Универсален тиган Durado WMF, 28 см

Code: WM0748286021
Brand: WMF
219 лв
Продадено
The item has been sold out…

С удоволствие ще приготвяте разнообразни печени или пържени деликатеси върху класическия по форма тиган от неръждаема стомана с незалепваща повърхност CeraDur® на немския производител WMF.

Detailed information

Product detailed description

С удоволствие ще приготвяте разнообразни печени или пържени деликатеси върху класическия по форма тиган от неръждаема стомана с незалепваща повърхност CeraDur® на немския производител WMF.

Независимо дали сте готвач или запален любител, класическият тиган с по-висок ръб не бива да липсва в оборудването ви! С негова помощ можете да приготвите всичко - от яйца s бекон до изискани деликатеси, наречени "haute-cuisine".

Класическата кръгла форма с по-висок ръб е много практична за приготвяне на различни омлети, месни и зеленчукови миксове, ризото, паста с кремообразни сосове или ястия с морски дарове. Кюфтета, палачинки, бързо соте - всичко, каквото си пожелаете!

Комбинацията от най-висококачествени материали ви гарантира най-добър резултат всеки път, независимо дали печете, пържите или сотирате. Широкият ръб позволява съдържанието на съда да се изсипва удобно, без да се разпилява.

Тиганите с незалепваща повърхност CeraDur® са устойчиви на изключително високи температури , позволяват здравословно готвене с минимално количество мазнина и се почистват отлично.

Масивното стоманено ядро с патентовано дъно TransTherm има добра топлопроводимост, тиганът се нагрява равномерно и след това задържа много добре правилната температура. Спестявате ценна енергия и готвите икономично.

Тиганите са много подходящи за пържене и запържване при високи температури и могат да се използват и на индукционни котлони.

Ергономично оформената дръжка от неръждаема стомана не изгаря и позволява удобна и безопасна работа при готвене и сервиране на храна.

 • Изработен от полирана неръждаема стомана 18/10 Cromargan®
 • Външната повърхност е здрава, лесна за поддръжка и неразрушима
 • Понася добре висока температура - издържа на температура до 400 °C
 • Може да се използва във фурна до 250 °C
 • Патентован дизайн на дъното TransTherm®
 • Равномерно нагряване, перфектно разпределение и задържане на топлината
 • Лесно, енергоспестяващо готвене
 • Ергономична дръжка от неръждаема стомана за безопасна работа
 • Вътрешна незалепваща повърхност на керамична основа CeraDur®
 • За най-добри резултати използвайте малко количество масло
 • Пържете, задушавайте, запържвайте и печете дори при високи температури
 • За всички видове котлони, включително индукционни
 • 2 години гаранция за незалепващата повърхност
 • Лесен за почистване, ръчно пране

Съвети за пържене:

Студено пресованите масла не са подходящи за пържене върху незалепваща повърхност, тъй като са нестабилни при по-високи температури, а компонентите им могат да се свържат с незалепващата повърхност и да намалят незалепващите ѝ свойства.

Маслото или маргаринът не трябва да се загряват до температура, по-висока от 150 °C (маргаринът - около 170 °C). Подходящи са за пържене на яйца, палачинки, панирани храни или риба. Загрейте бавно мазнината, докато се появят малки мехурчета, намалете температурата и изчакайте мазнината да шупне. След това можете да започнете да пържите.

За любителите на готвенето препоръчваме избистрено масло за пържене. Без вода и протеини, то е подходящо за фино пържене и за печене при високи температури от 190 °C до 210 °C. То има специфичен вкус и свойства, различни от тези на обикновеното краве масло.

Обикновено използваните растителни масла, като рапично, слънчогледово или смесено масло, издържат на пържене при високи температури от 190 °C - 220 °C. Подходящи са за пържене или при използване на фритюрник за повечето храни, особено за печене на месо. Когато ги използвате, се уверете, че те не са ненужно прегорели. Ако маслото започне да дими, то е загрято на твърде висока температура.

Втвърдените растителни мазнини могат да издържат и на високи температури от 190 °C до 220 °C. Обикновено се продават на блокчета и са лесни за рязане. Те са идеални за пържене до златистокафяв цвят. Подходящи са за пържене на брашнени храни (напр. палачинки) и панирани храни (пържоли).

Additional parameters

Category: Универсални тигани
Weight: 1.95 kg
Материал: Алуминий
Размери: 28 cm
Характеристики: Подходящо за фурна
Вид / Тип: Универсален тиган
Серия: WMF CeraDur® Profi
K překladu: CZ AUTO
Margin: A
SortBy01: 1
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: