многоетапен процес на заточване, при който ножът първо се наточва с вертикален и хоризонтален точилен камък, а след това острието се полира с кожен хонинговащ колан. Дръжката е изработена от бреза Masur.

  • Изключително твърда стоманена сърцевина от микрокарбид MC63 с прахово покритие
  • Твърдост 63 по Рокуел
  • CRYODUR® - уникален метод за втвърдяване/закаляване чрез замразяване
  • Дамаска стомана, изработена от 100 слоя
  • V-образен клиновиден разрез
  • Традиция за ръчно шлифоване на три стъпки Honbazuke
  • Катана Острието е извито, с перфектен баланс
  • Високо запазване на острието, устойчивост на корозия и оптимална гъвкавост
  • Удобна D-образна дръжка, изработена от бреза Masur
  • Основа от неръждаема стомана с лого
  • Доживотна гаранция за производствени дефекти на острието

Additional parameters

Category: Японски ножове
Weight: 0.56 kg
Размери: 18 cm
Дължина на острието: 18 cm
Вид / Тип: Японски и Сантоку нож
Серия: MIYABI 5000MCD
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: B

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: