Високи стъклени чаши

31 items total
Up
More products

Дълги чаши за напитки - чаша, която ви позволява да отпивате от напитката си със стил

Какво представлява чаша за дълги напитки?

Дългите чаши за напитки, понякога наричани чаши за хайбол, са високи чаши - обикновено с вместимост 300 ml - с обикновено прави стени и плоска основа или стъбло. Дългите чаши за напитки често се използват за сервиране на смесени коктейли, които включват по-голямо количество безалкохолни смесители като сода, тоник или сок и по-малко количество алкохолни напитки като джин, водка или уиски.

Името им произлиза от популярната финландска дълга напитка - lonkero, която традиционно се приготвя от джин и сок от грейпфрут.

Кои напитки можете да сервирате в дълги чаши за напитки?

В дълги чаши за напитки се сервират разнообразни смесени коктейли. Водка тоник, джин с тоник, уиски тоник и текила тоник, Скрудрайвър, уиски джинджифил, текила сънрайз, Кървава Мери, ром с кола са само някои от известните примери.

Много хора използват дълги чаши за напитки като чаши за вода и ги използват за сервиране на вода, сок или смути.

На адрес Kulina, можете да закупите дълги чаши за напитки, които са изящно изработени и изваяни. Избираме най-добрите производители за нашата колекция, като Eva Solo. Проверете ни!

Каква е разликата между чаша за коктейл и чаша за дълги напитки?

Освен формата, основната разлика между чаша за коктейл и чаша за дълги напитки е обемът. Тъй като лонг дринкът е освежаваща напитка със сравнително ниско съдържание на алкохол, приготвена с добавяне на голямо количество лед, плодов сок или други напитки (кола, тоник, газирана вода), той има по-голяма вместимост.