Външни стелажи за дърва

7 items total

Стелажи за дърва за огрев на открито - организирайте дървата си със стил

Защо ми е необходим стелаж за дърва за огрев на открито?

Стойката за дърва за огрев за външна употреба поддържа дървата добре организирани и извън земята. За да горят ефективно дървата за огрев - независимо дали са за вашата камина или за огнище и да осигуряват топлина, те трябва да бъдат "подправени" или изсушени, което можете да постигнете чрез правилно подреждане на дървата в стелаж за дърва за огрев. Освен това го проветрява, като го предпазва от влага и намалява вероятността да се появят вредители.

В Kulina, ние разполагаме с богата гама от стелажи за дърва за огрев на открито, включително тези на известните Remundi марка в различни размери, покрития и конструкции.

Защо стелажите за трупи са отворени отпред?

Повечето стелажи за дърва за огрев са с отворена предна част, което улеснява товаренето и разтоварването на дърва за огрев и осигурява оптимален въздушен поток и вентилация, които помагат на дървата да изсъхнат по-бързо. Освен това предотвратява натрупването на влага и възможността за поява на мухъл, гниене и нашествие на насекоми. Отворената предна част позволява лесен визуален контрол на дървата за огрев и подобрява цялостния естетически вид на външната зона.

Въпреки това, когато времето е против вас, е важно да се снабдите с брезент, който да покрие предната част на склада за дърва и да запази дървата сухи. Защо? Независимо от начина на съхранение, дървата за огрев винаги трябва да се съхраняват сухи, тъй като те горят по-бързо и се запалват по-лесно.

Къде мога да поставя стойка за дърва за огрев на открито?

Изключително важно е да намерите място за стелажа за дърва за огрев, което често използвате за съхраняване на вещи извън къщата или където обичате да разпускате след работа. Местоположения като:

  • Открит гараж или навес за съхранение: Тези конструкции помагат за запазване на дървесината суха и защитена от атмосферни влияния.
  • Можете също така да ги поставите на терасата или палубата, за да имате лесен достъп до дървата за огрев.
  • И накрая, можете да поставите стелажа до огнище или в ъгъла на задния двор, ако той е достатъчно голям.

При вземането на решение къде да поставите външния си стелаж за дърва за огрев трябва да се вземат предвид изискванията за пространство, достъпност и защита от атмосферни влияния.