Вилици за сервиране

3 items total

Вилица за сервиране - задължителен многофункционален прибор за сервиране

Какво представляват вилиците за сервиране?

Вилиците за сервиране са прибори за готвене които са специално предназначени за сервиране на храна. В зависимост от предназначението им те се предлагат в различни форми и размери и често са по-дълги и по-големи от обикновените вилици за хранене. Вилиците за сервиране на закуски, маслини, сирене или шунка са доста малки и имат два зъба

Вилиците за сервиране обикновено се използват за преместване на храна от чиния в чиния или за поддържане на по-големи парчета храна в стабилно положение, докато се режат или нарязват.

На уебсайта Kulina има разнообразие от вилици за сервиране и всеки вид вилица има уникални качества, които улесняват сервирането на определена кухня или ястие. Тези вилици за сервиране са подбрани ръчно от реномирани производители като Eva Solo, Nicolas Vahé, WMF, и ZWILLING.

За направата на вилици за сервиране могат да се използват неръждаема стомана, бамбук и други материали. Те са необходим уред във всяка кухня или трапезария и често се включват в комплектите прибори за хранене за официална и неофициална трапеза.

Какви са видовете вилици за сервиране?

Съществуват няколко разновидности на вилица за сервиране , всяка с различна функция. Това са няколко типични примера:

  • Вилица за салати: тази вилица е създадена специално за сервиране на салати и други храни, при които се налага да се загребва, и има по-къси и по-широки зъбци от обикновената вилица. Вилиците за салата често са част от комплект лъжици за салата.
  • Вилица за паста: С дългите си, тънки и леко извити зъбци тази вилица е идеална за въртене на спагети и други дълги юфка.
  • Вилица за риба: тази вилица има широка, плоска глава и дълги зъбци, които се използват за сервиране на риба. Често се използва в официална обстановка за хранене заедно с нож за риба. Моля, разгледайте нашата селекция от прибори за риба и морски дарове.
  • Вилица за десерт: A вилица за десерт, която е по-малка от обикновената вилица, често се използва за сервиране на десерти или малки чинии с храна. Той може да има зъб с малка извивка, за да ви помогне да загребвате големи парчета.

Това са само някои от разновидностите на вилица за сервиране , които можете да закупите от нашия уебсайт; има и допълнителни разновидности, създадени за по-специфични нужди или събития.

Каква е разликата между вилица за сервиране и вилица за хранене?

Вилицата за хранене, наричана още вилица за маса, е вилица с типичен размер, която се използва за хранене. Обикновено той има четири зъба и дълга дръжка. Вилиците за хранене се използват за пренасяне на храната от чинията към устата и обикновено са по-големи.